Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Van Wenen naar de Donau-delta 9 dagen/8 nachten (Wenen-Braila) 2018 _ MS Prinzessin Sisi

Meer afbeeldingen

Van Wenen naar de Donau-delta 9 dagen/8 nachten (Wenen-Braila) 2018 _ MS Prinzessin Sisi
€ 899,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Prinzessin Sisi


Vertrekdata in 2018

Reisschema: Wenen – Boedapest – Osijek – Belgrado – Svistov – Russe – Cernavoda – Sfântu Gheorghe - Braila 


Deze tocht voert u over het zeer gevarieerde stroomgebied van de Donau. U start in Wenen-Nussdorf, vanwaar het schip u naar de prachtige stad Boedapest brengt. U komt vervolgens aan in Osijek, met zijn schitterende Kopacki Rit Nature Park, dat bijzonder rijk is aan flora en fauna. U brengt ook een uitgebreid bezoek aan de mooie stad Belgrado. Vervolgens vaart u verder over de Donau door het adembenemende kliffenlandschap Djerdap richting de schilderachtige Bulgaarse stad Svistov. Deze historische stad is absoluut de moeite van het bezichtigen waard. Vervolgens gaat de cruise verder richting de Roemeense havenstad Cernavoda. Van daaruit kunt u de havenstad Constanta bezoeken, die gelegen is aan de Zwarte Zee. U maakt een tocht over het unieke rijke natuurgebied van de Donau Delta, om op de laatste dag na het ontbijt van boord te gaan in de Roemeense stad Braila.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Wenen-Nussdorf (-/-/D)

U gaat aan boord van MS Prinzessin Sisi in Wenen-Nussdorf. Vertrek in de vroege middag.

Dag 2: Boedapest (O/L/D)

We arriveren in Boedapest, waar u een *stadstour kunt maken. De tour bevat ook een rit naar  boven over de helling van de Gellért Hill, waar u een schilderachtig uitzicht heeft over de stad met haar paleizen, kerken en bruggen.

Na de lunch aan boord is de middag in Boedapest vrij te besteden. U heeft ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een extra excursie per bus naar **Gödöllö Palace. Dit paleis was het favoriete retraite-paleis van Keizerin Elisabeth in Hongarije.

In de avond verlaat MS Prinzessin Sisi Boedapest.

Dag 3: Osijek (O/L /D)

Na een technische stop in de aangrenzende stad Mohács in de ochtend, bereiken we in de middag over de rivier de Drau de Kroatische stad Osijek. Per bus kunt u  van hieruit naar *Kopacki Rit Nature Park. Dit park, met een oppervlakte van meer dan 17.000 hectare, bestaat uit moerassen, plassen, poelen en riviertjes, met een grote variëteit aan planten en dieren. Na terugkomst kunt u deelnemen aan de *sightseeing tour door de stad Osijek, de vierde grootste stad van Kroatië. (in geval van hoog- of laagwater meert het schip aan in Vulkover in plaats van in Osijek).

Hierna vervolgen we de cruise.

Dag 4: Novi Sad, Belgrado (O/L/D)

In de ochtend maken we een *stadstour door Novi Sad, waarna we per bus naar de de stad Belgrado rijden. Hier staat een *stadstour door Belgrado gepland in de middag. Deze uitgebreide stadstour bevat o.a. het mooie oude centrum van de stad met haar bijzonder rijke architectuur, en een bezoek aan het robuuste fort van Belgrado, waar u een schilderachtig uitzicht heeft over de rivieren Sava en Donau.
In de late avond vervolgt MS Prinzessin Sisi de cruise.

Dag 5: Djerdap (O/L/D)

Vandaag kunt u genieten van de prachtige omgeving, terwijl het schip door de kloof in de Donau vaart. We varen door het 100 km lange gebied Djerdap, waar de Donau fungeert als een deel van de grens tussen Servië en Roemenië. Deze kloof in het zuidwesten van de Karpaten heeft het grootste kliffen-landschap langs de rivier gevormd van heel Europa. In dit gebied is de rivier ingekrompen tot 100 meter breed en 70 meter diep, en wordt omzoomd door meer dan 300 meter hoge kliffen. Bovendien wordt het landschap nog eens verrijkt met prachtige historische monumenten.

Het meest spectaculaire deel van de rivier wordt gevormd door de 3 km lange “Iron Gate” aan het einde van de kloof.

Dag 6:Svistov- Russe (O/-/D)

In de ochtend arriveert MS Prinzessin Sisi in de haven van de Bulgaarse stad Svistov. Hier kunt u deelnemen aan een *dagexcursie per bus naar Veliko Târnovo. Lunch is hierbij inbegrepen. Eens was deze schilderachtige stad de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk. Hierna bezoeken we het nabij gelegen openluchtmuseum *Arbanassi, Hier bevinden zich huizen die dateren uit de 16e en 17e eeuw, en die gebouwd zijn als een fort, vijf kerken en twee kloosters.

In Russe gaan we weer aan boord van MS Johann Strauss.

Dag 7: Cernavoda (O/L/D)

We meren aan in het Roemeense Cernavoda, gelegen aan de Donau (in geval van hoog- of laagwater zal het schip aanmeren in Fetesti). U kunt deelnemen aan *de busexcursie naar Constanta. Deze havenstad aan de Zwarte Zee is gesticht door de Grieken, en werd in de Romeinse tijd een belangrijke havenstad.

Dag 8: Sfântu Gheorghe (O/L/D)

In de ochtend varen we over een aftakking van de Donau naar Sfântu Gheorghe, naar de zeearm die uitmondt in de Zwarte Zee. In Sfântu Gheorghe kunt u deelnemen aan de *bootexcursie naar de unieke Donau Delta, die zich uitstrekt over een gebied van 4.340 vierkante kilometer. Het is een enorm groot natuurgebied, een paradijs voor vele vogelsoorten, en heeft een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

Dag 9: Braila (O/-/-)

Na het ontbijt gaat u van boord van MS Prinzessin Sisi in Braila.

 

Opstappen in Passau

Voor deze riviercruise op 8 juli bestaat de mogelijkheid om twee dagen eerder in Passau aan boord te gaan en zo twee extra nachten aan boord van het schip te zijn. Op 7 juli bezoekt u de abdij van Melk van Emmersdorf (aan boord te boeken), alsmede een individuele avondwandeling in Krems. Op 8 juli heeft u een vrije overnachting in Wenen.
Zie de opties bij boeken voor de actuele prijs (ca. € 200,--)

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Prinzessin Sisi in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip (ontbijtbuffet, lunch, koffie/thee in de middag, diner, snack in de avond), aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag, 1x als Captain’s Dinner
 • Welkomst cocktail & gala diner met 5-gangen menu.
 • Entertainment programma in de bar met het scheepsorkest
 • Bagageservice aan boord
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord
Voor de volgende 7 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs van € 299,--.
 • Stadstour Boedapest
 • Excursie naar Kopacki Rit National park & stadswandeling door Osijek
 • Stadswandeling door Novi Sad
 • Stadstour door Belgrado inclusief fort Kalemegdan
 • Excursie per bus naar Veliko Târnovo & Arbanassi inclusief lunch
 • Busexcursie naar Constanta
 • Bootexcursie over de Danube Delta
Voor de optionele excursie Gödöllö inclusief bezoek van het kasteel, in het dagprogramma gemarkeerd met een **, geldt een meerprijs van € 59,--.
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18398
Riviercruise Donau
Schip voor rivierscruise MS Prinzessin Sisi
Reisduur in dagen 9
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.