Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Zuid Afrika: Grote Zuid Afrika tour (14 dagen / 13 nachten)

Tour-code
14150
€ 1.921,65
Datum
Reisschema: Johannesburg - Kruger national park - Swaziland - Hluhluwe-Umfolozi reservaat - Durban - Port Elizabeth - Tsitsikamma national park - Oudtshoorn - Kaapstad

Geniet van een voledige vakantie in Zuid-Afrika voor 14 dagen. Tijdens deze tour bezoekt u verschillende indrukwekkende plaatsen in Zuid-Afrika. De tour begint met het reizen over de Panorama Route, u krijgt een uitzicht over de 33km lange kloof van de Blyde River. Geniet van het wild in het Kruger National Park en bezoek Swaziland waar u de originele Afrikaanse cultuur ontdekt. Geniet van een wild tocht in een 90.000 Ha groot wildreservaat en was olifanten langs de olifantenkust. Geniet van de cultuur van de steden Durban en Elizabeth. Reis naar Knysna en Oudtshoorn, onderdeel van de Garden Route, beide steden bieden ongelofelijke vergezichten.

 

Exclusief internationale vlucht.

 

14 Dagen Safari Zuid Afrika: Grote Zuid Afrika tour

 

Dag 1 Maandag (-/-/D)

Verlaat Johannesburg en reis naar het Land van de Reizende zon (Mpumalanga) via de prachtige Panorama Route. Het spectaculairste deel van de Panorama Route is het ravijn van de Blyde River. Vanaf de vele goedgeplaatste uitkijkpunten heeft u een prachtig uitzicht over de 33km lange kloof, deze begint bij “Bourke’s Luck Potholes” en eindigt bij de “Three Rondavels”. Als het weer en de tijd het toelaten reizen we af naar Gods’s Window en de Mac Mac Fall. Aan het einde van de middag reizen we af naar ons hotel.

 

Dag 2 Dinsdag (-/L/D)

Vroeg in de ochtend vertrekken we in een open voertuig safari door het Kruger National Park. Het wereldberoemde Kruger National Park geeft u een wereldervaring die u maar op weinig andere plaatsen in Afrika kunt vinden. Met bijna 2 miljoen hectare is het reservaat het vlaggenschip van de Zuid Afrikaanse nationale parken. Het park huist een indrukwekkend aantal aan flora en fauna. Aan het eind van de safari keren we terug naar het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden. U krijgt de optie om terug te keren naar Kruger National Park om nog even van de natuur te kunnen genieten.

 

Dag 3 Woensdag (O/L/-)

Na het ontbijt reizen we naar het koninkrijk Swaziland. Dit piepkleine bergachtige koninkrijk in Zuid Afrika is gevuld met tradities die op andere plaatsen in Afrika niet meer voorkomen. Tijdens dit bezoek krijgen we een voorstelling over de cultuur van het land, gevolgd door de lunch in het dorp Matsamo. Vervolg de reis naar de Ngwenya Glass Works om de ervaren ambachtslieden prachtige glaswerken te zien maken. We vervolgen onze reis naar de Mbabane craft markets waar we nog wat tijd doorbrengen voordat we terugkeren naar het hotel.

 

Dag 4 Donderdag (O/-/D)

Geniet van een vroeg bezoek aan de Swazi Canle Factory, iedere kaars is handgemaakt met behulp van een oude techniek die “millfiore” wordt genoemd. Geen twee kaarsen zijn hetzelfde, het zijn allemaal verschillende patronen, vormen en designs. Vervolg de reis via Big Bend naar KwaZulu Natal. ’s Middags arriveren we bij het hotel, waarna we in de auto stappen om de Ubombo Mountains te bezoeken. Deze bergen bieden een prachtig uitzicht over Lake Jozani. Bij zonsondergang stoppen we even om van de prachtig gekleurde hemel van Zuid Afrika te kunnen genieten. Deze rit wordt gecombineerd met een bezoek aan een authentieke Zulu hoeve, hier ontdekken we hoe het is hoe het voor de Zulu’s is om te overleven in de moderne wereld.

 

Dag 5 Vrijdag (O/-/D)

Deze ochtend is vrij te besteden, u heeft ook nog een keuze om een safari te maken (op eigen rekening). In de middag vertrekken we naar het Hluhluwe-Umfolozi wil reservaat voor een bezichting van het wild dat daar leeft. Dit reservaat is 90.000hA. groot, in dit reservaat werd de witte neushoorn van uitsterven gered. Aan het eind van de dag keren we terug naar het hotel.

 

Dag 6 Zaterdag (O/-/-)

Vervolg de safari door Zuid Afrika langs de Olifant Kust van Kwazulu Natal richting St. Luci, dit plaatsje is ligt op het zuidelijkste puntje van Isimangaliso Wetland Park, en is onderdeel van het werelderfgoed. In St. Luci stappen we aan boord van een boot om van de natuur te genieten. Tijdens de rit zullen we onder andere krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten zien, inclusief de schichtige Afrikaanse Kingfisher Eagle. Vervolg de reis richting Durban, hier komen oost en west bij elkaar.

 

Dag 7 Zondag (O/-/-)

Deze ochtend krijgen we een korte tour door Durban City, we zullen over de cultuur en geschiedenis van de stad leren. ’s Middags stappen we op het vliegtuig naar Port Elizabeth (vlucht niet inbegrepen). Bij aankomst reizen we af naar het hotel.

 

Dag 8 Maandag (O/-/D)

Vertrek vanuit Port Elizabeth en reis langs kust naar het prachtige Tsitsikamma National Park. Dit park wordt beschreven als de tuin van de Garden Route. Dit nationale park verdient echter een betere naam gezien de schoonheid van het park. Geniet van een wandeling over de hangbrug die over de kloof loopt waar de Storms River doorheen raast. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de rivier, en geeft u een geschikte locatie om de mooiste foto’s te maken. Vervolg de reis naar Plettenberg Baai voor het diner en de overnachting.

 

Dag 9 Dinsdag(O/-/D)

Na het ontbijt gaan we naar het Knysna Elephant park. Met wat hulp van de olifanten en de gidsen zult u snel leren over de zielige en mystieke geschiedenis van de Knysna olifanten. Tijdens het bezoek krijgen we de mogelijkheid om deze reuzen te voeden, aan te raken en te fotograferen. Na de lunch vertrekken we naar Plettenberg Baai om de Birds of Eden te bezoeken. Deze gigantische vogel volière is de grootste ter wereld. Hier hebben de vogels die hier vertoeven alle vrijheid om zelf te broeden zonder gevaar. Vogeleigenaren kunnen hier hun vogels achterlaten in plaats van ze los te laten in de natuur. Als de tijd het toelaat is er nog een mogelijkheid om een Whale & Dolphin boottocht te maken.

 

Dag 10 Woensdag (O/-/D)

Aan het begin van de dag krijgen we een informatieve cruise op de Keurbooms River. Vervolg de reis naar de lagune kant van het stadje Knsysna, de edelsteen van de Garden Route. Geniet wat van de vrije tijd bij het Knysna Waterfront Complex voordat we doorreizen naar Oudtshoorn. Deze plaats wordt ook wel de verenhoofdstad genoemd, dit komt door zijn grote struisvogel industrie. Bezoek een vogelboerderij in bedrijf om een begeleid tour te krijgen. Aan het einde van de dag checken we in bij het hotel.

 

Dag 11 Donderdag (O/-/-)

Na het ontbijt checken we uit bij het hotel. Geniet ’s ochtends van een tour in de Cango Cave voordat we Oudtshoorn verlaten. De Cango Cave is één van de natuurlijke wonderen van de wereld en is een belangrijke trekpleister van het Karoo gebied geworden. We verlaten Oudtshoorn via route 62 naar Barrydale, hier hebben we lunch, na de lunch reizen we door naar Kaapstad.

 

Dag 12 Vrijdag (O/-/-)

Deze ochtend vertrekken we voor een dagtocht naar Cape Point en de Peninsula Tour. Tijdens deze tour komen we langs prachtige stranden, adembenemende uitzichten en historische en pittoreske kustplaatsjes op het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, Cape Point. De tour eindigt bij de terugkeer naar het hotel aan het einde van de middag.

 

Dag 13 Zaterdag  (O/-/-)

Deze dag hebben we een dagtocht door het land waarbij we langs prachtige wijngaarden en oude Nederlandse hoeves komen. We passeren prachtige wijnlanden omgeven door indrukwekkend berggebied. Aan het einde van de middag keren we terug naar Kaapstad.

 

Dag 14 Zondag (O/-/-)

Check uit bij het hotel, in e ochtend krijgen we nog een stadstocht, tijdens deze tocht krijgen we meer te weten over de geografie, cultuur, historie en hoe de moderne winkelcentra van Victoria & Alfred Waterfront tot stand zijn gekomen. We beëindigen de tour door u af te zetten bij de luchthaven van Kaapstad.

 

Opmerkingen
Deze tour vertrekt wekelijks op maandagen vanuit Johannesburg, een voornacht in Johannesburg wordt aanbevolen.
De tour start met een minimum aantal personen van 2 en een maximum aantal van 14 gasten.
Inclusief
- Toegangsbewijzen voor de Nationale Parken.
- 13 Nachten accommodatie.
- Alle genoemde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Alle vervoer/tours zoals aangegeven.
Exclusief
- Internationale vluchten.
- Vlucht van Durban naar Port Elizabeth.
- Alle optionele excursies.
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven.
Meer informatie
tourcode 14150
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied South Africa
Reisduur in dagen 5
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen