Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Reisinformatie Thailand

Algemeen

Thailand Floating Market

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk "vrij land" betekenen.
Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Landschap

Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.

Meer naar het zuiden komt het gebied Centraal Thailand en Bangkok en hier ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier, deze mondt uit in de Golf van Thailand. Nog meer naar het zuiden van Thailand, ligt het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen.

Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis.

Toerisme

Het toerisme in Thailand is goed ontwikkeld. het land heeft vele mooie lokaties en mooie stranden. De prijs- kwaliteit verhouding van de reizen zijn in dit land zeer goed en daarom is het een aantrekkelijk vakantieland. Met name voor strandvakanties is het land populair, maar ook voor rondreizen in Thailand heeft het land veel te bieden.

Beste reistijd en klimaat

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat de zomers nat zijn, en de winters droog. Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.

Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een à twee keer per dag.

De beste reistijd voor rondreizen is van november tot en met februari. Van maart tot eind juli is de warme periode en van augustus tot en met oktober is de regentijd.

Politieke situatie

Thailand is doorgaans een politiek stabiel land.