Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (21 dagen / 20 nachten)

Meer afbeeldingen

Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (21 dagen / 20 nachten)
€ 1.079,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Kaapstad - Cederberg Mountains - Oranjerivier - Fish River Canyon - Sesriem - Swakopmund - Brandberg - Etosha National Park - Windhoek - Ghanzi - Maun - Okavango Delta - Maun – Nata regio - Chobe National Park - Victoria Watervallen

Bezochte landen: Zuid Afrika – Namibië – Botswana - Zimbabwe


Deze drie weken durende truck safari in Afrika begint in Kaapstad, één van de meest schilderachtige steden ter wereld, en eindigt bij één van de zeven natuur wereldwonderen, de Victoria Watervallen. Deze safari voert u door indrukwekkende landschappen, van vruchtbare wijngaarden en droge, spokende woestijnen tot spectaculaire kloven en serene lagunes. Highlights tijdens deze safari in Afrika zijn wildobservaties en Etosha National Park, het beklimmen van zandduinen in Sossusvlei, kamperen in de Okavango Delta en een nachtelijke excursie in Chobe National Park. Ook zijn er talloze extra activiteiten waar u tijdens de truck safari uit kunt kiezen. Denk aan raften op de Zambezi Rivier en quadbiken door de woestijn van Namibië. Deze safari staat garant voor een onvergetelijke ervaring in het prachtige Afrika.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Truck safari Afrika van Kaapstad naar Victoria Watervallen (21 dagen / 20 nachten)

Deze truck safari in Afrika maakt u samen met een groep van maximaal 30 personen. Met een speciaal aangepaste vrachtwagen reist u gedurende 21 dagen onder begeleiding van een chauffeur, reisleider en een kok door het prachtige Afrika. In de vrachtwagen is er een zitplaats voor alle reizigers en genoeg ruimte voor de bagage en kampeerbenodigdheden. Accommodatie bestaat uit tweepersoonstenten, die we op verschillende geselecteerde campings onderweg zullen opzetten. Tijdens de safari wordt van alle reizigers verwacht dat zij hun bijdrage leveren in het kamp, zoals tenten helpen opzetten, koken, of schoonmaken. Op deze manier wordt de reis voor iedereen gemakkelijker en kunt u uw reisgenoten beter leren kennen. Door middel van vele optionele activiteiten (zie onderaan de pagina) kunt u de safari zo compleet maken als u zelf wilt.

Naast bovengenoemd bedrag in euro's dient er ter plaatse, bij aanvang van de safari, een bedrag van $600 betaald te worden aan de reisleider. Dit geld wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafari's te betalen. Voorafgaand aan het vertrek wordt een briefing gehouden om 17.00 uur.

Dag 0: Briefing

De dag voorafgaand aan het vertrek zal 0m 17.00 uur een briefing worden gehouden over het verloop van de tocht.

Dag 1: Kaapstad - Cederberg (-/L/D)

Onze tocht start hier en we vinden onze weg langs de Tafelbaai noordwaarts via de 'broodschuur' van Zuid Afrika. We steken de Piekenierskloof Pass over naar de fruitvelden van Zuid Afrika, langs de Olifantsrivier, genaamd naar de vele kuddes olifanten die in deze vallei leven. 's Middags heeft u de gelegenheid om de 'nectar van de goden' te proeven na een wandeling door de prachtige natuur, waarbij u kunt genieten van fantastische uitzichten in de omgeving van de Cederberg Mountains. Onze eerste overnachting vindt plaats onder de sterrenhemel, op een camping tussen de wijngaarden in Cederberg.

Inclusief: Wijnproeverij in Cederberg.

Dag 2: Cederberg - Oranjerivier (O/L/D)

Vanaf de Cederberg reizen we verder door een regio genaamd Namakwaland. Dit gebied in vooral tijdens de lente erg populair bij toeristen vanwege de vele bloemen die dan in bloei komen te staan. Na een stop in de kleine stad Springbok vervolgen we onze reis door Richtersveld, een droge bergwoestijn in het noordwesten van Zuid-Afrika. We zetten ons kamp op bij de Oranjerivier, een rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië en vernoemd is naar het Huis Oranje-Nassau.

Dag 3: Oranjerivier - Fish River Canyon (O/L/D)

Deze ochtend heeft u de mogelijkheid om een halfdaagse kanotocht over de Oranjerivier te maken, wat ons de gelegenheid biedt om te genieten van de prachtige natuur en de vele soorten vogels. Na de luncht rijden we naar de Fish River Canyon in Namibië, een canyon van 161 km lang, 27 km breed en 550 m diep, wat het tot een van de grootste canyons ter wereld maakt. De canyon is onstaan door tektonische activiteit en erosie door de Fish River. We rijden via het oosten om de canyon heen en stoppen regelmatig bij indrukwekkende uitzichtpunten. Overnachting bij Fish River Canyon.

Inclusief: Kanotocht over de Oranjerivier
Inclusief: Bezoek aan de Visriviercanyon

Dag 4: Fish River Canyon - Sesriem (O/L/D)

Vandaag staan we vroeg op om noordwaarts de Namib-Naukluft woestijn in te trekken, één van de oudste woestijnen ter wereld.  We zetten ons kamp op in het plaatsje Sesriem, wat een uistekende plaats is om de vele indrukken van de woestijn te ervaren. Vlakbij ons kamp ligt de Sossusvlei, een klei-vallei midden in de woestijn, omgeven door enorme rode zandduinen. Vanaf de toppen van de duinen heeft u gegarandeerd een geweldig uitzicht. Hier in de woestijn is de kraakheldere nachtelijke hemel ook een bizar schouwspel. Op weinig andere plekken ter wereld heeft u zo'n prachtig uitzicht over de sterren. Overnachting in Sesriem.

Dag 5: Sesriem (O/L/D)

Vanochtend brengen we een bezoek aan Namib-Naukluft National Park. Ook klimmen we naar de top van Duin 45, één van de beroemdste duinen ter wereld. 's Middags heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de Sossusvlei. Deze witte kleivlakte, omgeven door hoge duinen, waar je een aantal zwartgeblakerde skeletten van bomen zult aantreffen. 900 Jaar geleden groeide door de grote overvloed van water na een overstroming een aantal plantsoorten, waaronder acacia's. De droogte die daarop volgde zorgde ervoor dat de bomen stierven, maar niet vergingen.

Inclusief: Namib-Naukluft National Park, beklimming Duin 45
Inclusief: Bezoek aan de Sossusvlei.

Dag 6: Sesriem - Swakopmund (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we in noordwestelijke richting om de Atlantische Oceaan te bereiken bij Walvisbaai. Tijdens deze rit kruisen we de Steenbokskeerkring, de denkbeeldige lijn over de aardbol die de zuidelijkste zonnestand aangeeft. Vanaf Walvisbaai volgen we de kust zo'n 35 kilometer om Namibiës voornaamste vakantieresort, Swakopmund, te bereiken. Hier zullen we twee nachten overnachten in een hostel, wat u de keuze geeft om helemaal tot rust te komen, of het avontuur op te zoeken. Upgrades naar privékamers zijn mogelijk, afhankelijk van beschikbaarheid. Informeer naar de mogelijkheden, u kunt deze eventueel direct boeken bij uw toerbegeleider Overnachting in Swakopmund.

Dag 7: Swakopmund (O/-/-)

In Swakopmund zijn nog vele invloeden van de koloniale tijd (vanaf 1892 door Duitsland) merkbaar. In Swakopmund zijn een aantal uitstekende restaurants, bars en koffeeshops te vinden, evenals talloze kunst- en handwerkwinkels. U kunt een ontspannen wandeling maken over het prachtige strand en de promenade, of een duik nemen in de oceaan. Overnachting in Swakopmund.

Optioneel: Skydiven, quad rijden, sandboarding, rondvlucht over de woestijn, dolfijnen rondvaart, vissen, golfen, paardrijden. Bij aankomst in Swakopmund wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden.

Dag 8: Swakopmund - Brandberg, Uis (O/L/D)

We verlaten Swakopmund en begeven ons naar de Spitzkoppe, de 'Matterhorn van Namibië'. Deze granieten rotsformatie is een van de opvallendste elementen in de 'skyline' van Namibië. De top van deze berg bevindt zich op 1728 meter boven zeeniveau. Omdat de berg vroeger als heilige plaats beschouwd werd, vinden we in de omgeving vele oeroude rotsschilderingen. Na het bezoek aan de Spitzkoppe zetten we onze rondreis voort naar Brandberg. Overnachting in Brandberg.

Inclusief: bezoek aan Spitzkoppe (dagtocht)

Dag 9: Brandberg, Uis - Etosha National Park Area (O/L/D)

Vandaag rijden we verder noordwaarts naar de omgeving van het Etosha National Park, waar we ons kamp zullen opzetten. Overnachting bij Etosha National Park.

Dag 10: Etosha National Park Area (O/L/D)

Met een oppervlakte van 22.700 vierkante kilometer is Etosha National Park het voornaamste wild- en natuurreservaat van Namibië. Rondom de Etosha Pan, een grote zoutvlakte, leeft een grote variëteit aan dieren en vogels, die we via een groot netwerk van onverharde wegen veel te zien zullen krijgen. Na de lunch verkennen we het zuidelijke gedeelte van Etosha National Park. Met een beetje geluk krijgen we kuddes springbokken en oryxen (spiesbokken) te zien. We zetten ons kamp op net buiten de grenzen van het park, in de buurt van de Anderson Gate. 's Avonds is vrij te besteden, bijvoorbeeld met een snelle duik in het zwembad of het bekijken van de zonsondergang. Overnachting bij Etosha National Park.

Optioneel: wildsafari per auto.

Dag 11: Etosha National Park (O/L/D)

Vandaag gaan we weer het park in om de vele zoogdieren, reptielen, vogels en insecten te bewonderen. Omdat de vegetatie in het park verschilt per gebied vinden we ook verschillende diersoorten per gebied, waar de safari's op aangepast worden. Na een hele dag op safari te zijn geweest is de avond vrij te besteden bij ons kamp in Namutoni, in het noorden van Etosha National Park. Overnachting in Namutoni.

Inclusief: Wildsafari in onze safaritruck.
Optioneel: Nacht safari.

Dag 12: Etosha National Park - Windhoek (O/L/-)

Na ons ontbijt hebben we tijdens het verlaten van het nationaal park een wildsafari. De tocht van vandaag brengt ons door kleine plattelandsdorpjes en schilderachtige landschappen. Gelegen tussen de heuvels is Windhoek een betrekkelijk kleine hoofdstad, maar met vele historische plaatsen. De middag heeft u vrij te besteden en er is tijd voor een bezoek aan het lokale museum of gewoon wat rond te kijken op de lokale markt. Er zijn veel winkeltjes voor wie het leuk vindt wat te winkelen.

Optioneel: Diner bij Joe’s Bierhuis

Dag 13: Windhoek – Ghanzi (Botswana) (O/L/D)

Vandaag vertrekken we al vroeg omdat we voornemens zijn Namibië achter ons te laten om het prachtige Botswana binnen te gaan. Ghanzi is een stad in het midden van de Kalahari woestijn. Optionele activiteiten zijn onder andere een aantal activiteiten om in contact te komen met de San Bushman.

Bij een bezoek aan Botswana worden de Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van Botswana vaak overgeslagen. Reizigers kiezen voor de safari en de wilde dieren maar slaan de mensen van de Kalahari over. De Bushmen zijn ver terug gedrongen en nog steeds worden de Bushmens bedreigd in hun bestaan en leefomgeving. Een bezoek aan de Bush Men is zeer de moeite waard, op verschillende locaties is het mogelijk kennis met hen te maken. Hoewel ze in het dagelijks leven gewone kleren dragen zijn de excursies met de traditioneel uitgedoste Bushmen leerzaam en interessant.

Botswana

De afmeting van dit succesvolle land kan worden vergeleken met landen zoals Kenia of Frankrijk, en is iets kleiner dan bijvoorbeeld Texas. Botswana is ingesloten tussen Zuid Afrika, Namibië, Zambia en Zembabwe en kan dus alleen over land worden bereikt. Voor een relatief klein land heeft het een keur aan spectaculaire mogelijkheden voor wild safaris zoals honderden olifanten die in de Chobe rivier rondspetteren en de Okavango Delta met een netwerk aan meertjes.

Dag 14: Ghanzi  - Maun, Botswana (O/L/D)

Maun is het beginpunt van vele excursies in de rivierdelta en dit is de plek van waar we starten met met het ontdekken van de Okavango Delta. 's Avonds bereiden we onze bagage en provisie voor een korte excursie in de Okavango Delta. Het is aan te raden om hiervoor een kleine rugzak mee te nemen, de reisleider zal u van tevoren uitgebreid briefen. Overnachting in Maun.

Okavango Delta

De delta is een enorme opeenhoping van water dat afkomstig is van de Angolese hooglanden en zich uitspreid en hiermee de grootse inlandse delta ter wereld vormt. Met een enorme hoeveelheid aan exotische eilandjes is de delta beroemd vanwege de ongelooflijke variëteit aan vogels en andere dieren en is de delta uniek in zuidelijk Afrika.
Alles wat u hoeft te doen is onderuit zitten, ontspannen en uw camera bij de hand houden wanneer u door het netwerk aan watergangen wordt geleid. De Okavango delta is een paradijs voor vogelliefhebbers en kan het beste worden ontdekt te voet of mokoro, een kleine boot. Met meer dan 400 vogelsoorten, 70 soorten vissen en een overvloed aan wildleven zal uw ervaring in de delta maken dat u heel Afrika wilt beleven.

Dag 15: Maun - Okavango Delta (O/L/D)

Inclusief: Nachtelijke Delta excursie

Vandaag hebben we de gelegenheid deel te nemen aan de excursie naar de Okavango Delta met overnachting. 's Ochtends staan we vroeg op en rijden we een paar uur noordwaarts naar het Mokoro Poler's station. Hier vinden we vele Mokoro's, een soort uitgehakte kano die door een 'Poler' door het water wordt geduwd. In de rivierdelta zijn vele kleine dorpjes te vinden, waar families op traditionele wijze leven. Een aantal van deze dorpjes zijn alleen per Mokoro te bereiken. We maken kennis met onze Polers en gaan het water op. Na een paar uur varen zullen we ons kampeerterrein in het hart van de Okavango bereiken.
Na aankomst zult u de lokale medewerkers ontmoeten die uw gastheer zullen zijn gedurende uw verblijf. In een korte introductie over het kamp zult u koepeltent laten zien, met aparte bedden en een aparte bush-badkamer – pit-latrine toilet en emmerdouche. Relax in de tent met een verfrissend drankje of peddel door de delta met een kano. Tot de activiteiten in het kamp horen Mokoro tochten en begeleide wandeltochten. Overnachting in de Okavango Delta.

Dag 16: Okavango Delta - Maun (O/L/D)

Na een Mokoro-tocht en een autorit zullen we tegen het einde van de middag de camping in Maun bereiken. 's Avonds heeft u de mogelijkheid om een rondvlucht over de Okavango Delta te maken (optioneel en afhankelijk van de weersomstandigheden). Overnachting in Maun.

Dag 17: Maun – Nata regio (O/L/D)

We laten het prachtige deel van Botswana achter ons en vertrekken naar de camping in het weelderig groene gebied dat wordt genoemd Olifant Zand. De tocht zal u door een zeer dunbevolkt landschap voeren waar u de ezels vrijuit hoort balken. Wanneer we zijn aangekomen op de campingplaats heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan een wild safari of een wandeling door het bus. De reisleiding zal u ter plaatse informeren. Overnachtingen in het Nata gebied.

Optioneel: Wildsafari / boswandeling.

Dag 18: Nata regio - Chobe National Park (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we in noordelijke richting naar Kasane, waar we op de oevers van de Chobe Rivier ons kamp zullen opzetten. De Chobe Rivier vormt de natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia en is de voornaamste waterbron van Chobe National Park. Vanaf ons kampeerterrein hebben we uitzicht over drinkplaatsen van olifanten, nijlpaarden en vele vogels, en kunnen we wederom genieten van een fantastische Afrikaanse zonsondergang. Overnachting in Kasane.

Dag 19: Chobe National Park (O/L/D)

's Ochtends heeft u gelegenheid om Kasane ter verkennen, waarna we ons voorbereiden op een excursie en overnachting in Chobe National Park. Chobe is één van de grootste wildreservaten in Botswana en is beroemd vanwege de vele kuddes olifanten die er te vinden zijn. Na de lunch maken we een safari en begeven we ons naar ons kampeerterrein in het park, waar we de avond door zullen brengen. Met een beetje geluk vangt u een glimp op van een zeldzame sabelmarter of antilope. Overnachting in Chobe National Park.

Inclusief: Chobe National Park excursie en overnachting.

Zimbabwe

Dit land in het zuidelijk deel van Afrika is ingesloten door de machtige Zambezi en Limpopo rivieren. Aan het woord Zimbabwe worden twee betekenissen toegekend: 1) het woord Zimbabwe zou zijn afgeleid van ‘dzimba-dza-mabwe’, wat betekent groot huis van steen’in de Shona (Karanga dialect) taal. 2) er wordt ook gezegd dat het is afgeleid van ‘dzimba-hwe’ wat betekent ‘vereerde huizen’ in het Zezuru dialect van Shona.

Dag 20: Chobe National Park - Victoria Watervallen (O/L/-)

Inclusief: toegang naar Victoria watervallen

Nadat we terug zijn gereisd naar het kamp in Kasane zetten we de reis voort en steken we de grens van Zimbabwe over, waarvandaan het niet lang meer rijden is naar de Victoria Watervallen. Het stadje Victoria Falls bevindt zich langs de Zambezi Rivier en wordt omgeven door Victoria Falls National Park. Ons kampeerterrein is gelegen in het midden van dit stadje, op loopafstand van de restaurants en winkels. 
Een korte wandeling brengt ons naar een uitzichtpunt over de Victoria Watervallen, één van de zeven naturlijke wereldwonderen die zijn gelegen tussen Zimbabwe en Zambia. Met een breedte van 1700 en een hoogte van 100 meter is dit de grootste groep watervallen ter wereld, wat het tot één van de highlights van onze safari maakt. Er zijn voor vandaag een aantal optionele programma's mogelijk, in principe is de dag vrij te besteden en kunt u relaxed bij de camping met uitzicht op de Victora watervallen of Overnachting in Victoria Falls.

Dag 21: Victoria Falls (O/-/-)

In principe is dit de laatste dag van uw safari in Afrika. U kunt adressen uitwisselen met de medereizigers, waarna ieder weer zijn eigen weg zal gaan, zo aan het einde van van een unieke ervaring wat genoemd kan worden: een reis van uw leven! Wellicht kunt u nog wat extra dagen aan uw reis vastplakken om één van de vele excursies te doen die beschikbaar zijn bij de Victoria watervallen.

Optionele activiteiten:

Adrenaline junkies kunnen bungee jumpen vanaf de Victoria Watervalbrug die Zimbabwe en Zambia met elkaar verbinden, of abseilen vanaf Batoka Gorge - geen van de activiteiten is voor wie een zwak hart heeft! Het hele jaar door verschaffen vluchten met vaste vleugels, micro- en ultralichte vleigtuigjes en helicopters een prachtig perspectief vanuit de lucht over deze fenamonale 'Wereld Erfgoed' plek. Wild water raften op de Zambezi is wereldklasse! Naast de spanning op de stroomversnelling van de hoogste gradatie zijn er de 'drijvende' stukken waar er tijd is om de schilderachtige kliffen te bewonderen en het toevallige wild dat zich op de oevers laat zien. 

Inclusief:
- Vervoer tijdens de safari per truck
- Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
- Warm water en douches op nagenoeg alle campings
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
- Entreegelden en excursies zoals omschreven
- Reisleider, chauffeur en kok
- Transfer bij aankomst en accomodatie tijdens de nacht voor de safari
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Lokale betaling van $ 600,00 vooraf te voldoen aan de reisleider ter plaatse
- Transfer na de safari
- Slaapzakken
- Reisverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten
- Restaurant maaltijden en dranken
- Fooien
- Andere uitgaven van persoonlijke aard
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend

 

Optionele activiteiten met bijbehorende richtprijzen:

Zuid Afrika:

Diverse activiteiten in Kaapstad

Afhankelijk van de gekozen activiteit

Namibië

Quad rijden

$100

Sand boarden

$55 - $70

Swakopmund Township Tour

$80

Tandem skydive

$350

Paardrijden 2 uur

$100

Vissen

$145

Dofijnen cruise

$80

Kayakken

$95

Paragliden (weersafhankelijk)

$150

Rondvlucht (weersafhankelijk)

prijs afhankelijk van operator

Hete lucht ballonvaart (weersafhankelijk)

$450

Botswana

Rondvlucht ($ 300-350 per vliegtuig, max. 5 personen

$100

San / Bushman beleving in Ghanzi

$15

Zimbabwe
(houd er rekening mee dat de activiteiten bij Victoria Watervallen contant in USD dienen te worden afgerekend)

Trip T-shirt

$30

White Water Rafting, hele dag (bij laag water)

$150

River Boarding, Raft & Board (alleen bij laag water)

$190

Kanoën op de Zambezi Rivier

$150

Halve dag adrenaline (George Swing, ZipLine, Flying Fox)

$165

Bungee Jump 111m - Solo Jump

$160

Tandem Bridge Swing

$ 240

Helicoptervlucht over de watervallen 12 min.

$150

Helicoptervlucht voer de watervallen 19-25 min.

$285

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 15285
Thema Camping / budget
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe
Reisduur in dagen 21
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.