Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Vietnam: Klassieke beelden van Vietnam (13 dagen, 12 nachten)

Tour-code
16257
€ 1.024,00
Datum
Reisschema: Hanoi – Hoa Lu – Lao Sai – Sapa – Ha Long Bay – Hue – Da Nang – Hoi An – Ho Chi Minh – Mekong Delta

Deze rondreis brengt u van het elegante en opwindende Hanoi naar het bergachtige Noorden met zijn diverse etnische minderheden en spectaculair landschapsbeeld. In Ha Long zult rotsformaties zien zoals u nergens in de wereld aantreft, naast het unieke ‘Ha Long Bay ter land’ gebied bij Ninh Binh. Reizend naar het zuiden bezoekt u de oude hoofdstad Hue, de bloemenstad Da Nang en de ontzagwekkend goed bewaard gebleven stad Hoi An. Verder zuidwaards komen we aan bij de moderne levendige stad Ho Chi Minh. Naast de vele juweeltjes die u hier op zich al aantreft is dit tevens het startpunt voor het geweldige gebied van de Mekong Delta. Wanneer u van Noord tot Zuid een beeld wilt krijgen in het leven en de cultuur in de schitterende land, dan is dit de reis voor u! De reis brengt u langs een hele reeks buitengebieden, de belangrijkste ‘niet te missen’ bezienswaardigheden en laat u kennis maken met de cultuur, historie en het huidige leven van de inwoners van Vietnam.

13 Dagen Klassieke beelden van Vietnam

Dag 1 (- / L / D)

Ha Noi: Na aankomst op de luchthaven Noi Bai International Airport wordt u welkom geheten door uw gids en chauffeur, die u vervolgens naar het centrum van Hanoi zullen brengen. Daar heeft een een stadstocht met bezoek aan de ‘One-Pilar- Pagoda’, de literatuurtempel – de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1073 en opgedragen aan Confucius. We rijden naar het meer Hoan Kiem voor een bezoek aan de Nhoc Son tempel, waar St. Van Xuong en Tran Hung Dao (voormalig commandant) worden vereerd. Hanoi is meer dan 1000 jaar oud, de huidige hoofdstad van Vietnam en is één van de weinige plaatsen in de wereld met zulk een elegantie.  Aan de boulevards zult u de Franse invloeden herkennen zoals Hanoi Opera House, State Bank, het voormalige paleis van de gouverneur en de Kathedraal van Hanoi.
Later in de middag kunt u een één uur durende fietstocht maken door de 36 straten in het oude deel van Hanoi, waarna een welkomst diner in één van de vele restaurantjes. De rest van de dag is vrij te besteden, in uw hotel of in de bruisende stad. De overnachting is in Hanoi.

Dag2  (O / L / D)

Ha Noi – Hoa Lu – Ha Noi – nachttrein naar Loa Cai: We rijden naar het gebied dat bekend staat als ‘Ha Long Bay on land’, de Ninh Binh Provincie, zo’n 80 kilometer ten zuiden van Ha Noi. Daar zullen we een relaxte tocht maken per sampan door het vriendelijke en elegante landschap van vlaktes en bergen. De toch leidt ons naar de mooie mysterieuze grotten van Tam Coc. Vervolgens maakt u een rustige fietstocht van zo’n 4 kilometer en een boottocht naar Bich Dong Cave, de grot en pagode. De tocht brengt u door het adembenemende landschap van rijstvelden en imposante bergen. We bezoeken de 13e eeuwse Thai Vy tempel die een prachtig inzicht en verdieping biedt in de oude Vietnamese cultuur. Na de lunch vervolgen we naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van de Dinh en vroege Le-dynastieën tussen de 10e en 11e eeuw. Hierna gaan we terug naar Ha Noi voor lunch in één van de vele restaurants voordat we de unieke en intrigerende ‘water poppen show’ zullen zien, een traditionele volksuitvoering op de Red River Delta.

Later op de dag neemt u de nachttrein van Ha Noi naar Lao Cai – Sapa. Aan boord is een zacht bed voor u beschikbaar zodat u wat slaap kunt hebben.

Dag 3 (O / L / D)

Sapa: In de morgen wordt u opgehaald op het station van Lao Cai en naar een lokaal restaurant gebracht voor het ontbijt. Daarna rijden we zo’n 35 kilometer naar het voormalige ‘French Hill Station’ van Sapa. Sapa ligt ingesloten in de bergen op zo’n 1560 meter hoogte. De rit biedt prachtige panorama’s van de vele bergen en valleien die typerend zijn voor het gebied. U brengt een kort bezoek aan de Cat-Cat vallei waar u wat van de mensen van de H’mong bevolking kunt ontmoeten. Cat-Cat is een agrarische gemeenschap, opgericht in de 19e eeuw en herbergt oude agrarische monumenten zoals Pomu houten huizen. In Ham Rong krijgt u een prachtig beeld van de stad en kleine rijstterrassen die in de rotsen zijn uitgehouwen. Verderop bezoeken we één van de mooiste watervallen van Sapa, de Zilverwaterval. Hierna keren we terug naar Sapa voor de overnachting.

Dag 4 (O / L / D)

Sapa – Lao Sai – nachttrein terug naar Ha Noi: Vandaag zullen we een excursie maken naar een plaatselijke markt van één van de etnische minderheden. Afhankelijk van de dag van de week zijn er diverse soorten markten te bezoeken. Het is voor u een mooie gelegenheid om foto’s te maken van de kleurrijke markt alvorens we terug gaan naar Lao Sai voor de trein terug naar Ha Noi.

Ha Noi – Ha Long: We verlaten Ha Noi in de morgen voor vertrek naar het verbluffende en mystieke Ha Long Bay. Ha Long Bay is beschreven op de UNESCO Wereld erfgoed lijst als één van de mooiste plaatsen in de regio. Gelegen in de Golf van Tonkin is het een spectaculaire verzameling van 2.000 eilanden over een gebied van meer dan 1.500 km. Hiermee vormt het een spectaculair zeelandschap van kalksteen pilaren en klippen.

Onze medewerkers heten u welkom  aan boord van de luxe boot met drankjes en een lunch met verse vis en zeebanket. U wordt naar uw cabine gebracht, u zult op de boot overnachten. We varen richting Bai Tu Long Bay, waarbij we onderweg diverse steden zullen passeren zoals Hon Gai, Cam Pha, Oan Lagoon, Mat Quy (Monster Head), Am Tich (Teapot) Islet en het visserdorp Vung Vieng.

We zullen het mysterie van Sung Sot Cave verkennen, één van de mooiste grotten in Ha Long Bay. Daarna zult u ruim voldoende tijd hebben om te zwemmen en naar de tunnelgrot te kajakken. In de avond kunt u tijdens een elegant diner genieten van de rust en de comfortabele atmosfeer op de boot. In het juiste seizoen kunt u getuige zijn hoe de vissers op traditionele wijze inktvis vangen.
En dan, houdt uw camera’s gereed voor een spectaculaire zonsondergang, overgaand in een kraakheldere sterrenhemel: kom tot rust in uw cabine voor een heerlijke nachtrust aan boord.

Dag 6 (O / Brunch / D)

Ha Long – Ha Noi: Na het ontbijt vervolgen we de cruise door het karst landschap. Karst is de steenformatie die ontstaat door de inwerking van water op kalkzandsteen, waardoor werkelijk fantastische vormen kunnen ontstaan. We zullen overstappen op een kleine boot om de Luon grot te bezoeken. Terug aan boord heeft u een vroege lunch / brunch voordat we de bemanning van de cruiseboot gedag zeggen en terugkeren naar Ha Noi. We stoppen onderweg bij Bat Trang keramiek en pottenbakkers dorp. Hier biedt men allerhande keramiek, borduurwerk en marmeren beelden aan. Diner is in een lokaal restaurant, de overnachting in Ha Noi.

Dag 7 (O / L / D)

Ha Noi - Q - Hue: Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Ha Noi voor de vlucht naa Hue in het midden van Vietnam. Gedurende de Nguyen Dynastie ( 1802 – 1945) was de stad Hue de politieke, economische en culturele hoofdstad van Vietnam. Onze toer in Hue strart bij de mooie Imperial Citadel, een UNESCO werelderfgoed plaats sinds 1993. We zien hier de Keizerlijke Stad en de Verboden Stad, thuis van de vroegere Keizers. Geniet van de verschillende paleizen, sierlijke zalen, bibliotheken, residenties, colleges, vlaggentoren en Noon Gate. Na de Citadel gaan we naar de Truong Tien brug en de traditionele Dong Ba markt, die nauwelijks ergens anders in de wereld te vinden is. De Dong Ba markt is een typische markt van eeuwen geleden waar de kooplui hun waar voor je uitstallen en waar je langs kunt lopen en kunt uitkiezen wat je wilt.
Diner zal worden geserveerd in het Y Thao Garden restaurant. De rest van de avond blijven we in Hue.

Dag 8 (O / L / D)

Hue: We besteden de hele dag in het oude Hue om de vele prachtige historische schoonheden en wonderen te kunnen ontdekken. We starten met een boottocht op de romantisch ‘Perfume river’ naar the Thien Mu Pagode, een van de oudste en mooiste pagodes in Hue. Daarna gaan we verder naar de tombe van Minh Mang , keizer van Vietnam van 1820 tot 1841. Geniet van uw vegetarisch diner in een lokaal restaurant. De avond is vrij te besteden, de overnachting is in Hue.

Optioneel: bijwonen van optreden van de traditionele volksmuziek op de mystieke Drakenboten op de prachtige Perfume rivier. Prijs op aanvraag.

Dag 9 (O / L / D)

Hue – Da Nang – Hoi An: We vertrekken uit Hue naar de snel  groeiende  stad Da Nang. Onderweg heeft u de gelegenheid te stoppen voor het maken van foto’s op de uiterste punt van Lang Co Beach, Hai Van Pass en een bezoek aan het Cham museum in het centrum van Da Nang. Het museum herbergt de meest uitgebreide collectie van Cham kunstwerken ter wereld. De beeltenissen dateren van de 7e tot de 15e eeuw.
Uiteindelijk gaan we naar Hoi An, ook weer een UNESCO werelderfgoed plaats. Het diner zult u genieten in het Sakura restaurant, een prachtig Japans – Vietnamees restaurant op de oever van de Thu Bon rivier. De overnachting is in Hoi An.

Dag 10 (O / L / D)

Hoi An: Vandaag maken we een wandeling door de oude smalle straten van deze charmante stad. Misschien nog wel meer dan elke andere plaats in Vietnam heeft Hoi An de sfeer van eeuwen geleden vast weten te houden. Voorheen bekend als Faifo, was Hoi An een belangrijke pijler langs de Zijderoute. Gedurende meer dan 500 jaar vestigden zich handelaren uit China, Japan, Frankrijk en Portugal in deze welvarende stad, wat zich uit in een bijzondere mengeling van cultuur, eetgewoonten, religies en architectuur.  In 1999 werd de stad opgenomen op de lijst van UNESCO werelderfgoed als stad in Zuidoost Azië met de meest unieke architectuur. Sindsdien word de stad zowel door het UNESCO fonds als door de trotse lokale inwoners gerestaureerd en beschermd.
We gebruiken de lunch in het Cargo Restaurant.
De rest van de middag is vrij te besteden, de overnachting is in Hoi An.

Optioneel: bezoek aan het My Son heiligdom, de plaats voor heilige ceremonies van de koningen van de Champa dynastie, alsmede de begraafplaats van de leden van de koninklijke Champa familie en nationale helden. Hoewel het complex door de eeuwen heen wel is verwoest kunt u nog steeds veel majestueuze ruïnes en tempels zien. Prijs op aanvraag.

Dag 11 (O / L / D)

Hoi An – Da Nang - Q - Ho Chi Minh City: In de morgen heeft u de gelegenheid om rond te wandelen in Hoi An om de schoonheid van de stad in u op te nemen. U kunt wat gaan shoppen en de lunch gebruiken in één van de vele restaurantjes. In de middag verlaten we centraal Vietnam en gaan we naar het wat meer snellere en moderne Ho Chi Minh Stad, het vroegere Saigon. We rijden terug naar Da Nang voor de vlucht naar Ho Chi Minh waar u wordt opgewacht en naar uw hotel wordt gebracht.
De stadstocht begint met een bezoek aan de imposante Dong Khoi Straat (vroeger Rue Catinat). Hierna gaan we naar de ‘Notre Dame Cathedraal’, het meest beroemde monument in Vietnam. De Twin Bell Towers kunnen vanaf hier op grote afstand worden gezien. Op het zelfde plein staat het beroemde Saigon Postkantoor, het grootste in functie zijnde postkantoor van Vietnam. Wat dit postkantoor zo bijzonder maakt is dat het was ontworpen en gebouwd door Gustave Eiffel, die ook de Eiffeltoren en het Vrijheidsbeeld heeft ontworpen en gebouwd. Het is een gebouw dat u niet mag missen!
Na de nodige cultuur en historie is het tijd voor wat winkelen bij de Ben Thanh markt. De rest van de avond is vrij te besteden om nog wat rond te lopen of om te relaxen op uw hotelkamer.

Dag 12 (O / L / D)

Ho Chi Minh City – Vinh Long _ Ho Chi Minh City: We verlaten Ho Chi Minh City voor een schilderachtige door de Mekong rivierdelta, hier vindt u de vruchtbaarste agrarische landerijen van Vietnam.  Geniet van een boottocht naar een eiland dat prachtige orchideeën herbergt en de mooie Cai Be drijvende markt, een beroemde plaats in de Mekong Delta. De Cai Be floating markt is een geweldige plaats om honderden kleine koopmansboten tegen elkaar geankerd te zien langs de oevers van de rivier om hun handswaar aan te bieden. We vervolgen onze boottocht door het netwerk van kanalen kriskras rondom het eiland An Binh.
De lunch gebruiken we bij het oude huis van Mr. Muoi Huong of bij Ut Trinh Homestay. We kunnen genieten van de heerlijke verse tropische vruchten van de delta terwijl we verder gaan met de tocht tussen de eilanden en de Mekong River oversteken naar Vinh Long (2 km). Op de terugweg naar Ho Chi Minh Stad bezoeken we de bonsai tuin. Diner zal zijn in een lokaal restaurant, de overnachting is in Ho Chi Minh stad.

Dag 13 (O / L / -)

Ho Chi Minh City  - luchthaven: Na het ontbijt is er een tocht van een halve dag in de stad, tevens bezoek aan de Thien Hau Tempel. Thien Hau is een 16e eeuwse Chinese tempel in Cholon, opgedragen aan Thien Hau, of de godin van de zee, van wie gezegd wordt dat ze de vissers en matrozen zou beschermen. Een tocht naar het War Remnants Museum brengt u wat cultuur en historie bij als herinnering aan de Vietnam oorlog. De lunch wordt geserveerd bij Chateau Restaurant. In de vroege avond breekt de tijd aan om naar de luchthaven te gaan voor de vlucht huiswaarts.

 

Inclusief:
-          Hotel accommodatie in de categorie ***, gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers met dagelijks ontbijt in ondervermelde hotels:
Hanoi: Hanoi Delight Hotel (sup)
Sapa: Bamboo Hotel (sup)
Halong Bay: V’Spirit Cruise (DLX)- S.I.C
Hue: Asia Hotel (DLX)
Hoi An: Thanh Binh Riverside (DLX)
Ho Chi Minh City: Vien Dong Hotel (ROH)
of gelijkwaardig indien niet beschikbaar.
-          Ontbijt elke dag, overige maaltijden zoals vermeld in het programma.
-          Transfer van en naar de luchthaven en alle vervoer en landarrangementen zoals genoemd in het programma.
-          Rondreis en toegang tot alle onderdelen zoals vermeld in het programma.
-          Lokale engelstalige gids voor elk gebied, uitgezonderd vrij te besteden momenten.
-          Cruiseboot bij Halong Bay (2 dagen, 1 nacht – seat-in-coach).
-          Boottochten zoals vermeld.
-          Lokale trein Ha Noi – Lao Cai – Ha Noi in slaapcompartimenten  van 4 bedden met AC (Livitrans trein of gelijkwaardig).
-          Alle belasting (volgens huidige tarieven)
-          Dagelijks mineraal water en vochtige doekjes  gedurende het programma.
 
Exclusief:
-          Visa voor Vietnam  USD 45,00 pp + 2 pasfoto’s van 4=6 cm (voor eenmalige binnenkomst visa)
-          (Internationale en lokale) vliegtickets.
-          Internationale taxen en brandstof toeslagen.
-          Maaltijden welke niet zijn vermeld in het programma.
-          Drankjes tijdens de lunch en diner.
-          Hoogseizoen toeslagen en aanvullende galadiners ( 24-31 december en 18 februari).
-          Telefoonkosten, wasserette, verzekeringen, camera permits en overige kosten van persoonlijke aard.

 

Opmerkingen:
- Het programma kan aan veranderingen onderhevig zijn zonder voorafgaande kennisgeving door onverwachte schemawijzigingen of annuleringen van vluchten.
- We behouden ons het recht voor de prijzen op elk moment gedurende de rondreis aan te passen als gevolg van onverwachte prijsstijgingen van brandstoftoeslagen door airlines of vervoersbedrijven.
- Visa on arrival is bij aankomst op de luchthaven verkrijgbaar met vooraf te verzorgen authorisatie verklaring.
Meer informatie
tourcode 16257
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Vietnam
Reisduur in dagen 13
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen