Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Truck safari Afrika van Nairobi naar Dar es Salaam en Zanzibar (16 dagen / 15 nachten)

Tour-code
15290
€ 2.445,00
Reisschema: Nairobi - Masai Mara - Lake Nakuru - Kisii - Kericho - Musoma - Serengeti National Park - Ngorongoro Krater - Arusha - Pangani Das es Salaam - Zanzibar - Dar es Salaam

Deze truck safari begint in Nairobi, Kenia, en brengt u door Kenia en Tanzania alvorens te eindigen in Dar es Salaam in Tanzania.

De reis vertrekt op dinsdagmorgen vroeg van Nairobi. Wanneer u Nairobi wilt bezoeken kan onze agent u assisteren bij het boeken van uw activiteiten of uw hotel, de kosten van verblijf en excursies zijn echter niet inbegrepen in de tour. Doe mee met dit vijftien daagse wild – cultuur en strand spectakel terwijl we door de vier bekendste wildparken van Oost Afrika reizen, te weten: Lake Nakuru Nationaal Park, het Masa Mara Nationaal reservaat, het Serengeti Nationaal park en het Ngorongoro Conservation gebied.

Na spectaculaire wildsafariskunt u de resterende dagen gebruiken om het veelkleurige onderwater leven van de Indische Oceaan toe ontdekken of om te relaxen op de idyllische stranden van tropisch Zanzibar.

Hoogtepunten: Great Rift Valley, Lake Nakuru nationaal park, Masai Mara nationaal reservaat, Ngorongoro krater, Serengeti nationaal park, Meserani slangenpark & Masai cultureel museum, Zanzibar veerboot, Zanzibar excursie, Specerijentocht en Dhow cruise bij zonsondergang.

15 Dagen truck safari Afrika van Nairobi naar Dar es Salaam en Zanzibar

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Deze routebeschrijving dient slechts als een gids en kan van dag tot dag variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden, de staat van de wegen, politieke situaties en beslissingen van de groep.

Alle prijzen en lokale betalingen kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afhankelijk van toerisme regels in de landen die we bezoeken is het mogelijk dat er een wisseling van truck en bemanning zal zijn tijdens de tocht. Uw transfer bij aankomst en accommodatie in een slaapzaal is bij de tourprijs inbegrepen. Wanneer u er voor kiest hiervan geen gebruik te maken of wanneer we niet op de hoogte zijn gebracht van aankomst details zal er geen terugbetaling kunnen plaatsvinden voor aangeboden diensten waarvan u geen gebruik maakt.

Controleert u vooraf a.ub. of u een exemplaar van onze ‘voor vertrek informatie’ heeft ontvangen vóór vertrek zodat u weet wat u kunt verwachten op deze land safari.

Naast bovengenoemd bedrag in Euro’s dient bij aanvang van de reis een bedrag van USD 1590.- contant aan de reisleider te worden voldaan. Dit bedrag wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafaris te betalen. Zie ook de pagina info truck safaris voor meer informatie.
Voorafgaand aan het vertrek wordt een briefing gehouden om 17.00 uur.

KENIA

Wanneer u dit prachtige oost Afrikaanse land binnenkomt kunt u begroet worden met de woorden ‘Jambo’ (hallo) of ‘Hakuna matata’ (geen probleem) door de vriendelijke lokale inwoners. Met een bevolking van bijna 42 miljoen mensen en een land oppervlakte van meer dan 580.000 km2 is Kenia thuislang aan een overvloed aan dieren en kleurrijke volksstammen, wat het land een perfect startpunt maakt voor een ‘once in a lifetime’ safari. 

Dag 0: Briefing

De dag voorafgaand aan het vertrek zal 0m 17.00 uur een briefing worden gehouden over het verloop van de tocht.

Dag 1:  Nairobi naar Masai Mara (-/L/ D)

Na het ontbijt vertrekken we naar het Masa Mara Nationaal reservaat. We komen het land van de Masai binnen waar deze gewone nomaden vaak worden gezien terwijl ze hun vee naar de kant van de weg drijven.
We passeren de stad van Narok, en vervolgen onze weg. Mogelijk krijgen we een glimp van enkele dieren in het wild langs de weg.

Het grootste deel van de weg tussen Nairobi en het Reservaat is in een zeer slechte staat, dus wees voorbereid op een ruige rit!
In de avond komen we op onze camping, Acacia Camp. Acacia Camp kijkt uit op de Meguarra heuvels en de rivier die zich beneden door het dal slingert en een natuurlijke grens vormt voor het Masai Mara Nationaal Reservaat. Het reservaat is niet omheind, waardoor dieren de gelegenheid hebben in het wild vrij in het omringende gebied te zwerven en als ze willen – ook door onze eigen kamp! U hoeft niet bang te zijn, onze de lokale 'Askari' houdt een oogje in het zeil om eventuele ongewenste roofdieren op afstand te houden.

 Inclusief: Masai Mara Excursie

Dag 2: Masai Mara (O/L/D)

Kort na zonsopkomst vertrekken we voor onze wildsafari in het Masai Mara reservaat. Masai Mara staat goed bekend als één van de beste Nationale reservaten van Oost Afrka en biedt plaats aan een grote diversiteit aan wildsoorten. Het gebied is beroemd wegens de jaarlijkse grote migratie, die bestaat uit indrukwekkende kuddes van meer dan een miljoen wilde gnoe’s, zebra’s en Thomson Gazelles die over komen van het Serengeti Nationaal park in Tanzania; de Masai Mara wordt het meest bezocht tussen juli en oktober wanneer deze enorme kuddes hun feestmaal hebben op de verse weidevelden. De vele herbivoren worden op de voet gevolgd door Afrika’s roofdieren die vaak gezien worden als ze een dier doden gedurende deze tijd van het jaar. We trekken verder door het park op zoek naar de ‘grote 5’ – olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard, temidden van vele andere diersoorten, reptielen en vogels die deze wildernis als hun thuis beschouwen.

Na onze wildsafari is er de optie om een van de nabij gelegen Masai Manyatta’s – Masai dorpen – te bezoeken. Dit is een traditionele buurtschap waar de Masai nog op traditionele manier leven. In de avond zitten we rond het kampvuur en zien de zonsondergand over deze ‘tuin van Eden’.

Dag 3: Masai Mara naar Lake Nakuru Nationaal Park (O/L/D)

We overnachten buiten Nakuru op een mooie camping op een lokale boerderij. Nakuru is Kenia’s op vier na grootste stad en tevens de hoofdstad van de provincie Rift Valley en ligt naast het kleine maar wild-rijke Lake Nakuru National Park en het Oost Afrikaans Missie eeshuis EAMO.

EAMO: East Africa Mission Organisation

Dag 4: Lake Nakuru Nationaal Park (O/L/D)

Vandaag start onze tocht door het Lake Nakur Nationaal Park – beroemd wegens de duizenden kleinere en grotere flamingo’s die massaal samenkomen naar de oevers van dit ‘soda-meer’. De aantallen verschillen afhankelijk van de stand van het water en bij laag water ziet het meer er bijna roze uit; een werkelijk spectaculair uitzicht. Het park werd opgezet als een toevluchtsoord voor zwarte en witte neushoorns die hier vaak worden gezien. We besteden de dag met zoeken naar deze prehistorisch ogende dieren, evenals de ongrijpbare luipaarden, terwijl we buffels, giraffen, diverse antilopes en wat toevallige nijlpaarden tegen zullen komen onderweg. Na onze wildsafari vertrekken we direct naar de campingplaats, waar we in de late middag zullen aankomen.

  • Inclusief : wildsafaris in Lake Nakuru National Park
  • Optioneel: U kun twat tijd doorbrengen bij de kinderen van het weeshuis. Kleine geschenken zoals pennen, potloden en schrijfbokjes worden altijd goed gewaardeerd door de kinderen.

Dag 5: Kisii/Kericho gebied(O/L/D)

Na het ontbijt verlaten we de Masai Mara en rijden naar Kisji en Kericho. Onderweg komen we door de pitoreske theeplantages. Deze steden zijn de belangrijkste commerciële centra van de Gusii Hooglanden waar belangrijke gewassen zoals koffie en thee goed gedijen door het tropische klimaat. We vullen onze voorraden aan voordat we de volgende dag doorreizen naar Tanzania.

TANZANIA

De natuurlijke omgeving en de geografische ligging van Tanzania hebben het land tot één van de beste toeristische attracties van Afrika gemaakt. Als grootste land in Oost Afrika heeft Tanzania enorm veel te bieden aan de bezoeker, waaronder 13 safari reservaten en nationale parken. Tanzania maakt deel uit van de grootste verhuizingen van dieren ter wereld, de ‘grote trek’. In het binnenland vinden we het enorme Serengeti Nationale park en het met dieren volgepakte Ngorongoro beschermde gebied. Elk jaar vervullen duizenden mensen hun levensprestatie door naar de top van de Kilimanjaro te klimmen, wat de hoogste berg is van Afrika. Aan de kust vinden we Zanzibar; exotisch, intrigerend en doordrenkt van de unieke Swahili cultuur.

Dag 6: Musoma(O/L/D)

We verlaten Kenia en rijden zuidelijk naar Tanzania. Na de grensformaliteiten gaat onze tocht door het schilderachtige graniet landschap, grenzend aan het grootste meer van Afrika, Lake Victoria. We brengen de nacht door op de oevers van Lake Victoria in het vissersstadje Musoma.

Dag 7: Serengeti Nationaal Park(O/L/D)

Nadat we voor de komende dagen voorraden hebben ingeslagen vertrekken we naar Serengeti Nationaal park, waar we na de lunch zullen binnengaan. De Serengeti (Masai voor ‘eindeloze vlaktes’) staat bekend om de enorme concentratie van wild (vooral de grote katachtigen) en om de jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoe’s, zebra’s en Thomson gazelles. De overvloed aan vlaktes voor wildsafaris is werkelijk verbluffend in dit gebied. We gaan het park binnen door de minder gebruikte westelijke ingang en rijden onze safari terwijl we naar onze campingplaats in het midden van het park rijden. Vannacht kamperen we in de vrije natuur (geen wasgelegenheid aanwezig) omgeven door geluiden van de Afrikaanse vlaktes, slechts af en toe doorboord door nachtelijke geluiden van wilde dieren. In de morgen vertrekken we voor de volgende wildsafari en verkennen het landschap op zoek naar oorspronkelijke wildsoorten. Met wat geluk zullen we enkele van ‘de grote 5’ zien.

Na een vroege start pakken we ons kamp en vervolgen de safari door het Serengeti Nationaal park. We rijden naar het zuidelijk deel van het park waar we de mogelijkheid hebben om de eindeloze vlaktes te zien waar het park om bekend staat. We steken de Serengeti over naar het Ngorongoro Conservaton gebied rond de lunch en beginnen onze klim naar de rand van de krater. De campingplaats van vandaag (eenvoudige wasvoorzieningen) op de rand van de krater is een groot contrast met de warmere plaatsen op de vlakte. We adviseren u een warme trui mee te nemen want het kan in de nacht erg koud worden.

De Ngorongoro krater met zijn 600 m hoge wanden en 20 km breedte is een natuurlijke wonder. De kraterrand biedt spectaculaire uitzichten, maar de werkelijke omvang van deze krater kunt u eigenlijk pas ervaren vanaf de bodem zelf, waar de overvloed van de dierlijke bewoners zich manifesteert. Het is de thuisbasis van bijna alle soorten van Afrikaanse dieren en biedt de kans om een ongelooflijke concentratie van Oost Afrikaanse zoogdieren bij elkaar te zien zoals olifanten, neushoorns, buffels, nijlpaarden, leeuwen en wild van de vlaktes. Nadat we de morgen hebben besteed aan de safari in de krater zullen we de weg vervolgen naar onze kampeerplaats buiten Arusha waar we in de avond kunnen mijmeren over onze safari ervaringen gedurende deze dag.

Dag 8: Ngorongoro Krater (O/L/D)

Na een vroege start pakken we ons kamp en vervolgen de safari door het Serengeti Nationaal park. We rijden naar het zuidelijk deel van het park waar we de mogelijkheid hebben om de eindeloze vlaktes te zien waar het park om bekend staat. We steken de Serengeti over naar het Ngorongoro Conservaton gebied rond de lunch en beginnen onze klim naar de rand van de krater. De campingplaats van vandaag (eenvoudige wasvoorzieningen) op de rand van de krater is een groot contrast met de warmere plaatsen op de vlakte. We adviseren u een warme trui mee te nemen want het kan in de nacht erg koud worden.

Inclusief: Serengeti & Ngorongoro Krater excursie

Dag 9: Ngorongoro Crater naar Arusha (O/L/D)

De Ngorongoro krater met zijn 600 m hoge wanden en 20 km breedte is een natuurlijke wonder. De kraterrand biedt spectaculaire uitzichten, maar de werkelijke omvang van deze krater kunt u eigenlijk pas ervaren vanaf de bodem zelf, waar de overvloed van de dierlijke bewoners zich manifesteert. Het is de thuisbasis van bijna alle soorten van Afrikaanse dieren en biedt de kans om een ongelooflijke concentratie van Oost Afrikaanse zoogdieren bij elkaar te zien zoals olifanten, neushoorns, buffels, nijlpaarden, leeuwen en wild van de vlaktes. Nadat we de morgen hebben besteed aan de safari in de krater zullen we de weg vervolgen naar onze kampeerplaats buiten Arusha waar we in de avond kunnen mijmeren over onze safari ervaringen gedurende deze dag.

Dag 10: Arusha naar Pangani* (O/L/D)

Vanmorgen wordt de truck verwisseld en gaan we naar Arusha om te bevoorraden voordat we doortrekken naar Dar es Salaam. Onderweg rijden we door de stad Moshi, gelegen op de machtige berg Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Moshi de de uitvalsbasis voor klim expedities naar de Kilimanjaro. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we wellicht een glimp opvangen van de magische besneeuwde top van de berg – een fotomoment om niet te missen! We komen door enorme ‘sisal’plantages, omringd door de Usambara en Pare gebergtes, voordat we onze heelijke campingplaats bereiken tussen deze bergen, halverwege tussen Arusha en Dar es Salaam.

*Sommige reizen kunnen er voor kiezen deze nacht op eigen kosten elders te overnachten.

Dag 11: Pangani - Dar Es Salaam (O/L/D)

Vandaag vervolgen de weg naar Dar es Salaam. Reizend door weelderige landschappen met palmbomen naderen we de warme Indische Oceaan. De reistijd van vandaag zal wat langer zijn als gevolg van het drukkere verkeer op weg naar de stad, maar de uitzichten en geluiden van de bruisende voorsteden van Dar es Salaam zullen u zeker vermaken. Let u vooral ook op de kleurige winkels met hun soms humoristische ‘aandachts-teksten’. Bij aankomst in Dar es Salaam zoeken we onze weg naar onze heerlijke campingplaats aan de zee en bereiden we ons voor op ons vertrek naar Zanzibar de volgende morgen.

Dag 12: Dar es Salaam naar Zanzibar (O/-/-)

Een veerboot van Dar es Salaam brengt ons naar ‘Spice island’ Zanzibar, waar we drie nachten verblijven. Zanzibar is doordrenkt met geschiedenis en was een van de belangrijkste startpunten voor de meeste Oost-Afrikaanse ontdekkingsreizigers in hun zoektocht naar nieuwe gebieden. Mogelijk zullen nieuwe reizigers zich aansluiten bij ons ter vervanging van reizigers die hier hun reis hebben beëindigd.

  • Inclusief: Specerijen tocht en Dhow cruise
  • Inclusief: Zanzibar Excursie

Opmerking

Maaltijden zijn voor eigen kosten op Zanzibar omdat het onze ervaring is dat reizigers liever afhankelijk van hun budget op eigen gelegenheid het eiland verkennen. De reisleider zal met u meegaan om zo nodig assistentie te verlenen voor accommodaties, terwijl u voor de maaltijden terecht kun bij één van de veld restaurants op het eiland. Er is een groot aanbod van excursies, raadpleegt u a.u.b. de lijst verderop in dit document.

!! Opmerking: Nieuwe wetgeving verbiedt het maken van foto’s tijdens de overtocht met de veerboot naar Zanzibar. Overtredingen kunnen worden beboet als er geen toestemming is verleend !!

Dag 13 & 14: Zanzibar (-/-/-)

Naast de rijke historie biedt Zanzibar een rijkdom aan ervaringen aan de bezoeker. Tegenwoordig hebben de rustige straten van het oude Stone Town hun Arabische invloeden behouden, van de Medina-achtige winkels tot paleizen van de Sultans, die hun enorme rijk bekostigden door de handel in slaven en ivoor. Het eiland is bekend om de kruiden en een excursie rond een kruidenplantage is altijd weer een fascinerende ervaring.

Andere opties zijn een reis naar de prachtige stranden en de reuze schildpadden van Prison Island, een volledige dag duiken in Nungwe of een visreis in een traditionele Dhow.  Bromfietsen zijn te huur als u de meer afgelegen gebieden van het eiland zou willen verkennen. Zanzibar is een paradijs voor wie van vis houdt. Talloze restaurants bieden een grote verscheidenheid van de verse vangst van de oceaan – rivierkreeft is een populaire specialiteit. U kunt ook samen met de lokale bevolking dineren op de Forodhani tuinen bij de markt aan de zee waar heerlijke en goedkope vis wordt aangeboden.

In de middag vertrekken we van Zanzibar en we komen laat in de middag of vroeg in de avond terug op het vasteland voor een nacht in Dar es Salaam. In Dar es Salaam zullen vele adressen en verhalen worden uitgewisseld wanneer u juist de reis van uw leven heeft gemaakt!

Dag 15: Zanzibar naar Dar es Salaam (-/-/-)

In de middag verlaten we Zanzibar en keren terug  naar het kamp in Dar es Salaam waar we meestal in de namiddag of vroege avond zullen aankomen. In Dar Es Salaam kunt u adressen uitwisselen en zullen onze wegen scheiden, na een geweldige ervaring van een tocht voor het leven!

EINDE VAN HET PROGRAMMA

Inclusief:
- Vervoer tijdens de safari per truck
- Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
- Warm water en douches op nagenoeg alle campings
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
- Entreegelden en excursies zoals omschreven
- Reisleider, chauffeur en kok
- Transfer bij aankomst en accomodatie tijdens de nacht voor de safari
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Lokale betaling van $ 1590,00 vooraf contant te voldoen aan de reisleider ter plaatse
- Transfer na de safari
- Slaapzakken
- Reisverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten
- Restaurant maaltijden, dranken en flessen water
- Fooien
- Andere uitgaven van persoonlijke aard
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend

Er zijn vele activiteiten te doen voor, na en tijdens de tocht. U vind hier een overzicht van de diverse mogelijkheden.
De activiteiten worden door lokale bedrijven aangeboden en zijn ter plaatse vaak makkelijk te regelen. Prijzen zijn afhankelijk van lokale ondernemers.

Meer informatie
tourcode 15290
Thema Camping / budget
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Kenia en Tanzania
Reisduur in dagen 16
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Truck safari Afrika van Nairobi naar Dar es Salaam en Zanzibar (16 dagen / 15 nachten)
Uw waardering