Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sulawesi: Zuidelijk Sulawesi (9 dagen / 8 nachten)

Tour-code
20495Sulawesi9D
€ 838,26
Aankomstdatum Sulawesi

Rondreis Sulawesi: Zuidelijk Sulawesi (9 dagen / 8 nachten)

Reisschema: Makassar – Rammang-Rammang – Pare-Pare – Toraja – Lemo – Suaya – Londa – Kete Kesu – Batutumonga – Bori – Sengkang – Bira – Tana Beru – Kajang – Makassar.

Deze rondreis op Sulawesi brengt u naar de mooite plaatsen van Zuidelijk Sulawesi. Diverse kleine dorpjes worden bezocht waar u het dagelijks leven van de lokale bevolking kunt ervaren, maar ook krijgt u een goede indruk van het leven in de grotere steden. U reist door schitterende natuurgebieden en rijstvelden en u brengt een bezoek aan een stad tussen twee vulkanen. Maak kennis met lokale kooplieden op de drijvende markt en geniet van de zonsondergang op de parelwitte stranden van Sulawesi. In Kajang kunt u een bezoek brengen aan de Kajang-stammen, een unieke ervaring die zeker aan te raden is. De rondreis op Sulawesi eindigt in Makassar.

Rondreis Sulawesi: Zuidelijk Sulawesi (9 dagen / 8 nachten)

 

Dag 1: Makassar (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Makassar, Sultan Hasanuddin International Airport, wordt u ontvangen en welkom geheten door uw gids. Uw rondreis op Sulawesi start met een korte stadstour door Makassar waarbij we een bezoek brengen aan Paotere Harbour, de oude haven waar u typische Buginese boten zult zien. Deze schoenersboten, die ook Perahu of Phinis heten, varen nog veel op Indonesische wateren als vrachtzeilboten. De schoenersboten worden met de hand vervaardigd op scheepswerven aan de kust van Zuid Sulawesi. We vervolgend de stadstour naar Fort Rotterdam, een oud Nederlands fort. In de late namiddag bezoeken we de “Anjungan Pantai Losari Makassar”, de boulevard en het icoon van de stad, waar u kunt genieten van de zonsondergang. Diner in een lokaal visrestaurtant, waarna u naar het hotel wordt gebracht.

 

Dag 2: Makassar - Rammang-Rammang - Makassar (O/L/D)

Vandaag rijden we ongeveer 90 minuten naar het dorpje Rammang-Rammang in het district Maros. In dit district zijn vele kalksteenbergen te vinden, omringd door prachtige rijstvelden die het mooist zijn in de periode tussen mei en augustus. Met een kleine boot varen we de Pute rivier op. Vanuit de boot kunt u indrukwekkende kalksteenformaties langs de oever bewonderen. Met wat geluk kunt diverse inheemse dieren zien zoals tropische vogels en apen. We maken een wandeling naar een prehistorische grot waar u eeuwenoude wandschilderingen kunt bezichtigen. Ook bezoeken we een schitterende druipsteengrot, waar in vele eeuwen tijd stalactieten en stalagmieten gevormd zijn. Lunch wordt geserveerd in Kampung Berua, bereid door lokale gastvrouw. Na de lunch maken we een korte wandeling door de Rammang-Rammang om de ‘stenen tuin’ te bewonderen. Hierna rijden we terug naar Makassar voor een diner in een lokaal visrestaurant.

 

Dag 3: Makassar - Pare-Pare - Toraja (O/L/D)

Na het onbijt vertrekken we voor een ongeveer acht uur durende rit naar Toraja, door het werkelijk schilderachtige gebied van de Buginese bevolking. We lunchen in Pare-Pare, een havenstadje tussen Makassar en Toraja. Het tweede deel van de tocht belooft weer door een prachtig landschap te gaan waarbij we diverse foto-stops zullen maken. Eén van de stops is bij ‘Puncak Lakawan’, bekend als de erotische berg. Laat in de middag komen we aan in Rantepao, Toraja. Diner in het hotel.

 

Dag 4: Toraja tour: Lemo - Suaya - Londa - Kete Kesu (O/L/D)

Vandaag hebben we een dag vullend programma in en rondom Toraja. We brengen een bezoek aan Lemo om de rijen met Tau-Tau-poppen en hangende graven te zien. Vervolgens bezoeken we Suaya om het geheim van de Baby-boom te ontdekken. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoeken we Londa om één van de oude graven te bezoeken waar de overledenen in tombes werden begraven. In Kete Kesu, een van de oudste dorpjes van het Toraja gebied, kunnen we de Tongkonan bouwstijl nog terugzien en oude rijstschuren, beroemd vanwege het kleurige houtsnijwerk. Diner in het hotel.

 

Dag 5: Toraja tour: Batutumonga - wandeltocht - Bori (O/L/D)

We beginnen de dag met een uitstapje naar Batutumonga waar we een geweldig uitzicht hebben over Rantepao en de omliggende valleien vanaf de top van Toraja. We lunchen in een lokaal restaurant, waarna we een wandeling van ongeveer 2 uur zullen maken door rijstvelden en kleine dorpjes, waar u kennis zult maken met het dagelijks leven van de bewoners van het Toraja gebied. Hierna bezoeken we Bori, het megaliet gebied. Dit gebied kenmerkt zich door de grote en kostbare begrafenis ceremonies die hier in het verleden werden gehouden. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner.

 

Dag 6: Toraja - Sengkang (O/L/D)

Na het ontbijt vervolgen we de rondreis op Sulawesi naar Sengkang via Palopo. De rit naar Palop duurt ongeveer twee uur. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. Palopo is een klein Moslim enclave, bekend als de oudste haven van Indonesië. Hier vindt u ook de oudste moskee van Indonesië. We vervolgen de tocht naar Sengkank waarbij we onderweg lunchen in een lokaal restaurant. In de middag steken we Lake Tempe over om de drijvende markt te zien (Opmerking: Lake Tempe kan klein zijn in periodes van weinig regen. Als de waterstand te laag is kunnen we het meer niet overvaren). 's Middags arriveren we bij uw hotel, waar een diner geserveerd wordt.

 

Dag 7: Sengkang - Bira (O/L/D)

We starten de dag met een rit van ongeveer 6 uur naar Bira, waarbij we onderweg stoppen bij een traditioneel Buginees weefcentrum. We rijden verder naar Bira via Watampone, waar we het museum Andi Mappasisi bezoeken. In het museum Andi Mappasisi kunt u collecties zien van de vroegere Buginese Koninklijke familie en van één van hun beroemdste koningen ‘Arung Palakka’. Lunch in een lokaal restaurant. Tegen het einde van de middag arriveren we in Bira, de rest van de dag is vrij te besteden. Diner in het hotel.

 

Dag 8: Bira: Tana Beru - Kajang (O/L/D)

Vandaag is de ochtend vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld genieten van het prachtige witte zandstrand van Bira of een wandeling maken in de natuur. 's Middags rijden we naar Tana Beru, waar u kunt zien hoe de befaamde Buginese boten, ook wel ‘pinishi’ genoemd, worden gebouwd. Ook brengen we een bezoek aan het bosgebied van de Kajang stam, een etnische groep gerelateerd aan de etnische bevolkingsgroep van Makassar, die een speciaal gebied in het tropisch woud bewonen. Wanneer u het dorp wilt binnengaan en de leider van de stam, Ammatoa genaamd, wilt ontmoeten kunt u het beste zwarte kleding dragen en tevens een donatie geven voor de leider en de bevolking, afhankelijk van onderhandeling ter plaatse. Uw gids zal u hier van tevoren over informeren. Lunch in Bira, diner in het hotel.

 

Dag 9: Bira - Makassar (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we terug naar Makassar. Gedurende de ongeveer zes uur durende rit komen we door het Jeneponto Regentschap waar u onderweg de diverse ‘zout-boerderijen’ zult zien waar zout wordt gewonnen. We stoppen bij het Balla Lompoa Museum, een traditioneel huis van het Gowa Koninkrijk gedurende de koloniale tijd, waar u de collecties kunt aanschouwen van één van de bekendste koningen, Sultan Hasanuddin. Hierna zullen we direct doorrijden naar de luchthaven Sultan Hasanuddin in Makassar voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming. Einde van uw rondreis op Sulawesi.

 

Inclusief:

 • Airconditioned privé auto
 • Accommodatie op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Entreegelden en donaties zoals vermeld in het programma
 • Engels sprekende gids (andere taal op aanvraag)

 

Exclusief:

 • Internationale en lokale vliegtickets en luchthavenbelastingen
 • Toegangsprijzen voor optionele tours
 • Maaltijden niet genoemd in het programma
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige niet vermeld uitgaven van persoonlijke aard.

 

Overige opmerkingen:

 • Prijswijzigingen voorbehouden bij sterke schommelingen in valutakoersen of brandstofprijzen.
 • Genoemde route is flexibel en kan wijzigen bij extreme weersomstandigheden of andere buitengewone omstandigheden.

 

Meer informatie
tourcode 20495
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Zuid Sulawesi
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sulawesi: Zuidelijk Sulawesi (9 dagen / 8 nachten)
Uw waardering