Rondreis Java van Jakarta naar Yogyakarta (12 dagen / 11 nachten)

Tour-code
16312
€ 1.554,31
Datum aankomst bestemming
Reisschema rondreis Java: Jakarta – Carita – Pelabuhan Ratu – Sukabumi – Bandung – Yogyakarta

Deze rondreis op het westelijk deel van Java kent een route die wat minder bekend is, en dus ook minder toeristisch. De route loopt langs de prachtige zuidwest kust van Java waar u verrassend mooie stranden kunt vinden, maar ook afgelegen dorpjes in de bergen waar de bewoners nog hun traditionele levensstijl kunnen handhaven. U zult zowel de stranden als de bergdorpjes bezoeken. Vanaf Bandung gaat de route per trein naar Yogyakarta waar u onderweg kunt genieten van het schitterende uitzicht onderweg. Ik de omgeving van Yogyakarta zult u ook de belangrijke bezienswaardigheden van Yogyakarta en omgeving bezoeken. Hier eindigt de tocht en kunt u terug komen naar huis, of de reis vervolgen naar een andere bestemming.

Rondreis Java (12 dagen / 11 nachten)

Ontsnapping naar Java, rondreis van Jakarta naar Yogyakarta

Dag 1: Jakarta (-/-/-)

Na aankomst op de luchthaven van Jakarta begint uw rondreis Java en wordt u opgewacht door uw gids en naar uw accommodatie in Jakarta gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden en kunt u wat ontspannen na de reis.

Overnachting in jakarta.

Dag 2: Jakarta – Carita (O/-/-)

In de morgen maken we een stadstocht in Jakarta. We zullen een bezoek brengen aan het Fatahilah museum en aan de oude haven van de Jakarta, vroeger Batavia geheten. In de middag vertrekken we naar Carita.

Overnachting in Carita.

Dag 3: Carita (O/L/-)

Vroeg in de morgen rond 7.00 uur vertrek vanuit het hotel naar Rangkasbitung voor een tocht naar de Baduy stammen. Om het gebied van de stammen te bereiken zullen we een stuk moeten lopen, goede schoenen zijn aanbevolen. De gemeenschap van de Baduy stammen houden er een sterke traditionele levenswijze op na, heel verschillend van andere stammen en bevolkingsgroepen in Indonesië. De meeste zijn boeren. Een lunchpakket is inbegrepen.

Overnachting in Carita.

Dag 4: Carita – Pelabuhan Ratu (O/-/-)

Vandaag rijden we van Carita Beach naar Pelabuhan Ratu lang de zuidkust. Hier komt u door een schitterend landschap waar u onderweg van kunt genieten. Laat in de middag of vroeg in de avond zullen we aankomen in Pelabuhan Ratu, waar we zullen overnachten.

Dag 5: Pelanbuhan Ratu – Sukabumi (O/L/D)

Vandaag rijden we naar het traditionele dorp Ciptagelar. Om er te komen zullen we onze auto vandaag moeten verruilen voor een Jeep omdat de wegen er naar toe ruw en soms onverhard zijn. De tocht is echter de moeite waard. Na een rit van ongeveer vier uur bereiken we het dorp en u zult versteld staan hoe deze mensen er nog steeds een traditionele levenswijze op na houden. U zult hier kunnen ervaren hoe het is om met eenvoudige middelen te (0ver)leven in een afgezonderd dorpje. U kunt natuurlijk communiceren met de bewoners en van gedachten wisselen. U krijgt een traditionele lunch aangeboden.

In de middag keren we terug naar Pelanbuhan Ratu, en vervolgens naar Sukabumi. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 6: Sukabumi – Gunung Padang – Sukabumi (O/-/D)

In de morgen maken we een kleine trektocht naar Gunung Padang. Dit gebied wordt gezien als de grootste vindplaats van megalieten van Zuidoost Azië, grote stenen waarvan simpele prehistorische bouwwerken werden gemaakt zoals graven.
In de middag kunt u een wandeling maken in de omgeving van het hotel en de activiteiten van de lokale bevolking zien.

Diner is inclusief, overnachting in Kampoeng Padi.

Dag 7: Sukabumi – Bandung (O/-/-)

Vandaag rijden we van Sukabumi naar Bandung. Onderweg kunnen we diverse stops maken. In de middag kunt u het Gedung Sate gebouw bekijken, bekend vanwege de typische torenspits op het gebouw dat op den sate prikker lijkt.

Overnachting in Bandung.

Dag 8: Bandung: Kawah Putih krater – Gambung thee plantage (O/-/-)

Vandaag bezoeken we het Kawah Putih kratermeer in het zuiden van Bandung. U kunt een pad afdalen naar het meer dat is omringd door de hoge rotsmuren van de krater van de berg Patuha, en zo kunt u dichterbij komen. Er is een sterke geur van zwavel dat uit het meer omhoog bubbelt.
Hierna gaan we naar de Gambung thee plantage. Wanneer deze is geopend kunnen we het proces van de theeproductie zien.

Overnachting in Bandung.

Dag 9: Bandung – Yogyakarta (O/-/-)

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht voor uw treinreis naar Yogyakarta. U kunt genieten van het mooie uitzicht over het landschap van West Java met rijstvelden, bergen en de activiteiten van de bewoners. Bij het treinstation van Yogyakarta wordt u opgewacht en naar uw accommodatie in Yogyakarta gebracht.

Dag 10: Yogyakarta: Selogriyo tempel – Borobudur tempel (O/-/-)

We vertrekken naar het noordelijk deel van Magelang waar u een kleine, minder bekende Hindoe tempel zult bezoeken: Selogriyo. De locatie is niet makkelijk te vinden. U moet via een pad tussen prachtige rijstvelden volgen, de tocht duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.
In de middag bezoeken we de grootste Budhistische tempel van Zuidoost Azië, de Borobudur tempel. De grootste stoepa in de vorm van een klok staat midden op de top en is omringd door kleinere stoepa’s. Door kloksgewijs de de afbeeldingen langs te lopen kunnen we het verhaal van Siddharta volgen, die zijn leven heeft gewijd aan de Boeddhistische levensstijl. Het bereiken van de top betekent perfect.

De overnachting is in Yogyakarta.

Dag 11: Yogyakarta: stadstour (O/-/-)

In de ochtend gaan we naar het Prambanan tempelcomplex, dat wordt gezien als de grootste Hindoe tempel in Indonesië en de mooiste Hindoe tempel van zuidoost Azië. Het wordt gekenmerkt door de hoge en spitse architectuur, typerende architectuur voor Hindoe tempels, met een 47 meter hoog hoofdgebouw binnen een groot complex van individuele tempels. Het complex bestaat uit drie hoofdtempels: de Shiva tempel in het midden is het hoogste, terwijl de andere twee tempels zijn gewijd aan Brahma en Wisnu.
We vervolgend de tocht naar het Kraton, het paleis van de Sultan in de stad Yogyakarta. Het paleis zelf werd gebouwd in 1755 door de eerste Sultan Hamengkubuwono. Het gebouw vertegenwoordigt het de mooiste Javaanse architectuur, hoewel er in sommige delen invloeden zijn vanuit Portugal, Nederland en China. Het paleis is een plaats waar de Sultan woont met zijn familie. Het gevoel van traditie is er groot en het paleis de bedienden dragen nog steeds traditionele Javaanse kleding.
De tocht gaat verder naar Taman Sari waterpaleis. Het gebouw, daterend uit de 18e eeuw, had verschillende functies, zoals die van rustplaats van de Koninklijke familie, een workshop en meditatiecentrum. Daarnaast was het een badhuis.

Overnachting in Yogyakarta.

Dag 12: Yogyakarta – luchthaven (O/-/-)

Vandaag is vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor transfer naar de luchthaven voor uw reis naar huis of uw volgende bestemming.

Einde van het programma.

Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
- Vervoer in privé airconditioned voertuig
- Lokale Engels sprekende gids
- Lokale gids bij de tocht naar de Baduy stam
- Entreegelden voor activiteiten in het programma
- Jeep bij Ciptagelar
- Maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Value Added Taxes (V.A.T.)
- Treintickets per AC trein van Bandung naar Yogyakarta 
Exclusief:
-  Internationale vlucht en bijbehorende luchtvaarttaxen
- Lokale luchthaven belastingen indien van toepassing
- Visum kosten indien van toepassinge
- Verzekeringen
- Dranken, fooien en overige persoonlijke uitgaven
- Toeslagen voor periodes 3 juli tot en met 15 juli en 20 december tot 5 januari
Meer informatie
tourcode 16312
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied West Java
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Java van Jakarta naar Yogyakarta (12 dagen / 11 nachten)
Uw waardering