Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sulawesi: Van zuidelijk naar centraal Sulawesi (10 dagen – 9 nachten)

Tour-code
20496Sulawesi
€ 1.011,10
Aankomstdatum Sulawesi

Rondreis Sulawesi: Van zuidelijk naar centraal Sulawesi (10 dagen – 9 nachten)

Reisschema: Makassar – Rammang-Rammang – Pare-Pare – Toraja – Lemo – Suaya – Londa – Kete Kesu – Batutumonga – Bori – Pendolo – Tentena – Palu – Dongala – Palu.

Deze rondreis op Sulawesi begint in Makassar, met ruim een miljoen inwoners de grootste stad op Sulawesi. U bezoekt Toraja, waar de overledenen op bijzondere wijze worden begraven en herdacht. Vanuit Toroja brengt u een bezoek aan diverse kleinere plaatsen zoals Lemo, Suaya, Londa en Kete Kesu, waar u kunt zien hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat op Sulawesi. Via een route langs karakteristieke rijstvelden en schitterenden natuur vervolgt u de rondreis op Sulawesi naar Bori en Pendolo, om uiteindelijk in Palu te arriveren. Samen met uw gids leert u het eiland Sulawesi in 10 dagen kennen, een ervaring om nooit te vergeten.

Rondreis Sulawesi: Van zuidelijk naar centraal Sulawesi (10 dagen – 9 nachten) 

Dag 1: Makassar (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Makassar, Sultan Hasanuddin International Airport, wordt u ontvangen en welkom geheten door uw gids. Uw rondreis op Sulawesi start met een korte stadstour door Makassar waarbij we een bezoek brengen aan Paotere Harbour, de oude haven waar u typische Buginese boten zult zien. Deze schoenersboten, die ook Perahu of Phinis heten, varen nog veel op Indonesische wateren als vrachtzeilboten. De schoenersboten worden met de hand vervaardigd op scheepswerven aan de kust van Zuid Sulawesi. We vervolgend de stadstour naar Fort Rotterdam, een oud Nederlands fort. In de late namiddag bezoeken we de “Anjungan Pantai Losari Makassar”, de boulevard en het icoon van de stad, waar u kunt genieten van de zonsondergang. Diner in een lokaal visrestaurtant, waarna u naar het hotel wordt gebracht.

 

Dag 2: Makassar - Rammang-Rammang - Makassar (O/L/D)

Vandaag rijden we ongeveer 90 minuten naar het dorpje Rammang-Rammang in het district Maros. In dit district zijn vele kalksteenbergen te vinden, omringd door prachtige rijstvelden die het mooist zijn in de periode tussen mei en augustus. Met een kleine boot varen we de Pute rivier op. Vanuit de boot kunt u indrukwekkende kalksteenformaties langs de oever bewonderen. Met wat geluk kunt diverse inheemse dieren zien zoals tropische vogels en apen. We maken een wandeling naar een prehistorische grot waar u eeuwenoude wandschilderingen kunt bezichtigen. Ook bezoeken we een schitterende druipsteengrot, waar in vele eeuwen tijd stalactieten en stalagmieten gevormd zijn. Lunch wordt geserveerd in Kampung Berua, bereid door lokale gastvrouw. Na de lunch maken we een korte wandeling door de Rammang-Rammang om de ‘stenen tuin’ te bewonderen. Hierna rijden we terug naar Makassar voor een diner in een lokaal visrestaurant.

 

Dag 3: Makassar - Pare-Pare - Toraja (O/L/D)

Na het onbijt vertrekken we voor een ongeveer acht uur durende rit naar Toraja, door het werkelijk schilderachtige gebied van de Buginese bevolking. We lunchen in Pare-Pare, een havenstadje tussen Makassar en Toraja. Het tweede deel van de tocht belooft weer door een prachtig landschap te gaan waarbij we diverse foto-stops zullen maken. Eén van de stops is bij ‘Puncak Lakawan’, bekend als de erotische berg. Laat in de middag komen we aan in Rantepao, Toraja. Diner in het hotel.

 

Dag 4: Toraja Tour: Lemo - Suaya - Londa - Kete Kesu (O/L/D)

Vandaag hebben we een dag vullend programma in en rondom Toraja. We brengen een bezoek aan Lemo om de rijen met Tau-Tau-poppen en hangende graven te zien. Vervolgens bezoeken we Suaya om het geheim van de Baby-boom te ontdekken. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoeken we Londa om één van de oude graven te bezoeken waar de overledenen in tombes werden begraven. In Kete Kesu, een van de oudste dorpjes van het Toraja gebied, kunnen we de Tongkonan bouwstijl nog terugzien en oude rijstschuren, beroemd vanwege het kleurige houtsnijwerk. Diner in het hotel.

 

Dag 5: Toraja tour: Batutumonga - wandeltocht - Bori (O/L/D)

We beginnen de dag met een uitstapje naar Batutumonga waar we een geweldig uitzicht hebben over Rantepao en de omliggende valleien vanaf de top van Toraja. We lunchen in een lokaal restaurant, waarna we een wandeling van ongeveer 2 uur zullen maken door rijstvelden en kleine dorpjes, waar u kennis zult maken met het dagelijks leven van de bewoners van het Toraja gebied. Hierna bezoeken we Bori, het megaliet gebied. Dit gebied kenmerkt zich door de grote en kostbare begrafenis ceremonies die hier in het verleden werden gehouden. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner.

 

Dag 6: Toraja - Palopo - Pendolo (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we naar Pendolo via Palopo. De rit naar Palopo duurt ongeveer twee uur. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. Palopo is een kleine Moslim enclave, bekend als de oudste haven van Indonesië. Hier vindt u ook de oudste moskee van Indonesië. We vervolgen de reis met een zes uur durende tocht door de palmolie plantages naar Pendolo. Onderweg stoppen we voor de lunch. In de late namiddag arriveren we in Pendolo, een klein dorpje aan de zuidoever van Lake Poso. Diner en overnachting in het hotel in Pendolo.

 

Dag 7: Pendolo - Tentena (O/L/D)

Na het ontbijt vervolgen we de rondreis op Sulawesi met een rit naar Tentena, die ongeveer 4 uur zal duren. Indien beschikbaar maken we een boottocht van 2 uur over Lake Poso naar Tentena, in plaats van de autorit. Eenmaal aangekomen in Tentena zullen we een bezoek brengen aan een Balinees transmigratie dorp; de inwoners zien er Balinees uit en hebben Balinese gewoontes en zijn oorspronkelijk afkomstig van het naburige eiland Bali. Hierna zullen we de twaalf-stappen waterval bezoeken: de Sulewana Waterval. De rest van de dag is vrij te besteden, lunch in een lokaal restaurant.

 

Dag 8: Tentena - Palu (O/L/D)

Vandaag vertrekken we naar Palu, de hoofstad van centraal Sulawesi. De tocht duurt ongeveer acht uur. Onderweg passeren we Kebun Kopi, het regenwoud gebied. Ook komen we langs Poso, bekend als centrum van het zwarte ebbenhout, een zwaar soort hout dat zinkt in water. Na de lunch in een lokaal restaurant komen we aan in Palu. Diner in het hotel.

 

Dag 9: Palu: Dongala tour (O/L/D)

Vandaag maken we een tocht naar Dongala, voorheen de belangrijkste haven van centraal Sulawesi. Onderweg stoppen we bij Kampung Lere om de traditionele huizen van Joyo Kodi te zien, de vroegere koning van de Kaili bevolking. Ook stoppen we bij een vissersdorpje waar u de vissers bezig kunt zien met de dagelijkse werkzaamheden. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de zandstranden rond Dongala verkennen. Later in de middag rijden we terug naar Palu voor het diner en de overnachting.

 

Dag 10: Vertrek (O/-/-)

Ontbijt in het hotel en de rest van de dag vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor vertrek naar de luchthaven van Palu, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht. Einde van uw rondreis op Sulawesi.

 

Inclusief:

 • Airconditioned privé auto
 • Accommodatie op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Entreegelden en donaties zoals vermeld in het programma
 • Engels sprekende gids (andere taal op aanvraag)

 

Exclusief:

 • Internationale en lokale vliegtickets en luchthavenbelastingen
 • Toegangsprijzen voor optionele tours
 • Maaltijden niet genoemd in het programma
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige niet vermeld uitgaven van persoonlijke aard.

 

Overige opmerkingen:

 • Prijswijzigingen voorbehouden bij sterke schommelingen in valutakoersen of brandstofprijzen.
 • Genoemde route is flexibel en kan wijzigen bij extreme weersomstandigheden of andere buitengewone omstandigheden.

 

Meer informatie
tourcode 20496
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sulawesi
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sulawesi: Van zuidelijk naar centraal Sulawesi (10 dagen – 9 nachten)
Uw waardering