Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (22 dagen / 21 nachten)

Tour-code
15285
€ 1.334,00
Reisschema: Kaapstad - Cederberg Mountains - Oranjerivier - Fish River Canyon - Sesriem - Swakopmund - Brandberg - Etosha National Park - Windhoek - Ghanzi - Maun - Okavango Delta - Maun – Nata regio - Chobe National Park - Victoria Watervallen

Bezochte landen: Zuid Afrika – Namibië – Botswana - Zimbabwe

Deze drie weken durende truck safari in Afrika begint in Kaapstad, één van de meest schilderachtige steden ter wereld, en eindigt bij één van de zeven natuur wereldwonderen, de Victoria Watervallen. Deze safari voert u door indrukwekkende landschappen, van vruchtbare wijngaarden en droge, spokende woestijnen tot spectaculaire kloven en serene lagunes. Highlights tijdens deze safari in Afrika zijn wildobservaties en Etosha National Park, het beklimmen van zandduinen in Sossusvlei, kamperen in de Okavango Delta en een nachtelijke excursie in Chobe National Park. Ook zijn er talloze extra activiteiten waar u tijdens de truck safari uit kunt kiezen. Denk aan raften op de Zambezi Rivier en quadbiken door de woestijn van Namibië. Deze safari staat garant voor een onvergetelijke ervaring in het prachtige Afrika.

Er zijn vele activiteiten te doen voor, na en tijdens de tocht. U vind hier een overzicht van de diverse mogelijkheden.

Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (22 dagen / 21 nachten)

Deze truck safari in Afrika maakt u samen met een groep van maximaal 30 personen. Met een speciaal aangepaste vrachtwagen reist u gedurende 21 dagen onder begeleiding van een chauffeur, reisleider en een kok door het prachtige Afrika. In de vrachtwagen is er een zitplaats voor alle reizigers en genoeg ruimte voor de bagage en kampeerbenodigdheden. Accommodatie bestaat uit tweepersoonstenten, die we op verschillende geselecteerde campings onderweg zullen opzetten. Tijdens de safari wordt van alle reizigers verwacht dat zij hun bijdrage leveren in het kamp, zoals tenten helpen opzetten, koken, of schoonmaken. Op deze manier wordt de reis voor iedereen gemakkelijker en kunt u uw reisgenoten beter leren kennen. Door middel van vele optionele activiteiten (zie onderaan de pagina) kunt u de safari zo compleet maken als u zelf wilt.

Naast bovengenoemd bedrag in euro's dient er ter plaatse, bij aanvang van de safari, een bedrag van $700 contant (in overleg ook per overboeking) betaald te worden aan de reisleider. Dit geld wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafari's te betalen.

Dag 1 Kaapstad (-/-/-)

Aankomst in Kaapstad, ook wel de moederstad genoemd, thuis van één van de natuurlijke wonderen van de wereld: de Tafelberg.

Dag 2: Kaapstad - Cederberg (-/L/D)

Voordat we op reis gaan beginnen we met een stadstour in en rondom Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Hierna reizen we naar de Tafelbaai waarna we verder noorwaarts trekken via de 'bread basket' van Zuid Afrika. We steken de Piekenierskloof Pass over naar de fruitvelden van Zuid Afrika, langs de Olifantsrivier, genaamd naar de vele kuddes olifanten die in deze vallei leven. 's Middags heeft u de gelegenheid om de 'nectar van de goden' te proeven na een wandeling door de prachtige natuur, waarbij u kunt genieten van fantastische uitzichten in de omgeving van de Cederberg Mountains. Onze eerste overnachting vindt plaats onder de sterrenhemel, op een camping tussen de wijngaarden in Cederberg.

Inclusief: Tocht door de township in Kaapstad.
Optioneel: Wijnproeverij in Cederberg. 

Dag 3: Cederberg - Oranjerivier (O/L/D)

Vanaf de Cederberg reizen we verder door een regio genaamd Namakwaland. Dit gebied in vooral tijdens de lente erg populair bij toeristen vanwege de vele bloemen die dan in bloei komen te staan. Na een stop in de kleine stad Springbok vervolgen we onze reis door Richtersveld, een droge bergwoestijn in het noordwesten van Zuid-Afrika. We zetten ons kamp op bij de Oranjerivier, een rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië en vernoemd is naar het Huis Oranje-Nassau.(ca. 300 km) 

Dag 4: Oranjerivier - Fish River Canyon (O/L/D)

Deze ochtend heeft u de mogelijkheid om een halfdaagse kanotocht over de Oranjerivier te maken, wat ons de gelegenheid biedt om te genieten van de prachtige natuur en de vele soorten vogels. Na de luncht rijden we naar de Fish River Canyon in Namibië, een canyon van 161 km lang, 27 km breed en 550 m diep, wat het tot een van de grootste canyons ter wereld maakt. De canyon is onstaan door tektonische activiteit en erosie door de Fish River. We rijden via het oosten om de canyon heen en stoppen regelmatig bij indrukwekkende uitzichtpunten. Overnachting bij Fish River Canyon. (ca. 500 km)

Optioneel: Kanotocht over de Oranjerivier
Inclusief: Bezoek aan de Visriviercanyon 

Dag 5: Fish River Canyon - Sesriem (O/L/D)

Vandaag staan we vroeg op om noordwaarts de Namib-Naukluft woestijn in te trekken, één van de oudste woestijnen ter wereld.  We zetten ons kamp op in het plaatsje Sesriem, wat een uistekende plaats is om de vele indrukken van de woestijn te ervaren. Vlakbij ons kamp ligt de Sossusvlei, een klei-vallei midden in de woestijn, omgeven door enorme rode zandduinen. Vanaf de toppen van de duinen heeft u gegarandeerd een geweldig uitzicht. Hier in de woestijn is de kraakheldere nachtelijke hemel ook een bizar schouwspel. Op weinig andere plekken ter wereld heeft u zo'n prachtig uitzicht over de sterren. Overnachting in Sesriem.(ca 250 km) 

Dag 6: Sesriem (O/L/D)

Vanochtend brengen we een bezoek aan Namib-Naukluft National Park. Ook klimmen we naar de top van Duin 45, één van de beroemdste duinen ter wereld. 's Middags heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de Dodevlei. Deze witte kleivlakte, omgeven door hoge duinen, waar je een aantal zwartgeblakerde skeletten van bomen zult aantreffen. 900 Jaar geleden groeide door de grote overvloed van water na een overstroming een aantal plantsoorten, waaronder acacia's. De droogte die daarop volgde zorgde ervoor dat de bomen stierven, maar niet vergingen. (ca. 500 km)

Inclusief: Namib-Naukluft National Park, beklimming Duin 45
Inclusiefl: Bezoek aan de Dodevlei. 

Dag 7: Sesriem - Swakopmund (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we in noordwestelijke richting om de Atlantische Oceaan te bereiken bij Walvisbaai. Tijdens deze rit kruisen we de Steenbokskeerkring, de denkbeeldige lijn over de aardbol die de zuidelijkste zonnestand aangeeft. Vanaf Walvisbaai volgen we de kust zo'n 35 kilometer om Namibiës voornaamste vakantieresort, Swakopmund, te bereiken. Hier zullen we twee nachten overnachten in een hostel, wat u de keuze geeft om helemaal tot rust te komen, of het avontuur op te zoeken. Upgrades naar privékamers zijn mogelijk, afhankelijk van beschikbaarheid. Informeer naar de mogelijkheden, u kunt deze eventueel direct boeken bij uw toerbegeleider Overnachting in Swakopmund. 

Dag 8: Swakopmund (O/-/-)

In Swakopmund zijn nog vele invloeden van de koloniale tijd (vanaf 1892 door Duitsland) merkbaar. In Swakopmund zijn een aantal uitstekende restaurants, bars en coffeeshops te vinden, evenals talloze kunst- en handwerkwinkels. U kunt een ontspannen wandeling maken over het prachtige strand en de promenade, of een duik nemen in de oceaan. Overnachting in Swakopmund.

Optioneel: Skydiven, quad rijden, sandboarding, rondvlucht over de woestijn, dolfijnen rondvaart, vissen, golfen, paardrijden. Bij aankomst in Swakopmund wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden.

Dag 9: Swakopmund - Brandberg, Uis (O/L/D) 

Het vertrek van Swakopmund brengt ons door de ‘Matterhorn van Namibië’- Spitzkop. De 1728 meter hoge rotsformatie, één van Namibië’s meest herkenbare punten, is bekend als een oude heilige plaats van de San bevolkingsstammen. Bekijk de indrukwekkende omgeving met zijn San-rotstekeningen of geniet eenvoudigweg van de geweldige uitzichten. Na ons bezoek aan Spitzkop vervolgen we de weg naar onze volgende bestemming: Brandberg. De Brandberg is bekend vanwege talloze rotstekeningen door de inheemse Afrikaanse bevolking, het San-volk. De San zijn ook bekend als bosjesmensen. Sommige van de rotstekeningen zijn meer dan 4000 jaar oud en zijn weergaven van krijgers, jagers en vele soorten dieren. Vandaag rijden we verder noordwaarts naar de omgeving van het Etosha National Park, waar we ons kamp zullen opzetten. Overnachting bij Etosha National Park. (ca. 350 km)

Inclusief: bezoek aan Spitzkoppe (dagtocht)

 Dag 10: Brandberg – Etosha Nationaal Park (O/L/D)

De tocht van vandaag brengt ons verder Noordwaarts door het landschap van Namibië naar onze kampeerplaats in de nabijheid van het Nationaal park. (ca. 300 km)

Dag 11: Etosha National Park Area (O/L/D)

Met een oppervlakte van 22.700 vierkante kilometer is Etosha National Park het voornaamste wild- en natuurreservaat van Namibië. Rondom de Etosha Pan, een grote zoutvlakte, leeft een grote variëteit aan dieren en vogels, die we via een groot netwerk van onverharde wegen veel te zien zullen krijgen. Na de lunch verkennen we het zuidelijke gedeelte van Etosha National Park. Met een beetje geluk krijgen we kuddes springbokken en oryxen (spiesbokken) te zien. We zetten ons kamp op net buiten de grenzen van het park, in de buurt van de Anderson Gate. 's Avonds is vrij te besteden, bijvoorbeeld met een snelle duik in het zwembad of het bekijken van de zonsondergang. Overnachting bij Etosha National Park. (ca. 350 km)

Optioneel: wildsafari per auto. 

Dag 12: Etosha National Park (O/L/D)

Vandaag gaan we weer het park in om de vele zoogdieren, reptielen, vogels en insecten te bewonderen. Omdat de vegetatie in het park verschilt per gebied vinden we ook verschillende diersoorten per gebied, waar de safari's op aangepast worden. Na een hele dag op safari te zijn geweest is de avond vrij te besteden bij ons kamp in Namutoni, in het noorden van Etosha National Park. Overnachting in Namutoni.

Inclusief: Wildsafari in een truck.
Optioneel: Nacht safari. 

Dag 13: Etosha National Park - Windhoek (O/L/-)

Na ons ontbijt hebben we tijdens het verlaten van het nationaal park een wildsafari. De tocht van vandaag brengt ons door kleine plattelandsdorpjes en schilderachtige landschappen. Gelegen tussen de heuvels is Windhoek een betrekkelijk kleine hoofdstad, maar met vele historische plaatsen. De middag heeft u vrij te besteden en er is tijd voor een bezoek aan het lokale museum of gewoon wat rond te kijken op de lokale markt. Er zijn veel winkeltjes voor wie het leuk vindt wat te winkelen.

 Optioneel: Diner bij Joe’s Bierhuis 

Dag 14: Windhoek – Ghanzi (Botswana) (O/L/D)

Vandaag vertrekken we al vroeg omdat we voornemens zijn Namibië achter ons te laten om het prachtige Botswana binnen te gaan. Ghanzi is een stad in het midden van de Kalahari woestijn. Optionele activiteiten zijn onder andere een aantal activiteiten om in contact te komen met de San Bushman.

Bij een bezoek aan Botswana worden de Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van Botswana vaak overgeslagen. Reizigers kiezen voor de safari en de wilde dieren maar slaan de mensen van de Kalahari over. De Bushmen zijn ver terug gedrongen en nog steeds worden de Bushmens bedreigd in hun bestaan en leefomgeving. Een bezoek aan de Bush Men is zeer de moeite waard, op verschillende locaties is het mogelijk kennis met hen te maken. Hoewel ze in het dagelijks leven gewone kleren dragen zijn de excursies met de traditioneel uitgedoste Bushmen leerzaam en interessant.  (ca. 400 km)

 

Botswana:

De afmeting van dit succesvolle land kan worden vergeleken met landen zoals Kenia of Frankrijk, en is iets kleiner dan bijvoorbeeld Texas. Botswana is ingesloten tussen Zuid Afrika, Namibië, Zambia en Zembabwe en kan dus alleen over land worden bereikt. Voor een relatief klein land heeft het een keur aan spectaculaire mogelijkheden voor wild safaris zoals honderden olifanten die in de Chobe rivier rondspetteren en de Okavango Delta met een netwerk aan meertjes. 

Dag 15: Ghanzi  - Maun, Botswana (O/L/D)

Maun is het beginpunt van vele excursies in de rivierdelta en dit is de plek van waar we starten met met het ontdekken van de Okavango Delta. 's Avonds bereiden we onze bagage en provisie voor een korte excursie in de Okavango Delta. Het is aan te raden om hiervoor een kleine rugzak mee te nemen, de reisleider zal u van tevoren uitgebreid briefen. Overnachting in Maun. (ca. 600 km)

Okavango Delta

De delta is een enorme opeenhoping van water dat afkomstig is van de Angolese hooglanden en zich uitspreid en hiermee de grootse inlandse delta ter wereld vormt. Met een enorme hoeveelheid aan exotische eilandjes is de delta beroemd vanwege de ongelooflijke variëteit aan vogels en andere dieren en is de delta uniek in zuidelijk Afrika.
Alles wat u hoeft te doen is onderuit zitten, ontspannen en uw camera bij de hand houden wanneer u door het netwerk aan watergangen wordt geleid. De Okavango delta is een paradijs voor vogelliefhebbers en kan het beste worden ontdekt te voet of mokoro, een kleine boot. Met meer dan 400 vogelsoorten, 70 soorten vissen en een overvloed aan wildleven zal uw ervaring in de delta maken dat u heel Afrika wilt beleven.
 

Dag 16: Maun - Okavango Delta (O/L/D)

Vandaag hebben we de gelegenheid deel te nemen aan de excursie naar de Okavango Delta met overnachting. 's Ochtends staan we vroeg op en rijden we een paar uur noordwaarts naar het Mokoro Poler's station. Hier vinden we vele Mokoro's, een soort uitgehakte kano die door een 'Poler' door het water wordt geduwd. In de rivierdelta zijn vele kleine dorpjes te vinden, waar families op traditionele wijze leven. Een aantal van deze dorpjes zijn alleen per Mokoro te bereiken. We maken kennis met onze Polers en gaan het water op. Na een paar uur varen zullen we ons kampeerterrein in het hart van de Okavango bereiken.
Na aankomst zult u de lokale medewerkers ontmoeten die uw gastheer zullen zijn gedurende uw verblijf. In een korte introductie over het kamp zult u koepeltent laten zien, met aparte bedden en een aparte bush-badkamer – pit-latrine toilet en emmerdouche. Relax in de tent met een verfrissend drankje of peddel door de delta met een kano. Tot de activiteiten in het kamp horen Mokoro tochten en begeleide wandeltochten. Overnachting in de Okavango Delta.

Inclusief: Nachtelijke delta excursie  

Dag 17: Okavango Delta - Maun (O/L/D)

In de morgen heeft u een laatste mogelijkheid een safari te voet maken door de rivierdelta, waarna we inpakken en terugkeren naar Maun. Na een Mokoro-tocht en een autorit zullen we tegen het einde van de middag de camping in Maun bereiken. 's Avonds heeft u de mogelijkheid om een rondvlucht over de Okavango Delta te maken (optioneel en afhankelijk van de weersomstandigheden). Overnachting in Maun.(ca. 400 km)

 Dag 18: Maun – Nata regio (O/L/D)

We laten het prachtige deel van Botswana achter ons en vertrekken naar de camping in het weelderig groene gebied dat wordt genoemd Olifant Zand. De tocht zal u door een zeer dunbevolkt landschap voeren waar u de ezels vrijuit hoort balken. Wanneer we zijn aangekomen op de campingplaats heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan een wild safari of een wandeling door het bus. De reisleiding zal u ter plaatse informeren. Overnachtingen in het Nata gebied. 

Optioneel: Wildsafari / boswandeling.

Dag 19: Nata regio - Chobe National Park (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we in noordelijke richting naar Kasane, waar we op de oevers van de Chobe Rivier ons kamp zullen opzetten. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia en is de voornaamste waterbron van Chobe National Park. Vanaf ons kampeerterrein hebben we uitzicht over drinkplaatsen van olifanten, nijlpaarden en vele vogels, en kunnen we wederom genieten van een fantastische Afrikaanse zonsondergang. Overnachting in Kasane.(ca. 350 km) 

Dag 20: Chobe National Park (O/L/D)

's Ochtends heeft u gelegenheid om Kasane ter verkennen, waarna we ons voorbereiden op een excursie en overnachting in Chobe National Park. Chobe is één van de grootste wildreservaten in Botswana en is beroemd vanwege de vele kuddes olifanten die er te vinden zijn. Na de lunch maken we een safari en begeven we ons naar ons kampeerterrein in het park, waar we de avond door zullen brengen. Met een beetje geluk vangt u een glimp op van een zeldzame sabelmarter of antilope. Overnachting in Chobe National Park.(ca. 250 km)

Inclusief: Chobe National Park excursie en overnachting.

 Zimbabwe:

Dit land in het zuidelijk deel van Afrika is ingesloten door de machtige Zambezi en Limpopo rivieren. Aan het woord Zimbabwe worden twee betekenissen toegekend: 1) het woord Zimbabwe zou zijn afgeleid van ‘dzimba-dza-mabwe’, wat betekent groot huis van steen’in de Shona (Karanga dialect) taal. 2) er wordt ook gezegd dat het is afgeleid van ‘dzimba-hwe’ wat betekent ‘vereerde huizen’ in het Zezuru dialect van Shona.

Dag 21: Chobe National Park - Victoria Watervallen (O/L/-)

Nadat we terug zijn gereisd naar het kamp in Kasane zetten we de reis voort en steken we de grens van Zimbabwe over, waarvandaan het niet lang meer rijden is naar de Victoria Watervallen. Het stadje Victoria Falls bevindt zich langs de Zambezi Rivier en wordt omgeven door Victoria Falls National Park. Ons kampeerterrein is gelegen in het midden van dit stadje, op loopafstand van de restaurants en winkels. 
Een wandeling van 20 minuten brengt ons naar een uitzichtpunt over de Victoria Watervallen, één van de zeven naturlijke wereldwonderen die zijn gelegen tussen Zimbabwe en Zambia. Met een breedte van 1700 en een hoogte van 100 meter is dit de grootste groep watervallen ter wereld, wat het tot één van de highlights van onze safari maakt. Er zijn voor vandaag een aantal optionele programma's mogelijk, in principe is de dag vrij te besteden en kunt u relaxed bij het zwembad van de camping met uitzicht op de Victora watervallen of Overnachting in Victoria Falls. 

Dag 22: Victoria Falls (O/-/-)

De volgende dagen kunt u relaxed besteden of deelnemen aan één van de vele optionele excursies. Sommige van uw reisgenoten zullen ons verlaten in Vic Falls en mogelijk zullen andere reizigers aanhaken voor het vervolg van de reis.

In principe is dit de laatste dag van deze safari in Afrika. Er zijn nog vele optionele activiteiten te doen, zoals olifantsafari's, leeuwen ontmoeten, boottochten, bungeejumpen van de Victoria Falls Bridge, abseilen of rondvluchten met een vliegtuig of helikopter. (ca. 150 km) 

Inclusief:
- Vervoer tijdens de safari per truck
- Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
- Warm water en douches op nagenoeg alle campings
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
- Entreegelden en excursies zoals omschreven
- Reisleider, chauffeur en kok
- Transfer bij aankomst en accomodatie tijdens de nacht voor de safari
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Lokale betaling van $ 700,00 vooraf contant te voldoen aan de reisleider ter plaatse
- Transfer na de safari
- Slaapzakken
- Reisverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten
- Restaurant maaltijden en dranken
- Fooien
- Andere uitgaven van persoonlijke aard
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend

 

Optionele activiteiten met bijbehorende richtprijzen: 

Er zijn vele activiteiten te doen voor, na en tijdens de tocht. U vind hier een overzicht van de diverse mogelijkheden.
De activiteiten worden door lokale bedrijven aangeboden en zijn ter plaatse vaak makkelijk te regelen. Prijzen zijn afhankelijk van lokale ondernemers.

Meer informatie
tourcode 15285
Thema Camping / budget
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe
Reisduur in dagen 21
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (22 dagen / 21 nachten)
Uw waardering