Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Reisinformatie Tanzania

Algemene informatie

Tanzania is een land aan de oostkust van Afrika ter hoogte van de evenaar. Het land is vooral bekend om zijn weelderige natuur. Het land kent veel verschillende natuurlijke kenmerken. De  contrasten zijn het duidelijkst te zien gedurende het regenseizoen. De meeste droge vlaktes beginnen op te leven en het dierenleven krijgt een boost. Veel gevogelte trekt in dit seizoen vanuit de hele wereld naar de gebieden in Tanzania.

Tanzania Wildlife & Landscape

Landschap

Tanzania kent vele verschillende landschappen. Zo heeft het  land vele bergachtige gebieden, maar kent het ook grote hoogvlaktes. Het land grenst in het oosten aan de Indische Oceaan. Aan de oostkant van het land zijn ook prachtige stranden te vinden. De warme golfstroom voor de kust van het land zorgt er voor dat deze stranden zeer aangenaam zijn.

Beste reistijd

Het land is gedurende het hele jaar mooi. Dit zorgt er voor dat het land het hele jaar goed toegankelijk is voor toeristen. In het noorden van het land kent een regenseizoen. Het is dan niet verstandig om op safari te gaan. In zuidelijk Tanzania wordt aanbevolen om tussen mei en oktober op reis te gaan.

Weer en klimaat

De verschillen tussen noord en zuid zijn duidelijk te onderscheiden zo kent het noordelijke deel een regenseizoen gedurende het tweede kwartaal van het jaar. De temperaturen zijn hier iets lager dan in de zuidelijkere streken. Het zuidelijke deel van het land kent geen regenseizoen maar heeft wel een kenmerkend een periode dat het wat meer regent. Dit vindt plaats gedurende het eerste kwartaal van het jaar.