Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Sulawesi: Trans Sulawesi tour (20 dagen / 19 nachten)

Tour-code
20492
€ 2.308,62
Aankomstdatum

Rondreis Sulawesi: Trans Sulawesi tour (20 dagen – 19 nachten)

Reisschema: Makassar – Rammang-Rammang – Bira – Watampone – Sengkang – Enrekang – Toraja – Kete Kesu – Pendolo – Tentena – Palu – Donggola – Marisa – Gorontalo – Tomohon – Bunaken – Manado.

Deze rondreis op Sulawesi brengt u over het gehele eiland Sulawesi. Vanaf de hoofdstad Makassar reist u naar het beroemde Toraja gebied, waar de overledenen op bijzondere wijzen begraven en herdacht worden. U bezoekt diverse kleine dorpjes, waar u het dagelijks leven van de lokale bevolking kunt ervaren. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten over de rijstvelden en de schoonheid van het vruchtbare land proeven en ruiken. De rondreis op Sulawesi brengt u via centraal Sulawesi en Donggala naar het Noorden, naar het bloemrijke Tomohon, gelegen tussen twee actieve vulkanen. De rondreis eindigt in Manado, de hoofdstad van noord Sulawesi. Vlakbij Manado ligt Bunaken, een waar duikersparadijs vanwege de vele koralen en tropische vissen die hier te vinden zijn.

Rondreis Sulawesi: Trans Sulawesi tour (20 dagen / 19 nachten)

 

Dag 1: Aankomst Makassar (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Makassar, Sultan Hasanuddin International Airport, wordt u ontvangen en welkom geheten door uw gids. Uw rondreis op Sulawesi start met een korte stadstour door Makassar waarbij we een bezoek brengen aan Paotere Harbour, de oude haven waar u typische Buginese boten zult zien. Deze schoenersboten, die ook Perahu of Phinis heten, varen nog veel op Indonesische wateren als vrachtzeilboten. De schoenersboten worden met de hand vervaardigd op scheepswerven aan de kust van Zuid Sulawesi. We vervolgend de stadstour naar Fort Rotterdam, een oud Nederlands fort. In de late namiddag bezoeken we de “Anjungan Pantai Losari Makassar”, de boulevard en het icoon van de stad, waar u kunt genieten van de zonsondergang. Diner in een lokaal visrestaurtant, waarna u naar het hotel wordt gebracht.

 

Dag 2: Makassar - Rammang-Rammang - Makassar (O/L/D)

Vandaag rijden we ongeveer 90 minuten naar het dorpje Rammang-Rammang in het district Maros. In dit district zijn vele kalksteenbergen te vinden, omringd door prachtige rijstvelden die het mooist zijn in de periode tussen mei en augustus. Met een kleine boot varen we de Pute rivier op. Vanuit de boot kunt u indrukwekkende kalksteenformaties langs de oever bewonderen. Met wat geluk kunt diverse inheemse dieren zien zoals tropische vogels en apen. We maken een wandeling naar een prehistorische grot waar u eeuwenoude wandschilderingen kunt bezichtigen. Ook bezoeken we een schitterende druipsteengrot, waar in vele eeuwen tijd stalactieten en stalagmieten gevormd zijn. Lunch wordt geserveerd in Kampung Berua, bereid door lokale gastvrouw. Na de lunch maken we een korte wandeling door de Rammang-Rammang om de ‘stenen tuin’ te bewonderen. Hierna rijden we terug naar Makassar voor een diner in een lokaal visrestaurant.

 

Dag 3: Makassar - Bira (O/L/D)

Gedurende de ongeveer zes uur durende rit naar Bira komen we door het Jeneponto Regentschap waar u onderweg de diverse ‘zout-boerderijen’ zult zien waar zout wordt gewonnen. We stoppen bij de Bisappu Waterval in het regentschap van Bantaeng. De lunch gebruiken we in een eenvoudig visrestaurant met prachtig uitzicht over zee. We vervolgen de rondreis op Sulawesi en passeren Tana Beru. In Tana Beru kunt u zien hoe de befaamde Buginese boten, ook wel ‘pinishi’ genoemd, worden gebouwd. In de middag komen we in Bira aan, waar de prachtige witte zandstranden u direct op zullen vallen. Diner in het hotel.

 

Dag 4: Bira, vrij programma (O/L/D)

Ontbijt in het hotel. U kunt watersport activiteiten doen zoals op een opblaasbare banaan achter een speedboot, snorkelen, of een boot huren om het eiland Liukang te bezoeken. Liukang ligt tegenover Bira en is bekend als broedplaats voor de zeeschildpadden. Als u geluk heeft komt u de schildpadden tegen op het strand of in het water. Diner en overnachting in het hotel (let op: vandaag is lunch niet inclusief).

 

Dag 5: Bira - Watampone - Sengkang (O/L/D)

Vandaag rijden we naar Sengkang, gelegen in het centrum van het Buginese Koninkrijk. Onderweg maken we een stop in Watampone, waar we het museum Andi Mappasisi bezoeken. In het museum Andi Mappasisi kunt u collecties zien van de vroegere Buginese Koninklijke familie en van één van hun beroemdste koningen ‘Arung Palakka’. In de middag komen we aan in Sengkang. We varen Lake Tempe op om een drijvend dorp te bezoeken (OPMERKING: In tijd van droogte kan de waterstand in het meer te laag zijn om de tocht te kunnen maken). Diner in het hotel.

 

Dag 6: Senkang - Enrekang - Toraja (O/L/D)

Na het ontbijt zullen we een traditioneel Buginees zijdeweefcentrum bezoeken. We vervolgen de weg naar Toraja, via Enrekang. Eén van de stops zal zijn bij ‘Puncak Lakawan’, bekend als de erotische berg. We gebruiken de lunch in een lokaal restaurant, waarna we in de middag in Toraja zullen aankomen. We brengen een bezoek aan Lemo om de rijen met Tau-Tau-poppen en hangende graven te zien. Diner in het hotel.

 

Dag 7: Toraja tour: Suaya - Londa - Kete Kesu (O/L/D)

Vandaag hebben we een dag vullend programma in en rondom Toraja. We brengen een bezoek aan Suaya om het geheim van de Baby-boom te ontdekken. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoeken we Londa om één van de oude graven te bezoeken waar de overledenen in tombes werden begraven. In Kete Kesu, een van de oudste dorpjes van het Toraja gebied, kunnen we de Tongkonan bouwstijl nog terugzien en oude rijstschuren, beroemd vanwege het kleurige houtsnijwerk. Diner in het hotel.

 

Dag 8: Toraja - wandeling - Bori (O/L/D)

We beginnen de dag met een tochtje naar Batutumonga waar we een geweldig uitzicht hebben over Rantepao en de omliggende valleien vanaf de top van Toraja. We lunchen in een lokaal restaurant, waarna we een wandeling van ongeveer 2 uur zullen maken door rijstvelden en kleine dorpjes, waar u kennis zult maken met het dagelijks leven van de bewoners van het Toraja gebied. Hierna bezoeken we Bori, het megaliet gebied. Dit gebied kenmerkt zich door de grote en kostbare begrafenis ceremonies die hier in het verleden werden gehouden. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner.

 

Dag 9: Toraja - Pendolo (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we naar Pendolo via Palopo. De rit naar Palopo duurt ongeveer twee uur. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. Palopo is een kleine Moslim enclave, bekend als de oudste haven van Indonesië. Hier vindt u ook de oudste moskee van Indonesië. We vervolgen de reis met een zes uur durende tocht door de palmolie plantages naar Pendolo. Onderweg stoppen we voor de lunch. In de late namiddag arriveren we in Pendolo, een klein dorpje aan de zuidoever van Lake Poso. Diner en overnachting in het hotel in Pendolo.

 

Dag 10: Pendolo - Tentena(O/L/D)

Na het ontbijt vervolgen we de rondreis op Sulawesi met een rit naar Tentena, die ongeveer 4 uur zal duren. Eenmaal aangekomen in Tentena zullen we een bezoek brengen aan een Balinees transmigratie dorp; de inwoners zien er Balinees uit en hebben Balinese gewoontes en zijn oorspronkelijk afkomstig van het naburige eiland Bali. Hierna zullen we de twaalf-stappen waterval bezoeken: de Sulewana Waterval. De rest van de dag is vrij te besteden, lunch in een lokaal restaurant.

 

Dag 11: Tentena - Palu (O/L/D)

Vandaag vertrekken we naar Palu, de hoofstad van centraal Sulawesi. De tocht duurt ongeveer acht uur. Onderweg passeren we Kebun Kopi, het regenwoud gebied. Ook komen we langs Poso, bekend als centrum van het zwarte ebbenhout, een zwaar soort hout dat zinkt in water. Na de lunch in een lokaal restaurant komen we aan in Palu. Diner in het hotel.

 

Dag 12: Palu: Donggala tour (O/L/D)

Vandaag maken we een tocht naar Donggala, voorheen de belangrijkste haven van centraal Sulawesi. Onderweg stoppen we bij Kampung Lere om de traditionele huizen van Joyo Kodi te zien, de vroegere koning van de Kaili bevolking. Ook stoppen we bij een vissersdorpje waar u de vissers bezig kunt zien met de dagelijkse werkzaamheden. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de zandstranden rond Donggola verkennen. Later in de middag rijden we terug naar Palu voor het diner en de overnachting.

 

Dag 13: Donggala - Marisa (O/L/D)

Na het ontbijt zetten we koers naar Gorontalo, waarbij we een tussenstop maken in Marisa om te overnachten. De lunch krijgt u onderweg in een lokaal restaurtant aangeboden, diner in het hotel in Marisa.

 

Dag 14: Marisa - Gorontalo (O/L/D)

We vertrekken bijtijds uit Marisa voor een lange tocht van ongeveer 10 uur langs de noordkust van Sulawesi. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de zee. Onderweg gebruiken we de lunch in een lokaal restaurant. 's Middags arriveren we in Gorontalo, een oude koloniale stad. De rest van de dag is vrij te besteden, diner in het hotel.

 

Dag 15: Gorontalo - Tomohon (O/L/D)

Vandaag vervolgen we de weg naar Tomohon, een kleine stad tussen twee actieve vulkanen waar een prettig koel bergklimaat heerst. Onderweg zullen we in een lokaal restaurant lunchen, diner in uw hotel in Tomohon.

 

Dag 16: Tomohon (O/L/D)

Na het ontbijt in het hotel maken we een rondtocht door de stad Tomohon, ook wel bekend als de stad van bloemen. Tomohon is beroemd wegens de unieke lokale markt waar exotisch vlees wordt verkocht zoals hond, rat, vleermuis en slang. De middag is vrij te besteden, diner in het hotel.

 

Dag 17: Tomohon - Manado (O/L/D)

We zetten de rondreis op Sulawesi voort naar het noorden, richting Manado. Onderweg bezoeken we Lake Linow in het stadje Lahendong. Bijzonder aan dit meer is dat het van kleur verandert. Ook bezoeken we Lake Tondano, het grootste meer in de provincie. Vlak naast het meer pauzeren we voor een lunch, waarna we verder rijden naar Manado, de hoofdstad van Noord Sulawesi. Diner staat voor u klaar in het hotel.

 

Dag 18: Manado: Bunaken tour (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we naar de haven van Manado voor vertrek naar het eiland Bunaken. Het Bunaken Nationaal Marine Park is beroemd om de veelkleurige koraalriffen en vissen die er te bewonderen zijn. Bunaken is eenvoudigweg een paradijs voor duikers! Op Bunaken heeft u een vrij programma. U kunt water activiteiten doen zoals snorkelen, zwemmen en duiken. U krijgt een lunch aangeboden in een lokaal restaurant en aan het einde van de middag keren we terug met de boot naar Manado. Diner in het hotel.

 

Dag 19: Manado (O/L/D)

We beginnen de dag met een korte stadstour door de stad Manado. Eerst nemen we een kijkje bij het ‘Jesus Blessing’ standbeeld, vervolgens bij het restaurant op de heuvel waar u een prachtig uitzicht heeft over Manado. We lunchen in een plaatselijk restaurant, waarna u de middag vrij te besteden heeft. Diner in het hotel.

 

Dag 20: Vertrek (B/-/-)

Na het ontbijt heeft u de dag vrij te besteden bij het hotel todat u wordt opgehaald voor transfer naar de luchthaven Sam Ratulangi International Airport Manado, voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming. Einde van uw rondreis op Sulawesi.

--- EINDE PROGRAMMA ---

 
Inclusief:
 • Airconditioned privé auto
 • Accommodatie op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Entreegelden en donaties zoals vermeld in het programma
 • Engels sprekende gids (andere taal op aanvraag)

 

Exclusief:
 • Internationale en lokale vliegtickets en luchthavenbelastingen
 • Toegangsprijzen voor optionele tours
 • Maaltijden niet genoemd in het programma
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige niet vermeld uitgaven van persoonlijke aard.
 
Overige opmerkingen:
 • Prijswijzigingen voorbehouden bij sterke schommelingen in valutakoersen of brandstofprijzen.
 • Genoemde route is flexibel en kan wijzigen bij extreme weersomstandigheden of andere buitengewone omstandigheden.
Meer informatie
tourcode 20492
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Gebied Sulawesi
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Groepsreis Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Sulawesi: Trans Sulawesi tour (20 dagen / 19 nachten)
Uw waardering