Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Aziƫ heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesiƫ reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Bijgeloof in Thailand

Bijgeloof in Thailand

Thaise monniken tijdens geloofceremonie

Het bijgeloof dat wij in Nederland kennen, is wel weer even wat anders dan in Thailand. Waar wij op vrijdag de 13e misschien extra oplettend zijn, zullen de Thai rustig de straat op gaan. Horen zij echter een gekko overdag, dan is het een heel ander verhaal!

Wat is nou populair bijgeloof in Thailand? Wij zetten de opvallendste voorbeelden op een rijtje. 

 

  1. Als je een gekko hoort voordat je van huis wilt vertrekken, dan is dit een waarschuwing dat er iets naars staat te gebeuren. In dit geval wordt het dus aangeraden om thuis te blijven.
  2. Tijdens de huwelijksnacht moet je proberen als laatste te slapen. Wie het laatst slaapt, sterft namelijk ook het laatst.
  3. Vuil mag niet via de voordeur weg geveegd worden, omdat je dan ook je geld de deur uitveegt.
  4. Draag geen zwart wanneer je iemand in het ziekenhuis bezoekt, zwart wordt alleen gedragen bij het rouwen. Zwart moet dus ook vermeden worden bij vrolijke gebeurtenissen zoals een bruiloft. Bij twijfel: vermijd zwart!
  5. Snoepjes die op de grond zijn gevallen mag je niet opeten, vanaf het moment dat zij de grond raken zijn zij van de geesten.
  6. Als je keuken vies is, verlies je geld. Het is  voor de Thai dus erg belangrijk altijd de keuken schoon te houden.
  7. ‘s Avonds mag je niet fluiten omdat je dan geesten zou uitnodigen in je huis.
  8. In veel culturen worden regenbogen als een teken van geluk gezien. In Thailand gelooft men echter dat je wijsvinger eraf valt als je naar een regenboog wijst! Hetzelfde geldt voor heilige (Boeddha-) beelden, wijzen is niet netjes. Zorg dus dat als je ergens naar wilt wijzen, je dit doet met al je vingers en je handpalm.
  9. Als je over een slang droomt, dan zul je je soul mate ontmoeten.
  10. 10Knip je haar niet op woensdagen, want dat brengt ongeluk. 

De Thai zijn super bijgelovig en dit is dus ook maar een kleine greep uit de vele regels die zij aanhouden. 

 

Credits foto en inhoud: tourism Authority of Thailand