Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met Gorilla safari's (11 dagen / 10 nachten)

Reisschema: Kampala – Lake Bunyoni – Kampala – Jinja – Nakuru – Lake Navisha – Nairobi.

Deze rondreis begint in Kampala, Oeganda, en brengt u naar Lake Bunyoyni. In Oeganda heeft u de gelegenheid de befaamde Gorilla’s te bezoeken, een unieke mogelijkheid die u alleen in Oeganda en Rwanda kunt doen. In Kampala krijgt u de gelegenheid met het nachtleven van de hoofdstad van Oeganda kennis te maken. Hierna gaat de reis verder naar Kenia: u kunt raften op de witte Nijl, quad rijden en diverse andere activiteiten doen. Een bezoek aan het Nakura meer met de ontelbare roze flamingo’s maakt deel uit van deze reis, alsmede een bezoek aan Nakuru National Park waar u tijdens de wildsafari ‘de grote vijf’ van de dieren kunt tegenkomen. Deze werkelijk schitterende reis door het hart van Afrika eindigt in Nairobi waar u nog de gelegenheid heeft de stad te verkennen.

Hoogtepunten: Lake Bunyonyi, Lake Nakuru Nationaal park, Great Riff Valley en Lake Navisha.

Exclusief internationale vlucht.

11 Dagen truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met gorilla safari's

Deze truck safari in Afrika maakt u samen met een groep van maximaal 30 personen. Met een speciaal aangepaste vrachtwagen reist u gedurende 11 dagen onder begeleiding van een chauffeur, reisleider en een kok door het prachtige Afrika. In de vrachtwagen is er een zitplaats voor alle reizigers en genoeg ruimte voor de bagage en kampeerbenodigdheden. Accommodatie bestaat uit tweepersoonstenten, die we op verschillende geselecteerde campings onderweg zullen opzetten. Tijdens de safari wordt van alle reizigers verwacht dat zij hun bijdrage leveren in het kamp, zoals tenten helpen opzetten, koken, of schoonmaken. Op deze manier wordt de reis voor iedereen gemakkelijker en kunt u uw reisgenoten beter leren kennen. Door middel van vele optionele activiteiten (zie onderaan de pagina) kunt u de safari zo compleet maken als u zelf wilt.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Deze routebeschrijving dient slechts als een gids en kan van dag tot dag variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden, de staat van de wegen, politieke situaties en beslissingen van de groep.

Alle prijzen en lokale betalingen kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afhankelijk van toerisme regels in de landen die we bezoeken is het mogelijk dat er een wisseling van truck en bemanning zal zijn tijdens de tocht. Uw transfer bij aankomst en accommodatie in een slaapzaal is bij de tourprijs inbegrepen. Wanneer u er voor kiest hiervan geen gebruik te maken of wanneer we niet op de hoogte zijn gebracht van aankomst details zal er geen terugbetaling kunnen plaatsvinden voor aangeboden diensten waarvan u geen gebruik maakt.

Controleert u vooraf a.u.b. of u een exemplaar van onze ‘voor vertrek informatie’ heeft ontvangen vóór vertrek zodat u weet wat u kunt verwachten op deze land safari.

Voor boekings-en reserverings doeleinden verzoeken wij u zo snel als mogelijk te laten weten wanneer u besluit om niet naar de berg gorilla’s te gaan.

 

Berggorilla’s bewonen de regenwouden van Oeganda, de Democratische Republiek Congo en Rwanda op de hoge hellingen van de vulkanen van het Virunga gebergte en ze volgen en vinden onder de verwarde wijnranken en gigantische bomen is een ervaring waarvan de rillingen je over de rug lopen. Andere hoogtepunten van deze reis zijn het onvergetelijke landschap van Oeganda, bekend als de "parel van Afrika", en Nationaal Park Lake Nakuru, thuisbasis van de zwarte en witte neushoorn, flamingo’s en luipaarden, terwijl Lake Naivasha enorme nijlpaarden herbergt.

Naast bovengenoemd bedrag in euro's dient er ter plaatse, bij aanvang van de safari, een bedrag van $ 500 betaald te worden aan de reisleider. Dit geld wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafari's te betalen. 

 

OEGANDA

De "parel van Afrika ' zoals het door de inwoners genoemd wordt, herbergt enkele van Afrika's belangrijkste bezienswaardigheden. Dit land bevat vier van de zeven grote meren van Afrika, met inbegrip van het Victoriameer, dat het op twee na grootste zoetwater meer in de wereld is. Lake Bunyonyi is een van de vier spectaculaire meren met zijn mythische landschappen en verborgen baaien. De bron van de Nijl bij Jinja geeft u de gelegenheid dit machtige wateren te temmen met één van's werelds beste wild-water rafting mogelijkheden. En als hoogtepunt van dit alles moet u weten dat dit adembenemend landde grootste bevolking van primaten heeft van heel in Afrika.

Dag 1: Kampala – Briefing (-/-/-)

De dag voorafgaand aan het vertrek zal een briefing worden gehouden over het verloop van de tocht en worden voorbereidingen getroffen. Het vertrek zal zijn vanuit de Oost-Afrikaanse stad Kampala.

Dag 2 - 5: Kampala - Lake Bunyoni (O/L/D)

Na een vroeg vertrek van Kampala rijden we westwaarts naar het binnenland van Oeganda naar onze basis bij het rustige Lake Bunyoni.

Lake Bunyoni, is het diepste kratermeer van Afrika en thuisbasis van een groot en gevarieerd aantal prachtige vogels. Het is ook onze basis van waaruit de optionele Gorilla trek plaatsvindt. Afhankelijk van waar de trekking-permits beschikbaar zijn, trekken we in het Magahinga nationaal parkt of Bwindi nationaal park in Oeganda, het Virunga nationaal Park in de Democratische Republiek Congo of het Ruhengeri National Park in Rwanda.

Permits en visa

De prijzen van trekking-permits fluctueren en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Momenteel liggen de prijzen tussen USD 600 en USD 750.
Voor wandeltochten in de Democratische Republiek Congo of Rwanda is mogelijk een visum nodig.(de reisleider zal u tijdens de info-meeting informeren waar de vergunningen kunnen worden verkregen, en zal onderweg indien nodig helpen met de aanvraag van het online visum voor Rwanda.), Zo nodig moeten we ook visa aankopen voor de landen die we bezoeken, plus een nieuw visum wanneer we Oeganda opnieuw binnenkomen. Wij adviseren tevens om wat extra geld te reserveren voor fooi van de lokale gidsen en rangers. Houdt u er rekening meer dat de Gorilla permits tijdens de info-meeting contant moeten worden afgerekend in USD.

Trekking Procedures:

De berggorilla (Gorilla Berengei), waarvan er nog slechts ongeveer 700 over zijn, zijn een van onze nauwste levende verwanten. Een bezoek aan deze zachtaardige reuzen in hun natuurlijke omgeving is een unieke en prachtige ervaring – een ervaring die je nooit zult vergeten! De park rangers die de gorilla's dagelijks meemaken hebben een vrij goed idee van waar ze zijn. Echter, ze zijn vrij rondzwervende dieren, en hun waarneming kan niet worden gegarandeerd. Omdat de gorilla's veel van ons DNA delen, zal iedereen met zelfs de geringste verkoudheid of enige overdraagbare ziekte niet worden toegestaan om te trekken. Wandelen is alleen toegankelijk voor personen ouder dan 16 jaar.

Vanwege de beperkingen op het dagelijkse aantal bezoekers aan deze fantastische dieren vertrekken we vanaf onze basis in Bunyoni in kleine groepen gespreid over drie tot vier dagen, afhankelijk van de grootte van de groep. We vinden onze weg door misschien wel één van de meest pittoreske landschappen van Afrika-op weg naar het Nationaal Park. Afhankelijk van waar vergunningen beschikbaar zijn, hebben we een overnachting in Kisoro of in Rwanda. Nadat we de volgende ochtend onze lunchpakketten hebben klaargemaakt worden we overgebracht naar een rangerkwartier waar de trek begint. Uw ranger zal u begeleiden, eerst door het gecultiveerde land en vervolgens naar het dichte regenwoud en verder door naar een gorilla familie.

De duur van trekking kan variëren van  45 minuten wandelen tot wel 8 uur (exclusief de tranfertijd) en het kan daardoor een heel vermoeiende tocht zijn, zodat een redelijk niveau van gezondheid en uithoudingsvermogen vereist is. Om ervoor te zorgen de gorilla's niet te veel wennen aan de aanwezigheid van mensen en omdat zij veel van onze genen delen (en daarom onze ziekten kunnen oppikken), is de maximaal toegestane tijd om bij hen te zijn één uur. Je hebt echter genoeg tijd om naar hun activiteiten te kijken en foto’s nemen. De rangers er voor zorgen dat de familie die u bezoekt op de achtergrond van uw foto’s komt te staan. Zodra het uur voorbij is, trekt u terug uit het regenwoud naar uw ontmoetingspunt waar u terug gebracht zult worden naar het Lake Bunyoni resort.

U hoeft niet het gevoel te hebben dat u deze dieren exploiteert. Het groeiende aantal toeristen dat hen elke dag bezoekt speelt een vitale rol in hun voortbestaan. Jarenlang zijn ze meedogenloos bejaagd voor hun handen en hoofden, die werden verkocht als asbakken en lampenkappen! Bovendien zijn grote aantallen gedood terwijl men probeerde de stropers te stoppen met het stelen van de baby's voor verkoop aan dierentuinen, waar hen nooit een lang leven was gegeven. 100% van de opbrengsten van de gorilla permits wordt door de park autoriteiten gebruikt voor de financiering van patrouilles voor de bescherming van de gorilla's tegen stropers en hun dodelijke strikken, dat ter bescherming van deze prachtige dieren.

Afhankelijk van waar de trek plaatsvindt zult mogelijk ook door enkele kleine dorpjes komen die zich in deze regio ontwikkeld hebben door het hoge aantal vluchtelingen vanuit Rwanda gedurende de genocide daar zo’n twintig jaar geleden, of door de voortdurende onrust in de republiek Congo. De dorpjes in deze regio bestaan meestal uit zelfvoorzienende boeren en families die kweken tegen de heuvels van de vulkanen. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze het land bewerken, de gewassen planten en oogsten in dit ruige landschap.

!!GORILLA TREKKING IS OPTIONEEL en is dus niet inbegrepen in de prijs!!

Dag 6: Lake Bunyoni - Kampala (O/L/D)

Nadat we alle van de ervaring van de ontmoetingen met de gorilla’s nog op ons laten inwerken en nog genieten van het vredige Lake Bunyoni begint onze reis terug naar Kampala. Voor de tweede keer passeren we de evenaar waar we even stoppen voor de klassieke ‘één voet op elk halfrond’- foto. De overnachting is in Kampala waar u eventueel het nachtleven kunt ervaren.

Dag 7: Kampala - Jinja (O/L/D)

Vandaag hebben we de mogelijkheid een bezoek brengen aan Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, een opvangplaats voor Chimps, of aan Jinja voor een keuze uit diverse avontuurlijke activiteiten zoals wit-water raften bij de bron van de Witte Nijl, quad mountainbiken of het bezoeken van een vrijwilligers-en communiteitsproject. Natuurlijk kunt u de middag ook besteden ontspannen aan de oevers van de rivier, of de grote verscheidenheid aan watervogels in dit gebied aftellen.

Dag 8: Jinja - Nakuru (Kenia) (O/L/D)

We vertrekken vroeg en gaan direct terug naar Kenia. Onderweg stoppen we voor lunch en bevoorrading We zullen overnachten buiten Nakuru bij een lokale boerderij. Nakuru is de op vier na grootste stad van Kenia, de hoofstad van de Rift Valley provincie en is gelegen naast het kleine maar wildrijke Lake Nakuru Nationaal park.

Dag 9: Lake Nakuru National Park (O/L/D)

Vanmorgen beginnen we met een verkenning van het Lake Nakuru National Park - beroemd om de duizenden kleinere en grotere Flamingo's die naar de rand van het zoute meer samenscholen. De aantallen variëren afhankelijk van de waterstand, en wanneer het water laag staat kleurt het meer bijna helemaal roze: een werkelijk spectaculair gezicht! Het park werd ooit opgericht als een opvangplaats voor de zwart-witte neushoorns, die hier vaak worden gezien. We besteden de dag op zoek naar deze pre-historisch uitziende dieren, maar ook naar de ongrijpbare luipaarden. Onderweg zullen we ongetwijfeld worden geconfronteerd met buffels, giraffen, verschillende antilopen en incidentele nijlpaarden. Na onze wildsafari vervolgen we de weg naar ons kamp, waar we in de late namiddag zullen aankomen.

Inclusief: wildsafari met ‘off-road’quad

Dag 10: Lake Nakuru - Lake Naivasha (O/L/D)

Lake Naivisha is het leefgebied van vele soorten vogels waarvan de mooiste de Afrikaanse Zeearend is, met zijn vorstelijke kreet. Met zijn 1880 meter is dit het hoogste meer van Rift Valley. We besteden deze dag waarbij u kunt genieten van optionele excursies zoals Elsamere (voormalige woonplaats van Joy en George Adamson, bekend van het boek en film ‘Born Free’), een boottocht naar het Crescent Island wildreservaat of een fietstocht rond Hell’s Gate Nationaal Park.

Inclusief: bezoek Lake Naivasha

KENIA

Wanneer u dit oost Afrikaanse land binnenkomt wordt uw wellicht welkom geheten met de woorden “jambo” (hallo) of “hakuna matata” (geen probleem) door de vriendelijke inwoners. Met een bevolking van ongeveer 42 miljoen mensen en een land oppervlakte van meer dan 580.000 vierkante kilometer is Kenia thuisbasis van een overvloed aan dieren en kleurrijke stammenbewoners, wat het maakt tot de perfecte vakantiebestemming voor een safari voor het leven.

Dag 11: Lake Naiviasha - Nairobi (O/-/-)

Na het ontbijt gaan we terug terug naar Nairobi waarbij we gewoonlijk laat in de ochtend of vroeg in de middag zullen arriveren. Daar aangekomen zullen adressen worden uitgewisseld en scheiden ieders wegen, na zojuist de reis van u leven te hebben ervaren!

De rest van de dag is vrij te besteden in deze veelzijdige stad vol met vele bezienswaardigheden.

Bezoek David Sheldrick Wildlife Stichting, waar u wees-olifantjes kunt zien tijdens de voedertijd, of ga naar het Giraffe Centrum in Langata, wanneer u nog niet genoeg heeft van wildsafari’s biedt het Nairobi Nationaal Park enkele prachtige dagtochten aan of wanneer u nog niet precies het souvenir heeft gevonden dat u zocht, neem dan een ‘Matatu’ naar de lokale curiosa markten dicht bij het kamp. En waarom zou u in de avond

niet een het beroemde Carnivores restaurant bezoeken.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

Inclusief:
- Vervoer tijdens de safari per truck
- Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
- Warm water en douches op nagenoeg alle campings
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
- Entreegelden en excursies zoals omschreven
- Reisleider, chauffeur en kok
- Transfer bij aankomst en accommodatie tijdens de nacht voor de safari
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Lokale betaling van $ 500,00 vooraf contant te voldoen aan de reisleider ter plaatse
- Gorilla permit - Transfer van en naar de safari
- Transfer na afloop van de tocht
- Slaapzakken, kussens
- Reisverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten
- Restaurant maaltijden, dranken en flessen water
- Fooien
- Andere uitgaven van persoonlijke aard
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend

 

Optionele activiteiten met bijbehorende richtprijzen: 

Er zijn vele activiteiten te doen voor, na en tijdens de tocht. U vind hier een overzicht van de diverse mogelijkheden.
De activiteiten worden door lokale bedrijven aangeboden en zijn ter plaatse vaak makkelijk te regelen. Prijzen zijn afhankelijk van lokale ondernemers.

Meer informatie
tourcode 15297
Thema Gorilla safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Kenia, Uganda
Reisduur in dagen 11
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met Gorilla safari's (11 dagen / 10 nachten)
Uw waardering