Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Reisinformatie Zuid Afrika

Gezichten van Zuid Afirka

Algemene informatie

Zuid-Afrika ligt aan de zuidpunt van Afrika en grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten. In 1931 werd Zuid-Afrika  volledig onafhankelijk. Vele wetten regelden een ongelijke behandeling van burgers op grond van hun huidskleur, in 1994 werden er voor het eerst algemene verkiezingen voor alle rassen gehouden, leidend tot een bestuur van de (overwegend zwarte) anti-apartheidsgroepering ANC, eerst onder leiding van Mandela, later onder Thabo Mbeki. De nieuwe regering voerde een beleid van rechtstellende actie om de ongelijkheden van het verleden te beëindigen. Sinds 1996 is een nieuwe grondwet in werking.

Landschap en natuur

Zuid-Afrika een uitgestrekte kustlijn van ongeveer 2800 km aan de Indische en Atlantische Oceaan. Het landschap van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door hoogvlaktes in het binnenland, langs de rand ruige heuvels en een smalle kustvlakte. In het oosten liggen de Drakensbergen, met toppen als de Njesuthi (3408 m) en Mafadi (3450 m), het hoogste punt van het land. 

Met de blauwe bergen op de achtergrond en temidden van schilderachtige landerijen en weidse oppervlaktes vol curiositeiten en geheimen, kronkelt een weg door de wildernis die je laat aanvoelen dat je in een heel speciaal landschap bent beland.

Verken de natuurlijke moeraslanden van Zuid Afrika waar fauna en plantengroei variëren van struikgewas en bosrijke gebieden tot moerasse, wouden en riet. Het is de habitat van nijlpaarden, krokodillen, zwarte neushoorns, talrijke soorten vissen en vogels.

Kom en ervaar de wondermooie, heilzame standen van Zuid-Afrika. Ze zijn vol van kleur en geur; ze brengen nieuw leven en een ongekende gastvrijheid!

 Klimaat

Zuid Afrika is een groot land met behoorlijk klimaat verschillen. Over het algemeen is het gematigd warm met weinig regen met veel zon. Januari is de warmste maand en juli de koudste. Aan de westkust is er meer een woestijnklimaat, droog met veel zon, terwijl aan de oostkust een subtropisch klimaat heerst met het hele jaar door wel wat neerslag.

Kentallen Zuid Afrika

     
Hoofdstad : Pretoria
Oppervlakte : 1.221.037  km²
Aantal inwoners : 51.770.560
Regeringsvorm : Republiek
Belangrijkste luchthavens : OR Tambo (Johannesburg), Cape Town (Kaapstad) en King Shaka (Durban
Vliegafstand tot Amsterdam : 9.200 km
Vliegduur vanaf Amsterdam : ca. 10.40 uur
Klimaat : Gematigd warm, weinig regen met veel zon. subtropisch langs de kust. Overdag zonnig, 's nachts koel. Januari is de warmste maand en juli de koudste. Aan de westkant droger dan aan de oostkant.
Reisadvies : Rijksoverheid reisadvies Zuid Afrika
Taal : Afrikaans, Engels
Visa vereisten : Visum voor 90 dagen te verkrijgen bij binnenkomst op de luchthaven.