Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië heeft toerisme geruime tijd volledig stil gelegen. Recentelijk, veel later dan in Nederland, zijn de beperkingen vrijgegeven en kunt u weer gewoon naar Indonesië reizen.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Balinese massage

Balinese massage

Balinese massage technieken verzachten beschadigd weefsel en geven verlichting bij gespannen spieren en gewrichtspijn. De originele Balinese massage wordt meestal uitgevoerd op een massagetafel of op de vloer op een matras.

Massage olieBalinese massage olie

Er kunnen diverse soorten massage olie worden gebruikt, zoals kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie of frangipani olie. Door etherische, plantenextracten, toe te voegen kan een extra resultaat worden gegeven afgestemd op de wensen van de persoon. Balinese massage wordt soms gebruikt in combinatie met Ayurveda, een eeuwenoude traditionele gezondheidstheorie. Hierbij wordt de gebruikte olie afgestemd op het lichaamstype van de persoon en heeft een extra heilzame werking.

Voor wie is Balinese massage bedoeld

Balinese massage is bedoeld voor mensen een gezond lichaam en heeft een ontspannende uitwerking op het lichaam. De massage helpt stress te verminderen, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen af. Daarnaast heeft de massage een ontspannende werking op (gespannen) spieren. Na de massage voelt men zich ontspannen, wat niet zelden een betere slaap tot gevolg heeft. Uiteindelijk geeft de Balinese massage een verbeterde balans in het lichaam en daardoor krijgt men meer energie. Soms kan het goed zijn de massage te herhalen totdat de balans in het lichaam hersteld is.
Balinese massage is niet bedoeld ter genezing van medische klachten, daarvoor dient men een arts te raadplegen. Ingeval iemand blessures, verwondingen of recente littekens heeft is het beter deze gebieden over te slaan met massage totdat de aandoeningen genezen zijn.
Ook bij hartproblemen en zwangerschap is het niet verstandig een volledige Balinese massage te ondergaan.

Hoe ziet een Balinese massage er uit

Doorgaans begint een massage met een warm voetbad en lichte massage van de voeten en onderbenen, wat ontspanning voor de massage bevordert.
Hierna neemt de persoon plaats op het massagebed en ligt onder een lichte deken of laken om afkoeling van het lichaam te voorkomen.
De volledige lichaamsmassage omvat massage van de rug, benen, buik, armen nek-en hoofdspieren en duurt ruim een uur. Eventueel kan ook een deelmassage worden gedaan.

Balinese sfeer in Nederland

Bij Venture travels is het op beperkte schaal mogelijk de Balinese gezondheidsmassage te ervaren in de Indonesische sfeer. Zo heeft u een klein beetje Balinese sfeer in Nederland.
Piet Vromans heeft opleiding gehad voor Balinese massage in Denpasar met een door de overheid erkend certificaat.
De kosten van Balinese massage bedragen € 40,00 voor een volledige massage en duurt ruim een uur. De massage wordt voornamelijk in de avonduren gegeven.
Wanneer u een afspraak wilt maken voor massage kunt u contact opnemen via WhatsApp WhatsApp, of contact opnemen via het contactformulier.