Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

 Prambanan tempel

Slank silhouet tegen de blauwe hemel.

Zwart basalt is hier het medium, Shaiviet hindoeïsme is de religieuze focus, en een ensemble van slanke, wolkenkrabber torens is de vorm, elk niveau dik bedekt met friezen en beeldhouwwerken, een beetje pokkelig en verweerd na 1.100 moessons maar nog steeds vol detail en dynamiek.

Prambanan ligt een korte weg voorbij de oostelijke buitenwijken van Yogyakarta, vlak bij de hoofdweg naar Solo, en het is gemakkelijk te bezoeken als een dagtocht vanuit beide steden.

Prambanan, vergeten erfgoed

Prambanan is gebouwd in de Hindoeïstische stijl ongeveer 850 na Christus en bestaat uit diverse tempels. De drie hoofdtempels zijn gewijd aan Shiva, Brahma en Vishnoe. Kort nadat het complex was gebouwd is het verlaten en in verval geraakt.
Pas vanaf 1893 werd de historische waarde van het complex gezien is er begonnen met opgravingen en restauratie.
Een tempel mag pas worden herbouwd wanneer 75 % van de originele bouwstenen beschikbaar zijn, wat maakt dat grote delen van het tempelcomplex nog vervallen zijn.
In 1918 is begonnen met de reconstructie, en die is nog steeds niet voltooid. Een aardbeving op Midden Java in 2006 heeft opnieuw aanzienlijke beschadigingen veroorzaakt, waarvan de grootste deel inmiddels weer is herteld.

Het complex staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

prambanan reconstructie