Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Reisinformatie Kenia

Algemene informatie

Kenia is een land in Oost-Afrika, gelegen aan de Indische Oceaan en het Victoriameer. Kenia grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Zuid-Soedan. Kenia telt 44 miljoen inwoners, waarvan er zo’n 4 miljoen in de hoofdstad Nairobi wonen. Het land is onderverdeeld in acht provincies, genaamd Kati, Pwani, Mashariki, Nairobi, Kaskazini-Mashariki, Nyanza, Bonde la Ufa en Magharibi. Op 12 december 1963 is Kenia een onafhankelijke republiek geworden, wat tot op heden nog steeds het geval is.

Landschap

Dwars door Kenia loopt de Grote Slenk, een 6400 kilometer lange breuklijn, die in Kenia voor een divers landschap heeft gezorgd. De breuklijn heeft namelijk gezorgd voor een aantal bergketens en talloze vulkanen in het Keniaanse landschap. Hieronder valt de beroemde Mount Kenya, een vulkaan die met 5199 meter de hoogste berg van Kenia is. Naast bergen kent Kenia een aanzienlijke hoeveelheid (hoog)vlaktes. Twee derde van Kenia bestaat echter uit woestijnachtig gebied, wat vooral in het noorden en noordoosten te vinden is.

In Kenia zijn duizenden vogels en tientallen grote zoogdiersoorten te vinden. Leeuwen, zebra’s, giraffen, nijlpaarden, olifanten en luipaarden zijn in grote getalen te vinden. In de buurt van het Victoria leeft ook een aanzienlijke hoeveelheid flamingo’s.

Klimaat

In Kenia heerst een tropisch klimaat, met sterke invloeden van de Indische Oceaan. Door de ligging vlakbij de evenaar kent Kenia hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en dagen die het hele jaar door even lang zijn.

Van maart tot mei en van oktober tot december valt de meeste regen in Kenia, vaak in korte stortbuien die de wegen in modderpoelen veranderen, maar soms ook in lange periodes van regen.

 

Kentallen Kenia

   
Hoofdstad : Nairobi
Oppervlakte : 581.313 km²
Aantal inwoners : 44.037.656
Regeringsvorm : Republiek
Belangrijkste luchthaven : Jomo Kenyatta International Airport (Nairobi)
Overige luchthavens :  
Vliegafstand tot Amsterdam : 6.681 km
Vliegduur vanaf Amsterdam : ca. 8 uur
Klimaat : Tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen boven de 20 graden. Regenachtig van maart tot mei en van oktober tot december.
Reisadvies : Rijksoverheid reisadvies Kenia
Taal : Engels, Swahili
Visa vereisten : Een visum voor Kenia is noodzakelijk, maar over het algemeen niet moeilijk te verkrijgen