Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Melukat bij Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul, ofwel de Heilig Water Tempel, is een Hindoeïstische tempel op Bali. De tempel werd gebouwd in 926 ten tijde van de Wrmadewadynastie. De tempel is bekend vanwege het heilige water dat uit de nabijgelegen bron komt. Het water wordt gebruikt voor reinigingsrituelen, Melukat. Het water komt vanuit de bron in een kristal-helder bad in de tempel en spuit uit de 30 fonteinen in de twee heilige zuiveringsbaden. Elke fontein heeft een betekenis en zuivert een bepaald deel van het lichaam en de ziel. Gedurende het Melukat ritueel worden meestal alle fonteinen gebruikt, behalve twee. Deze twee zijn bedoeld voor reiniging van de overledenen en worden niet gebruikt door de levenden die het Melukat retueel ondergaan. Het water is afkomstig van de plaats waar de rivieren op Bali samenkomen die worden gevoed door de heilige bron. Het water stroomt verder door de heilige tempel waarna het de gewassen in de omgeving voorziet van water.

Melukat

Melukat is het ritueel om het lichaam te reinigen van negatieve elementen door het lichaam te wassen in het heilige water, zowel spiritueel als fysiek, van het huidige leven als ook van vorige levens. Tijdens de ceremonie kan een Mangku, een Balinese Healer, de sessie ondersteunen door de handpalmen, de naam en de chakras te bestuderen. Hierbij maakt hij een evaluatie van de huidig onbalans in het lichaam en van die van vorige levens (Karmas) die gezuiverd moeten worden.

Melukat is niet alleen open voor degenen die het Hindoe geloof aanhangen, maar voor iedereen die behoefte heeft hier aan deel te nemen. Het doel is te komen tot een goede balans in voor lichaam en ziel om zo beter te functioneren in het leven.