Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Ozy Aditya over de Cross Borneo Challenge

Ozy Aditya

Ozy Aditya

Ozy is geboren in Oost Borneo en stamt af van de oorsponkelijk stammen van het eiland Borneo, de Dayak / Banjarnesse.

"Ik was één van die kinderen die van jongs af aan al precies wist wat ik wilde doen voor het behoud van wildleven en natuur. Ik heb mijn trainingen voor survival en avonturenbegeleiding in militaire dienst in Makassar afgerond in 2005 en ben in 2012 als vrijwilliger gestart met het behoud van mijn thuisbasis Balikpapan in Oost-Borneo".

"ik ben nu begonnen met werk voor Orangutan Odysseys en fondsenwerving voor het behoud van het wildleven op Borneo, met name voor de Orang Oetan omda>t deze als één van de mooiste dieren op Borneo bedreigd worden. Het is echt een roeping om te werken aan het behoud van het wildleven op Borneo, iets wat als heel moeilijk wordt beschouw om de dieren te helpen overleven in het wild".

"Ik heb echt waardering voor Orangutan Odysses het het Oranutan Project omdat ze ons al geholpen hebben om de Orang Oetan op Borneo te redden".

De Cross Borneo Challenge geeft u een excelent inzicht in alle facetten van het leven op Borneo en geeft u een dieper begrip van de bedreiging van de Orangutan als gevolg van de ontbossing. Op deze reis krijgt u een breder inzicht over het leven op Borneo en het leven van een Orangutan. Van reizen per auto tot boot tot kleine kano, van brede rivieren tot donker oerwoud en van kleine rivierdorpjes tot traditionele Dayak dorpen, u vindt het allemaal op deze 18-daagse avonturen tocht.

Ozy over de Cross Borneo Challenge

Wonend in Balikpapan heb ik deze tocht een aantal keren gedaan. Het verheugt me echt om u uit te nodigen op deel te nemen aan deze Cross Borneo Challenge waar u de beste nieuwe ervaring in uw leven zult krjgen.

Deze tocht gaat over het zwaarste deel in Borneo en zal u fysiek en mentaal uitdagen. U zult het verschil zien tussen de verschillende stammen van de Dayak en u zult veel leren over de echte jungle waar de prachtige Orang Oetans leven.

Expeditie doelen

Ons doel is om onze gasten een unieke ervaring mee te geven, om wild te observeren en half-wilde Orang Oetans in hun natuurlijke leefomgeving. We verschaffen u een veilig platform om ander wildleven te observeren, wildleven dat Borneo u kan bieden, inclusief de typische neusapen, gibbon apen en meer. We zullen u begrijpelijke informatie geven over de plaatsen waar u bent zodat u een goede kennis heeft van uw omgeving. 

Verder heeft Orangutan Odysseys een partnerschap met het Orangutan Project, die het reddingsprogramma's ondersteunt in Borneo en Sumatra. Elke gast draagt op deze manier bij aan de kosten van adoptie van een Orang Oetan gedurende 1 jaar.

Hoogtepuntent van de Cross Borneo Challenge

  • Begeleiding op deze tocht door Ozy Aditya
  • Bezoek verschillende Dayak stammen, Dayak longhouses en culturen
  • Bezoek aan orchideeënpark waar u de befaamde zwarte orchidee kunt zien
  • Jungle trekking met Ozy Aditya en ervaren jungle porters
  • Overnachting in tenten, hangmatten (door ons verstrekt), eenvoudige kampen, homestays, hotels en woonboot
  • Moeilijke trekkings op gladde rotsen, wanden, rivieren, modder, trektochten
  • Varen met gemotoriseerde kano's waar u getuige kunt zijn van neusapen, langstaart makaken, ijsvogels en neurshoornvogels
  • Ondersteuning van de Orang Oetan tegen uitsterving