Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Piet Vromans, verbonden met het Westland

Piet Vromans, directeur/eigenaar

Geboren en getogen in het Westland is er altijd al een verbondenheid met de regio en al op diverse plaatsen in het Westland gewoond met het gezin van vier kinderen.

Oorspronkelijk heb ik een tuinbouwbedrijf gehad op twee locaties in Naaldwijk en Honselersdijk met productie van voornamelijk snijbloemen en planten. Dit bedrijf heeft een ontwikkeling meegemaakt naar een specialisatie waarbij op één bedrijf rozen werden gekweekt en het andere jaarrond chrysanten, waar ik de dagelijkse leiding had.

Westland groepsrondreizen westland - wereld

Economische ontwikkelingen en persoonlijke ambities hebben er toe geleid dat ik in 2004 besloten heb het bedrijf na ruim 20 jaar te verlaten. Een deel van het bedrijf is verkocht, het andere deel is onder leiding van mijn broer voortgezet waarbij overgeschakeld is naar plantenteelt.

De wereld is groter dan het Westland, de mentaliteit van het Westland is uniek

De tijd na de tuinbouw is een tijd met een ontwikkeling die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Door een samenwerking met het Amerikaanse Wellness International Network kwam ik in contact met vele collega's uit het hele land en uit alle lagen van de bevolking. Binnen niet al te lange tijd heb ik het hoofdkantoor in Dallas bezocht, waarna nog diverse reizen naar de VS volgenden, maar ook Duitsland en Zuid Afrika. De wereld werd zo een stuk groter. Opvallend was, dat waar ook ter wereld overal een groot respect was voor de glastuimbouw in Nederland en met name in het Westland, wat toch steeds werd gezien als het centrum op gebied van techniek, kennis en ontwikkeling.

Van glastuinbouw naar toerisme

venture travels sfeervolle kantoor

Netwerken  was tijdens de periode van Wellness International Network belangrijk en heeft de me in 2006 in contact gebracht met  mensen uit de reiswereld, uit Rwanda om precies te zijn. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat de overstap naar de reiswereld werd gemaakt. De beeldvorming die mensen hebben over Rwanda was, en is tot op heden toch nog die van de burgeroorlog meer dan twintig jaar geleden. Het promoten van een land als Rwanda alleen zou een veel te smalle basis zijn om bedrijfsmatig mee door te gaan. Langzaam heeft het netwerk van contacten en de reiswereld zich uitgebried, met name naar Azië. Het regelmatig bezoeken van reisbeurzen in Londen en Berlijn, maar ook bezoek van de landen zelf heeft het netwerk gemaakt tot wat het nu is. Het opbouwen van betrouwbare relaties in de reiswereld kost veel tijd en het winnen van vertrouwen in andere culturen zoals Azië is voor beide partijen erg belangrijk. En...vertrouwen is niet te koop, dat moet je verdienen!

Op deze manier het bedrijf Venture travels ontstaan, en van hieruit, om in een behoefte van groepsreizen te voorzien, het bedrijf 'Westland groepsrondreizen'. 

Nuchtere Westlandse mentaliteit in de reiswereld

De Westlandse mentaliteit van nuchtere kijk op de zaken, degelijkheid en een zekere afwachtendheid naar de tegenpartij zal altijd merkbaar zijn bij' Venture travels' en bij 'Westland groepsrondreizen'. 

westland groepsrondreizen inspired by westland

Uitgangspunt is: 'eerst zorgen dat het goed geregeld is, daarna zien we wel hoe het zit met de prijs'. Natuurlijk is de prijs voor veel mensen een belangrijk aspect, en zeker in de reiswereld waar soms enorme concurrentie is. Toch weet iedereen dat ook hier geldt: 'alle waar naar zijn geld'. 

Belangrijk is dat de reis goed is georganiseerd; ongeacht of dat nu is met een budget accommodatie of met de meest luxe resorts op Bali. De reiziger moet onbezorgd op reis kunnen gaan en er op vertrouwen dat zijn reis in vertrouwde handen is.

Zo willen we blijven werken, ongeacht de druk op de prijzen! Kwaliteit staat boven aan! Liever een reis niet verkocht, dan een slechte reis verkocht!

Piet Vromans

Directeur/eigenaar Westland groepsrondreizen.