Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Zuid Afrika: Westkaap en Gardenroute

Zuid Afrika: De Westkaap, met Kaapstad als 'moederstad' in het middelpunt strekt het gebied zich uit van de wijnlanden ten westen van Kaapstad tot en met de bloemenroute ten oosten van Kaapstad voorbij Krysna tot aan Port Elizabeth.

De Gardenroute is bekend om z’n prachtige bloementapijt in het voorjaar, het Wineland District kent uitgestrekte wijnlanden en prachtige stadjes zoals Stellenbosch en Swellendam. De uitgestrekte leegstes van de Karoo met Route 62 en Nederlandse invloeden in het gebied zijn een ‘must-see’.  En vergeet vooral de Gardenroute niet, het gebied tussen Kaapstad en Knysna, met een stukje verderop de grotere stad Port Elizabeth.

10 tips voor Zuid Afrika Westkaap

  1. Walvissafari’s in Hermanus.
  2. De Swartland Wine Revolution; elk jaar presenteren de beste wijnmakers van Swartland in november hun wijnen, zoals Mulineux die met hun Syrah eerder uitgekozen werd tot de beste rode wijn van Zuid Afrika.
  3. San-experience in Khwa ttu langs de R27, vlakbij de afslag Yzerfontein. Leef de verhalen van de bosjesmannen.
  4. Chapman’s Peak Drive; van Hout Bay naar Noordhoek en vandaar een bezoek aan Cape Point en de pinguïns bij Boulders.
  5. Lunchen in de Harbour House in Kalk Bay en zie zeehonden zwemmen onder je tafel. Er is ook een Harbour House op de Waterfont in Kaapstad.
  6. Bezoek Arniston en Die Mond.
  7. Bezoek Ronnies Seks Shop aan de R62.
  8. Rijdt de Tradouw Pass, tussen Swellendam en de R62.
  9. Bezoek de prachtige Kirstenbosch Botanische Tuinen in Kaapstad. Ze bestaan ruim 100 jaar.
  10. Loop de Garden Route Trail en geniet van het mooiste van het Garden Route National Park.

De afstand van Kaapstad naar Port Elizabeth bedraagt 761 kilometer.

Zuid Afrika Westkaap