Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Van Noordzee naar Alpen 12 dagen/11 nachten (Amsterdam-Wenen) 2019 met MS Prinzessin Sisi

Meer afbeeldingen

Van Noordzee naar Alpen 12 dagen/11 nachten (Amsterdam-Wenen) 2019 met MS Prinzessin Sisi
€ 1.499,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Prinzessin SisiVertrekdata in 2019

Reisschema: Amsterdam – Dusseldorf – Keulen – Rüdersheim – Lorelei – Drosselgasse – Wertheim – Würzberg – Bamberg – Neurenberg – Regensburg – Linz – Krems - Wenen

Deze tocht voert u door het prachtige stroomgebied van de Rijn. U begint in Amsterdam waar u een met een rondvaart door de historische grachtengordel kunt maken. Met de MS Prinzessin Sisi vaart u stroomopwaarts via vele Duitse steden richting Wenen. U komt door het schilderachtige gebied van de Rijn met de prachtige Lorelei rotsformatie en wijngebieden. De diverse steden die aan de Rijn zijn gelegen bieden een keur aan typisch Duitse bouwstijlen met hun pittoreske uitstraling en vele historische kerken. Het laatste deel van de tocht voert u via de Donau naar de beroemde stad Wenen.
U heeft de mogelijkheid een compleet pakket aan stadstochten en excursies te boeken zodat u niets hoeft te missen van de prachtige cultuur die u op deze tocht zult ervaren. Gedurende de riviercruise is het mogelijk om op dag 10 van boord te gaan in Passau of Linz.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Amsterdam (-/-/D)

U gaat aan boord van MS Prinzessin Sissi in Amsterdam, waar het schip gedurende de nacht blijft liggen.

Dag 2: Amsterdam – Dusseldorf (O/L/D)

Vandaag kunt u een *City Tour door Amsterdam maken, inclusief een rondvaart over de grachten. In de avond vertrekt MS Prinzessin Sissi richting Duitsland. 

Dag 3: Dusseldorf – Keulen (O/L/D)

Na een relaxte tocht over de rivieren meert het schip in de middag aan in Dusseldorf. Vanuit hier gaat u met een bus naar Keulen, gelegen aan de Rijn. Hier kunt u een *stadstour doen, waardoor u een goed beeld krijgt van deze levendige stad. In Keulen gaat u weer aan boord van het schip, en wordt de cruise vervolgd. 

Dag 4: Keulen – Rüdesheim –Drosselgasse (O/L/D)

Langs de uitmonding van de rivier de Moezel in de Rijn ligt de stad Koblenz. U kunt hier een *wandeltour door het oude stadsgedeelte maken. Hierna varen we verder over het meest romantische deel van de Midden Rijn, langs de legendarische Lorelei rotsformatie.

In de middag arriveert MS Prinzessin Sissi in het charmante wijnstadje Rüdesheim. U kunt vanaf de kade een *tocht maken naar het centrum met de mini-trein “Winzerexpress”. Hier kunt u Siegfried’s Mechanical Music Cabinet bezoeken, en struinen door de beroemde Drosselgasse met zijn vele tavernes. In de avond varen we weer verder. 

Dag 5: Drosselgasse – Wertheim (O/L/D)

We arriveren in de middag in Miltenberg. U kunt een *wandeltour maken door de “Parel van de Rivier de Main”, met de “Schnatterloch”, omgeven door prachtige half-houten huizen. Vervolgens gaat u per bus langs de rivier de Main naar Wertheim, waar u ook een *wandeltour door Wertheim kunt maken, en vervolgens terug aan boord gaat. 

Dag 6: Wertheim – Würzberg (O/L/D)

In de ochtend kunt u een *sightseeing tour doen in Würzberg, wat gelegen is aan de voet van het fort Marienberg. Tijdens de tour bezoekt u ook dit fort. In de middag is er een *excursie per bus naar de middeleeuwse stad Rothenburg ob der Tauber. Hier wordt u bekoord door de bijzondere smalle steegjes, en de pleinen met hun romantische ambiance. Hierna keert u terug naar Würzberg om weer aan boord van het schip te gaan. 

Dag 7: Würtzberg – Bamberg (O/L/D)

De laatste bestemming aan de rivier de Main is Bamberg, wat werelderfgoed is van UNESCO. U kunt een *standswandeling maken door de markante stad, die een mix is van de Gothic stijl en Barok, en gedomineerd wordt door de imposante kathedraal. 

Dag 8: Bamberg – Neurenberg (O/L/D)

In de ochtend arriveren we in Neurenberg, waar u een *stadstour kunt maken. In de schaduw van het indrukwekkende middeleeuwse kasteel ligt het oude stadscentrum. Hier vindt u de markt, het Alfred Dürer huis en de H. Mariakerk. De middag is vrij te besteden. In de avond wordt de cruise vervolgd. 

Dag 9: Neurenberg – Regensburg (O/L/D)

Vanuit Kelheim kunt u aan boord gaan van een *excursieboot, die u over de Donau naar het prachtig gelegen Barok klooster van Weltenburg brengt. Hierna gaat u per bus terug naar MS Prinzessin Sissi in Regensburg. In de middag kunt u een *stadswandeling maken door de voorheen keizerlijke stad Regensburg. “s-Avonds vervolgt u aan boord van het schip de cruise. 

Dag 10: Regensburg – Linz (O/L/D)

De ochtend wijden we aan de stad Passau. U kunt een *stadswandeling maken door het oude stadscentrum en naar de “Ortsspitz”, op de kruising van de rivieren Ilz, Inn en Donau. We cruisen verder over de Donau met zijn bijzondere bochten en kronkels in de buurt van de stad Schlögen. “s-Avonds is er een technische stop in Linz, waarna de cruise wordt vervolgd. 

Dag 11: Linz – Krems (O/L/D)

In de ochtend kunt u vanuit Emmersdorf een *bezoek brengen aan de prachtige Abdij Melk. In de middag passeert het schip de prachtige Donau-vallei Wachau, wat werelderfgoed van UNESCO is. In Krems heeft u vrij tijd te besteden voordat het schip aan het laatste deel van de cruise begint. 

Dag 12: Krems – Wenen (O/-/-)

Na het ontbijt gaat u van boord in Wenen-Nussdorf.

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Prinzessin Sissi in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip (ontbijtbuffet, lunch, koffie/thee in de middag, 4-gangen diner, snack in de avond), aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag
 • Welkomstcocktail  en galadiner met 5-gangenmenu
 • Muzikaal programma in de bar met live muzikanten
 • Bagageservice aan boord
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord
Voor de volgende 13 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs van ca. € 399,-- (zie optionele excursies bij boeken):
 • Stadstour en rondvaart Amsterdam
 • Stadswandeling Cologne
 • Stadswandeling Koblenz
 • Vervoer vanaf de haven in Rüdesheim
 • Excursie Wertheim en Miltenberg
 • Sightseeing Würzberg en bezoek fort
 • Busexcursie naar Rothenburg
 • Stadswandeling Bamberg
 • Stadstour Nuremberg
 • Busexcursie naar het klooster van Weltenburg en bootexcursie over de Donau naar Kelheim
 • Stadswandeling Regensburg
 • Stadswandeling Passau
 • Bezoek Abdij Melk

Gedurende de riviercruise is het mogelijk om op dag 10 van boord te gaan in Passau of Linz. De aanpassing van de totaalprijs is op aanvraag.

Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).

Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
 
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18399
Riviercruise Rijn
Schip voor rivierscruise MS Prinzessin Sisi
Reisduur in dagen 12
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.