Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

De uitbarsting van de vulkaan Tambora

De uitbarsting van de vulkaan Tambora op Sumbawa

vulkaan Tambora Sumbawa

De uitbarsting van de vulkaan Tambora op Sumbawa, West Nusa Tenggara, op 12 april 1815 was de krachtigste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis.

Vulkanische as werd over de aarde verspreid en na twee maanden bereikte de as ook Londen. Het jaar daarop heeft Europa geen zomer gekend en een ‘chemisch schild’ hing drie jaar lang boven Europa. 

Op het moment van de explosie was Tambora een koninkrijk met 7000 mensen. Dit koninkrijk ligt door de uitbarsting nu anderhalve meter diep onder de as, op sommige plekken zelfs zeven tot tien meter. Tot op heden is niet bekend waar de hoofdstad lag. De hele Tamborese cultuur verdween. Zoals ook bij Pompeï het geval was, is een heel gebied door de as bedekt geraakt.
De ramp in Pompeï stelt in vergelijking met de uitbarsting van de Tambora echter weinig voor. Voor de explosie was de hoogte van de Tambora 4.300 meter, erna was de hoogte slechts 2.851 meter.

Het betoverende Tambora Festival herdenkt jaarlijks de uitbraak van de vulkaan met een cultureel feest, avontuurlijke evenementen en een presentatie van prachtige landschappen en zeezichten van het eiland Sumbawa.