Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

De Komodo varaan: de grootste hagedis op aarde.

De Komodo varaan, een beschermde veelvraat.

De Komodo varaan is de lijkt op het eerste gezicht een gemoedelijke lobbes die zich met zijn logge wijduitstaande poten langzaam voortbeweegt. In werkelijkheid is het een vraatzuchtig monster. De naam geeft aan dat deze reusachtige hagedis op Komodo voorkomt. Komodo is ook het enige leefgebied van de varaan. Het dier kan tot drie meter lang worden en is een echte alles-eter. Als het zo uitkomt eet het dier zelfs zijn eigen jongen op. Om die reden vluchten de jonge varanen direct na de geboorte naar een leefgebied buiten bereik van de grote volwassen dieren. Ze verschuilen zich in de bomen waar de grote varanen niet kunnen komen totdat ze groot genoeg zijn om zich veilig tussen de andere dieren te kunnen begeven.

De Komodo varaan is weinig kieskeurig als het om zijn eten gaat, maar is een echte vleeseter. Het zal duidelijk zijn dat daardoor ook de mens een gewilde prooi is wanneer het zo uitkomt. Voorzichtigheid geboden dus bij het benaderen van deze lobbes. Eenmaal volwassen kennen ze eigenlijk geen echte vijanden, ze staan boven aan de voedselketen. Toch zijn het beschermde dieren, dat komt voornamelijk omdat hun leefgebied maar heel beperkt is en dus kwetsbaar en afhankelijk van dit relatief kleine gebied.

Bekijk onderstaande film voor een impressie over het leven van de Komodo varaan en de manier waarop deze reusachtige hagedissen op hun prooi jagen.