Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Truck safari Afrika van Nairobi naar Victoria Watervallen (22 dagen / 21 nachten)

Tour-code
15289
€ 1.699,00
Reisschema: Nairobi, Kenia - Arusha, Tanzania - Karatu - Ngorongoro Krater - Serengeti - Arusha - Pagani - Dar es Salaam - Zanzibar - Dar es Salaam - Iringa - Lake Malawi - Chipata - Luangwa Nationaal Park - Oost Zambia - Livingstone - Chobe Nationaal Park, Botswana - Victoria Watervallen, Zimbabwe. 

Bezochte landen: Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Zimbabwe

Deze drie weken durende truck safari in Afrika begint in Nairobi en brengt u door Tanzania, Malawi, Zambia en Botswana om uiteindelijk in Zimbabwe te eindigen bij één van de zeven natuur wereldwonderen, de Victoria Watervallen.

Highlights : Meserani Slangenpark en cultureel museum, Serengeti excursie, Dar Es Salaam, Zanzibar veerboot, Zanzibar excursie, specerijentour, Dhow cruise bij zonszondergang, Lake Malawi, South Luangwa Nationaal park, Chobe Nationaal park, Chobe nachtsafari en toegang to Victoria watervallen.

22 Dagen truck safari van Nairobi naar Victoria Watervallen

Deze truck safari in Afrika maakt u samen met een groep van maximaal 30 personen. Met een speciaal aangepaste vrachtwagen reist u gedurende 21 dagen onder begeleiding van een chauffeur, reisleider en een kok door het prachtige Afrika. In de vrachtwagen is er een zitplaats voor alle reizigers en genoeg ruimte voor de bagage en kampeerbenodigdheden. Accommodatie bestaat uit tweepersoonstenten, die we op verschillende geselecteerde campings onderweg zullen opzetten. Tijdens de safari wordt van alle reizigers verwacht dat zij hun bijdrage leveren in het kamp, zoals tenten helpen opzetten, koken, of schoonmaken. Op deze manier wordt de reis voor iedereen gemakkelijker en kunt u uw reisgenoten beter leren kennen. Door middel van vele optionele activiteiten (zie onderaan de pagina) kunt u de safari zo compleet maken als u zelf wilt.

Naast bovengenoemd bedrag in euro's dient er ter plaatse, bij aanvang van de safari, een bedrag van $ 1400 betaald te worden aan de reisleider. Dit geld wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafari's te betalen. Voorafgaand aan het vertrek wordt een briefing gehouden om 17.00 uur. Zie ook de pagina info truck safaris voor meer informatie.

Dag 1: Nairobi (-/-/-)

Deze dag is bedoeld om kennis te maken met de groep en informatie te krijgen over het verloop van de tocht tocht. De tocht zal starten op de volgende dag zodat u goed voorbereid op weg kunt gaan.

De dag voorafgaand aan het vertrek zal 0m 17.00 uur een briefing worden gehouden over het verloop van de tocht.

Kenia

Wanneer u dit prachtige Oost Afrikaanse land binnenkomt wordt u wellicht begroet met de woorden "Jambo" (Hallo) of "hakuna matata" (geen probleem) door de vriendelijke bewoners. Met een oppervlakte van 580.000 vierkante kilometer en 45 miljoen inwoners biedt Kenia nog volop ruimte aan een overvloed aan dieren en kleurrijke stamleden. Dit maakt Kenia tot de perfecte start voor een unieke 'eens in je leven' ervaring.

Dag 2: Nairobi – Arusha, Tanzania  (-/L/D)

Onze truck safari start in Nairobi, de hoofdstad van het prachtige Kenia, het land van “jambo” (hallo) en “hakuna matata” (geen probleem). Met een bevolking van meer dan 42 miljoen mensen en een oppervlakte van ruim 580.000 vierkante kilometer is Kenia de thuisbasis voor vele diersoorten en talloze stammen en bevolkingsgroepen. Vanuit Nairobi reizen we zuidwaarts en steken we bij Namanga de grens van Tanzania over. We zetten ons kamp op in Meserani, in de regio Arusha. Overnachting in Meserani.

Tanzania

Tanzania is het grootste land in Oost Afrika en is één van de populairste bestemmingen voor toeristen in Afrika. In Tanzania vinden we niet alleen de Kilimanjaro, de hoogste berg in het continentn Afrika, maar ook 13 reservaten en nationale parken, waaronder Serengeti National Park en Ngorongoro Conservation Area. Tanzania maakt deel uit van de grootse trektochten van dieren in de wereld, de grote migratie. Tanzania kent het enorme Serengeti Nationaal park en het met dieren volgepakte Ngorongoro Conservaat gebied. Duizenden mensen volbrengen elk jaar hun levensdroom met het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Aan de kust vinden we het exotische Zanzibar, een intrigerende stap in de unieke Swahili cultuur.

Dag 3 Arusha naar Karatu (O/L/D)

’s Ochtends brengen we een bezoek aan het Meserani Reptielenpark en het Masai Culturele Museum. Op loopafstand van het kamp bevindt zich een gallerij waar de bekende kleurrijke Tinga Tinga schilderijen verkocht worden. Ook de stad Arusha ligt op loopafstand en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Na een lunch in het kamp maken we kennis met onze Tanzanese gidsen. We verlaten het kamp met vierwiel aangedreven voortuigen die speciaal zijn aangepast voor safari’s. Via het Masia dorp Mtu Wa Mbu, gelegen naast het Lake Manyara National Park, en via de Great Rift Valley rijden we naar het hogergelegen Karatu. Karatu heeft vele landerijen en biedt ons een prachting uitzicht over de omliggende heuvels. Overnachting in Karatu.

Inclusief: Serengeti & Ngorongoro Krater excursie (3 dagen).
Als u ervoor kiest niet mee te gaan met deze excursie blijft u in het kamp. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dag 4: Karatu – Ngorongoro Krater – Serengeti National Park (optioneel) (O/L/D)

Vanochtend vertrekken we vroeg naar de Ngorongoro Conservation Area en begeven we ons in de Ngorongoro Krater. De Ngorongoro Krater is de grootste intacte en niet overstroomde caldera ter wereld en bestaat uit diverse savannes, acacia bossen en zowel zoet- als zoutwater meren. Dit stuk werelderfgoed wordt beschouwd als één van de beste safari gebieden in Afrika, waar het spotten van de zeldzame zwarte neushoorns geen uitzondering is.

Na onze safari in de krater zetten we koers naar het Serengeti National Park. Door middel van een wildsafari doorkruisen we de zuidelijke en centrale gebieden van het park. We overnachten in het Bushveld, omgeven door de vele geluiden van de Afikaanse natuur. Zonder hekken om ons kampterrein bevinden we ons daadwerkelijk in het midden van de wildernis! Overnachting in Serengeti.

Dag 5: Serengeti National Park – Arusha (O/L/D)

Na het ontbijt maken we wederom een safari, waarbij we met een beetje geluk een aantal van Afrika’s “Big 5” zien. Vervolgens zetten we weer koers terug naar de truck in Arusha, waar ons basiskamp zich bevindt. De avond is vrij te besteden in het kamp in Arusha. Overnachting in Meserani.

Dag 6: Arusha – Pangani (O/L/D)

Vandaag starten we met een bezoek aan Arusha om onze voorraden aan te vullen, waarna we doorreizen naar Dar es Salaam. Tijdens deze reis passeren we het dorp Moshi, gelegen aan de voet van de machtige Kilimanjaro. Als het weer het toelaat vangt u wellicht een glimp op van de sneeuwgrens op de berg, een perfecte gelegenheid voor een paar schitterende foto’s. We rijden langs een aantal vezelplantages, omgeven door het Usambaragebergte en de Pare Mountains, waarna we ons kampterrein bereiken, tussen de bergen, halverwege de tocht van Arusha naar Dar es Salaam. Overnachting in Pangani.

Dag 7: Pangani – Dar es Salaam (O/L/D)

Na het ontbijt zetten we onze tocht naar Dar es Salaam voort per truck. Aan de levendige omgeving en de palmbomen is te zien dat we in de buut komen van de warme Indische Oceaan. We hebben wat extra reistijd ingecalculeerd vanwege het drukke verkeer richting de stad, maar de indrukken en geluiden van de buitenwijken van Dar es Salaam zullen uw aandacht zeker vasthouden. Eenmaal aangekomen in Dar es Salaam begeven we ons naar het prachtige kampterrein aan de kust en maken ons klaar voor de overtocht naar Zanzibar de volgende morgen. Overnachting in Dar es Salaam.

Dag 8: Dar es Salaam – Zanzibar (O/-/-)

Een veerpont brengt ons van Dar es Salaam naar “Spice Island”, de archipel Zanzibar, waar u de komende drie nachten zult doorbrengen. Zanzibar heeft een lange geschiedenis en heeft een grote rol gespeeld voor Afrikaanse ontdekkers, die Zanzibar vaak gebruikten als startpunt voor hun zoektocht naar nieuw land. Overnachting in Zanzibar/Dar es Salaam.
Mogelijk komen er nieuwe reizigers bij de groep en zullen anderen de groep verlaten aan het einde van de excursie naar Zanzibar.

Inclusief: Zanzibar specerijentour  en Dhow excursie
Inclusief: Zanzibar excursie
Opmerking:
Nieuwe wetgeving verbiedt het maken van foto's gedurende de veerboot naar Zanzibar. Wanneer er geen toestemming is kunnen boetes worden opgelegd.
Opmerking:

De maaltijden zijn voor eigen rekening, aangezien het onze ervaring is dat veel reizigers ervoor kiezen om Zanzibar zelfstandig en met hun eigen budget te verkennen. De reisleider verblijft deze nachten ook op Zanzibar en kan u eventueel assisteren. Voor het eten is er een grote variëteit aan restaurants en tevens zijn er vele optionele activiteiten op Zanzibar. 
Tevens zijn er een aantal excursies mogelijk vanaf het kampterrein, zoals duiken, snorkelen en vistochten.

Dag 9 & 10: Zanzibar/Dar es Salaam (-/-/-)

De stad Zanzibar is een stad die de bezoekers veel te bieden heeft. Hedendaags zijn in de rustige straten van de Stenen Stad nog vele Arabische invloeden terug te vinden, van de vele winkeltjes in Medinese stijl tot de paleizen van de Sultans, die hun rijk gebouwd hebben op de winst van de slavernij en de ivoorhandel. Het eiland is beroemd om zijn kruiden, wat een excursie over een kruidenplantage een fascinerende ervaring maakt. Ook de prachtige stranden en de gigantische schildpadden van Prison Island zijn de moeite waard om te bekijken. Ook kunt u ervoor kiezen een dag te gaan duiken, of een brommer te huren om het eiland te verkennen. Op Zanzibar zijn vele restaurantjes met zeevruchten te vinden, waardoor het een paradijs is voor liefhebbers van zeevruchten. Overnachting in Zanzibar / Dar es Salaam.

Dag 11: Zanzibar – Mikumi (-/L/D)

In de morgen verlaten we Dar es Salaam en vertrekken zuidwaards. We komen door het Mikumi Nationaal Park, waar het mogelijk is om een keur aan wilde dieren te zien vanaf de weg, totaal onbereikbaar voor het passerende verkeer. Op deze plek zullen we de nacht doorbrengen.

Dag 12: Mikumi – Iringa (O/L/D)

Van Mikumi reizen we naat Iringa waar we de nacht doorbrengen. We zetten ons kamp op in Iringa op een prachtige en rustieke camping, die beroemd is om de Amarula Hot Chocolate. Overnachting in Iringa.

Malawi

In dit voortreffelijke land vindt u varieteit aan attracties zoals bergen, bossen en vele plattelandsdorpjes, maar één van de grootste attracties is Lake Malawi. Er zijn vele smalle rustieke dorpjes langs dit enorme meer, gevuld met fris helder water, waar u heerlijk achterover kunt liggen op het zand met uitzicht op een prachte zonsondergang. Malawi biedt u een perfect sub-tropisch klimaat waarbij u heerlijk in de zon kunt vertoeven om te werken aan een prachtige gebruinde tint. De grootste stad in Malawi is Lilonge, tevens de hoofdstad van het land. Malawi telt 12 miljoen inwoners met Engels en Chichewa als belangrijkste talen.

Lake Malawi

De meeste tijd in Malawi zult u bij Lake Malawi doorbrengen terwijl u geniet van de witte stranden en het warme water van het meer. Lake Malawi staat ook wel bekend als 'het meer van de sterren'. Met een enorm aantal van 500 verschillende soorten vis is Lake Malawi een uitstekend plek voor een frisse duitk nadat u bent verwelkomd door de lokale mensen.

Dag 13 – 15: Iringa – Lake Malawi (O/L/D)

Terwijl we onze weg zoeken door de Tukuyu thee- en bananenplantages komen we steeds dichter bij de grens van Malawi, “Het Warme Hart van Afrika.” Het land heeft een subtropisch klimaat en wordt bewoond door 12 miljoen mensen, die voornamelijk Engels en Chichewa spreken. Malawi kent vele bezienswaardigheden, waaronder bossen, gebergtes en dorpjes, maar de grootste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi. Rondom dit zoetwatermeer zijn vele rustieke resorts te vinden, de ideale plaats om te genieten van een Afrikaanse zonsondergang. In “Het meer van de sterren” leven meer dan 500 vissoorten, wat het een uitstekende duiklocatie maakt. Ook is er een breed scala aan watersport en activiteiten te vinden in de omgeving van het meer.

De komende drie dagen reizen we langs de westelijke oever van Lake Malawi, waarbij we in verschillende baaien en dorpen zullen stoppen. U kennis maken met de lokale bevolking, die u het traditioneel Afrikaanse spel Bao kunnen leren. Er is voldoende gelegenheid om de omgeving te verkennen of gewoon te relaxen op de witte stranden. Het klimaat in Malawi zorgt ervoor dat u jaarrond een duik in het meer kan nemen. De lokale vissers vissen nog altijd met traditionele vistechnieken en willen u ongetwijfeld wat over hun vak bijbrengen. Overnachting bij Lake Malawi.

Rond het meer zijn vele optionele activiteiten, die u bij de reisleider kunt boeken. Een absolute aanrader is het bezoek aan een nabijgelegen dorp en een school. Bedenk dat u eenvoudige dingen kunt meenemen zoals kladblokjes, pennen en gedroogde levensmiddelen, de kinderen en de inwoners kunt u er zo blij mee maken. Informeer bij uw leiding als u meer wilt weten.

Dag 16 - 17: Lake Malawi – Zambia – Luangwa National Park (O/L/D)

We vervolgen onze weg waarbij we Malawi verlaten en de grens met Zambia over gaan. 

Luangwa National Park is een adembenemend park, gelegen langs de Luangwa Rivier in het oosten van Zambia en is de zuidelijkste van drie nationale parken in de regio. Het park is opgericht in 1938 as een wildreservaat en is in 1972 benoemd tot nationaal park. Vandaag de dag beslaat het park 9000 vierkante kilometer en is het de woonplaats voor onder andere giraffen, buffels, olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Overnachting Zambia.

Inclusief: Truck safari door Luangwa National Park.

Dag 18: Luangwa National Park – Lusaka (O/L/D)

We verlaten het park en rijden zuidwaarts langs een aantal dorpen en steden in Zambia. In de jaren ’60 is veel koper ontdekt, wat het land toenemende welvaart heeft bezorgd. Er werden in die periode vele nieuwe kopermijnen en landbouwbedrijven opgericht. Echter kwam Zambia na de val van de koperindustrie in een crisis terecht. Door buitenlandse investeringen in de mijnbouw van Zambia begint de economie in het land momenteel weer op te bloeien. Overnachting in Zambia.

Dag 19: Lusaka – Livingstone (O/L/D)

Terwijl we door het zuiden van Zambia reizen krijgen we veel van de lokale landbouw te zien. We bereiken de plaats Livingstone, gelegen nabij de wereldberoemde Victoria Watervallen, waar we ons kamp op zullen zetten. Over een paar dagen zullen we een bezoek brengen aan de watervallen. In de avonds heeft kunt u genieten van de zonsondergang tijdens een dinercruise op de machtige Zambezi rivier. Overnachting in Livingstone.

Optionele aktiviteiten: Zambezi zonsondergangs boot tocht.

Botswana

De afmeting van dit succesvolle land kan worden vergeleken met landen zoals Kenia of Frankrijk, en is iets kleiner dan bijvoorbeeld Texas. Botswana is ingesloten tussen Zuid Afrika, Namibië, Zambia en Zembabwe en kan dus alleen over land worden bereikt. Voor een relatief klein land heeft het een keur aan spectaculaire mogelijkheden voor wild safaris zoals honderden olifanten die in de Chobe rivier rondspetteren en de Okavango Delta met een netwerk aan meertjes.

Dag 20: Livingstone – Chobe National Park, Botswana (O/L/D)

Vandaag verruilen we Zambia voor het succesvolle land Botswana, waar we het plaatsje Kasane bezoeken. De grootte van Botswana kan vergeleken worden met landen als Kenia en Frankrijk. In verhouding tot de grootte van het land biedt Boswana een indrukwekkende hoeveelheid aan wilde dieren, bijvoorbeeld bij de Chobe Rivier en de Okavango Delta. 's Ochtends heeft u gelegenheid om Kasane te verkennen, waarna we ons voorbereiden op een excursie en overnachting in Chobe National Park. Chobe is één van de grootste wildreservaten in Botswana en is beroemd vanwege de vele kuddes olifanten die er te vinden zijn. Na de lunch maken we een safari en begeven we ons naar ons kampeerterrein in het park, waar we de avond door zullen brengen, omringd door de nachtelijke geluiden van de plaatselijke wildernis. Met een beetje geluk vangt u een glimp op van een zeldzame sabelmarter of antilope. Overnachting in Chobe National Park. Na onze nacht in het oerwoud gaan we vroeg in de morgen verder met onze speurtocht naar wild, alvorens we het kamp opbreken en terugkeren naar Kasane.

Inclusief: Chobe National Park excursie en overnachting.

Zimbabwe

Dit land in het zuidelijk deel van Afrika is ingesloten door de machtige Zambezi en Limpopo rivieren. Aan het woord Zimbabwe worden twee betekenissen toegekend: 1) het woord Zimbabwe zou zijn afgeleid van ‘dzimba-dza-mabwe’, wat betekent groot huis van steen’in de Shona (Karanga dialect) taal. 2) er wordt ook gezegd dat het is afgeleid van ‘dzimba-hwe’ wat betekent ‘vereerde huizen’ in het Zezuru dialect van Shona.

Dag 21: Chobe National Park - Victoria Watervallen, Zimbabwe (brunch)

Nadat we terug zijn gereisd naar het kamp in Kasane zetten we de reis voort en steken we de grens van Zimbabwe over, waarvandaan het niet lang meer rijden is naar de Victoria Watervallen. Het stadje Victoria Falls bevindt zich langs de Zambezi Rivier en wordt omgeven door Victoria Falls National Park. Ons kampeerterrein is gelegen in het midden van dit stadje, op loopafstand van de restaurants en winkels. 
Een korte wandeling brengt ons naar een uitzichtpunt over de Victoria Watervallen, één van de zeven naturlijke wereldwonderen. Met een breedte van 1700 en een hoogte van 100 meter is dit de grootste groep watervallen ter wereld, wat het tot één van de highlights van onze safari maakt. Er zijn voor vandaag een aantal optionele programma's mogelijk, in principe is de dag vrij te besteden bij de kampeerplaats met uitzicht op de Victoria Watervallen. Overnachting in Victoria Falls.

Inclusief: toegang tot de Victoria watervallen

Dag 22: Victoria Falls (O/-/-)

In principe is dit de laatste dag van uw safari in Afrika. U kunt adressen uitwisselen met de medereizigers, waarna ieder weer zijn eigen weg zal gaan, zo aan het einde van van een unieke ervaring wat genoemd kan worden: een reis van uw leven! Wellicht kunt u nog wat extra dagen aan uw reis vastplakken om één van de vele excursies te doen die beschikbaar zijn bij de Victoria watervallen.

Optionele activiteiten:
Adrenaline junkies kunnen bungee jumpen vanaf de Victoria Watervalbrug die Zimbabwe en Zambia met elkaar verbinden, of abseilen vanaf Batoka Gorge - geen van de activiteiten is voor wie een zwak hart heeft! Het hele jaar door verschaffen vluchten met vaste vleugels, micro- en ultralichte vleigtuigjes en helicopters een prachtig perspectief vanuit de lucht over deze fenamonale 'Wereld Erfgoed' plek. Wild water raften op de Zambezi is wereldklasse! Naast de spanning op de stroomversnelling van de hoogste gradatie zijn er de 'drijvende' stukken waar er tijd is om de schilderachtige kliffen te bewonderen en het toevallige wild dat zich op de oevers laat zien. 
Inclusief:
-          Vervoer tijdens de safari per truck
-          Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
-          Warm water en douches op nagenoeg alle campings
-          Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
-          Entreegelden en excursies zoals omschreven
-          Reisleider, chauffeur en kok
Exclusief:
-          Internationaal vliegticket
-          Lokale betaling van $ 1450,00 vooraf te voldoen aan de reisleider ter plaatse
-          Transfer voor- en na de safari
-          Slaapzakken en kussens
-          Reisverzekering
-          Visa
-          Optionele activiteiten
-          Restaurant maaltijden en dranken en flessen water
-          Fooien
-          Andere uitgaven van persoonlijke aard
Hoogtepunten en activiteiten die inclusief zijn:
-          Meserani Snake Park en cultureel museum
-          Serengeti excursie
-          Dar Es Salaam
-          Zanzibar veerboot
-          Zanzibar excursie
-          Specerijentour op Zanzibar
-          Dhow Cruise bij zonsondergang
-          Lake Malawi
-          Zuid Luangwa Nationaal park
-          Chobe Nationaal Park
-          Chobe nacht safari
-          Entreegelden voor Victoria Watervallen
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend 
Optionele activiteiten met bijbehorende richtprijzen: 

Er zijn vele activiteiten te doen voor, na en tijdens de tocht. U vind hier een overzicht van de diverse mogelijkheden.
De activiteiten worden door lokale bedrijven aangeboden en zijn ter plaatse vaak makkelijk te regelen. Prijzen zijn afhankelijk van lokale ondernemers.

Meer informatie
tourcode 15289
Thema Camping / budget
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Kenia, Zimbabwe, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania
Reisduur in dagen 21
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Truck safari Afrika van Nairobi naar Victoria Watervallen (22 dagen / 21 nachten)
Uw waardering