Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met Gorilla safari's (10 dagen / 9 nachten)

Meer afbeeldingen

Truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met Gorilla safari's (10 dagen / 9 nachten)
€ 769,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Kampala – Lake Bunyoni – Kampala – Jinja – Nakuru – Lake Navisha – Nairobi.

Deze rondreis begint in Kampala, Oeganda, en brengt u naar Lake Bunyoyni. In Oeganda heeft u de gelegenheid de befaamde Gorilla’s te bezoeken, een unieke mogelijkheid die u alleen in Oeganda en Rwanda kunt doen. In Kampala krijgt u de gelegenheid met het nachtleven van de hoofdstad van Oeganda kennis te maken. Hierna gaat de reis verder naar Kenia: u kunt raften op de witte Nijl, quad rijden en diverse andere activiteiten doen. Een bezoek aan het Nakura meer met de ontelbare roze flamingo’s maakt deel uit van deze reis, alsmede een bezoek aan Nakuru National Park waar u tijdens de wildsafari ‘de grote vijf’ van de dieren kunt tegenkomen. Deze werkelijk schitterende reis door het hart van Afrika eindigt in Nairobi waar u nog de gelegenheid heeft de stad te verkennen.Exclusief internationale vlucht.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

10 Dagen truck safari Afrika: Van Kampala naar Nairobi met gorilla safari's

Deze reis vertrekt op donderdag vroeg in de morgen vanaf Kampala. Wanneer u voorafgaand Kampala wilt bezoeken kunnen wij u assisteren met verblijf en excursies. Kosten van eerdere aankomst zijn niet inbegrepen.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Deze routebeschrijving dient slechts als een gids en kan van dag tot dag variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden, de staat van de wegen, politieke situaties en beslissingen van de groep.

Alle prijzen en lokale betalingen kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afhankelijk van toerisme regels in de landen die we bezoeken is het mogelijk dat er een wisseling van truck en bemanning zal zijn tijdens de tocht. Uw transfer bij aankomst en accommodatie in een slaapzaal is bij de tourprijs inbegrepen. Wanneer u er voor kiest hiervan geen gebruik te maken of wanneer we niet op de hoogte zijn gebracht van aankomst details zal er geen terugbetaling kunnen plaatsvinden voor aangeboden diensten waarvan u geen gebruik maakt.

Controleert u vooraf a.u.b. of u een exemplaar van onze ‘voor vertrek informatie’ heeft ontvangen vóór vertrek zodat u weet wat u kunt verwachten op deze land safari.

Voor boekings-en reserverings doeleinden verzoeken wij u zo snel als mogelijk te laten weten wanneer u besluit om niet naar de berg gorilla’s te gaan.

Berggorilla’s bewonen de regenwouden van Oeganda, de Democratische Republiek Congo en Rwanda op de hoge hellingen van de vulkanen van het Virunga gebergte en ze volgen en vinden onder de verwarde wijnranken en gigantische bomen is een ervaring waarvan de rillingen je over de rug lopen. Andere hoogtepunten van deze reis zijn het onvergetelijke landschap van Oeganda, bekend als de "parel van Afrika", en Nationaal Park Lake Nakuru, thuisbasis van de zwarte en witte neushoorn, flamingo’s en luipaarden, terwijl Lake Naivasha enorme nijlpaarden herbergt.

Naast bovengenoemd bedrag in euro's dient er ter plaatse, bij aanvang van de safari, een bedrag van $ 500 betaald te worden aan de reisleider. Dit geld wordt gebruikt om onderweg voedsel, entreegelden, taxen en wildsafari's te betalen. Voorafgaand aan het vertrek wordt een briefing gehouden om 17.00 uur.

Inbegrepen hoogtepunten:

Lake Bunyonyi, Lake Nakuru National Park, Great Rift Valley & Lake Naivasha.

OEGANDA

De "parel van Afrika ' zoals het door de inwoners genoemd wordt, herbergt enkele van Afrika's belangrijkste bezienswaardigheden. Dit land bevat vier van de zeven grote meren van Afrika, met inbegrip van het Victoriameer, dat het op twee na grootste zoetwater meer in de wereld is. Lake Bunyonyi is een van de vier spectaculaire meren met zijn mythische landschappen en verborgen baaien. De bron van de Nijl bij Jinja geeft u de gelegenheid dit machtige wateren te temmen met één van's werelds beste wild-water rafting mogelijkheden. En als hoogtepunt van dit alles moet u weten dat dit adembenemend landde grootste bevolking van primaten heeft van heel in Afrika.

Dag 0: Briefing

De dag voorafgaand aan het vertrek zal 0m 17.00 uur een briefing worden gehouden over het verloop van de tocht.

Dag 1 - 4: Kampala - Lake Bunyoni (Ontbijt / Lunch / Diner)

Na een vroeg vertrek van Kampala rijden we westwaarts naar het binnenland van Oeganda naar onze basis bij het rustige Lake Bunyoni.

Lake Bunyoni, is het diepste kratermeer van Afrika en thuisbasis van een groot en gevarieerd aantal prachtige vogels. Het is ook onze basis van waaruit de optionele Gorilla trek plaatsvindt. Afhankelijk van waar de trekking-permits beschikbaar zijn, trekken we in het Magahinga nationaal parkt of Bwindi nationaal park in Oeganda, het Virunga nationaal Park in de Democratische Republiek Congo of het Ruhengeri National Park in Rwanda. De prijzen van trekking-permits fluctueren en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Momenteel liggen de prijzen tussen USD 300 en USD 600. Er is een toeslag van US$ 120 per persoon voor lokaal vervoer en afhandelingskosten (dit omvat terugkeer met openbaar vervoer en vergoeding aan en de Wildlife Authority voor boekingskosten). Voor wandeltochten in de Democratische Republiek Congo of Rwanda (de reisleider zal u tijdens de info-meeting informeren waar de vergunningen zijn verkregen, en zal onderweg indien nodig helpen met de aanvraag van het online visum voor Rwanda.), Zo nodig moeten we ook visa aankopen voor de landen die we bezoeken, plus een nieuw visum wanneer we Oeganda opnieuw binnenkomen. Wij adviseren tevens om wat extra geld te reserveren voor fooi van de lokale gidsen en rangers. Houdt u er rekening meer dat de Gorilla permits tijdens de info-meeting contant moeten worden afgerekend in USD.

Trekking Procedures:

De berggorilla (Gorilla Berengei), waarvan er nog slechts ongeveer 700 over zijn, zijn een van onze nauwste levende verwanten. Een bezoek aan deze zachtaardige reuzen in hun natuurlijke omgeving is een unieke en prachtige ervaring – een ervaring die je nooit zult vergeten! De park rangers die de gorilla's dagelijks meemaken hebben een vrij goed idee van waar ze zijn. Echter, ze zijn vrij rondzwervende dieren, en hun waarneming kan niet worden gegarandeerd. Omdat de gorilla's veel van ons DNA delen, zal iedereen met zelfs de geringste verkoudheid of enige overdraagbare ziekte niet worden toegestaan om te trekken. Wandelen is alleen toegankelijk voor personen ouder dan 16 jaar.

Vanwege de beperkingen op het dagelijkse aantal bezoekers aan deze fantastische dieren vertrekken we vanaf onze basis in Bunyoni in kleine groepen gespreid over drie tot vier dagen, afhankelijk van de grootte van de groep. We vinden onze weg door misschien wel één van de meest pittoreske landschappen van Afrika-op weg naar het Nationaal Park. Afhankelijk van waar vergunningen beschikbaar zijn, hebben we een overnachting in Kisoro of in Rwanda. Nadat we de volgende ochtend onze lunchpakketten hebben klaargemaakt worden we overgebracht naar een rangerkwartier waar de trek begint. Uw rangers zal u begeleiden, eerst door het gecultiveerde land en vervolgens naar het dichte regenwoud en verder door naar een gorilla familie.

De duur van trekking kan variëren van  45 minuten wandelen tot wel 8 uur (exclusief de tranfertijd) en het kan daardoor een heel vermoeiende tocht zijn, zodat een redelijk niveau van gezondheid en uithoudingsvermogen vereist is. Om ervoor te zorgen de gorilla's niet te veel wennen aan de aanwezigheid van mensen en omdat zij veel van onze genen delen (en daarom onze ziekten kunnen oppikken), is de maximaal toegestane tijd om bij hen te zijn één uur. Je hebt echter genoeg tijd om naar hun activiteiten te kijken en foto’s nemen. De rangers er voor zorgen dat de familie die u bezoekt op de achtergrond van uw foto’s komt te staan. Zodra het uur voorbij is, trekt u terug uit het regenwoud naar uw ontmoetingspunt waar u terug gebracht zult worden naar het Lake Bunyoni resort.

U hoeft niet het gevoel te hebben dat u deze dieren exploiteert. Het groeiende aantal toeristen dat hen elke dag bezoekt speelt een vitale rol in hun voortbestaan. Jarenlang zijn ze meedogenloos bejaagd voor hun handen en hoofden, die werden verkocht als asbakken en lampenkappen! Bovendien zijn grote aantallen gedood terwijl men probeerde de stropers te stoppen met het stelen van de baby's voor verkoop aan dierentuinen, waar zij nooit een lang hebben was gegeven. 100% van de opbrengsten van de gorilla permits wordt door de park autoriteiten gebruikt voor de financiering van patrouilles voor de bescherming van de gorilla's tegen stropers en hun dodelijke strikken, dat ter bescherming van deze prachtige dieren.

Afhankelijk van waar de trek plaatsvindt zult mogelijk ook door enkele kleine dorpjes komen die zich in deze regio ontwikkeld hebben door het hoge aantal vluchtelingen vanuit Rwanda gedurende de genocide daar zo’n twintig jaar geleden, of door de voordurende onrust in de republiek Congo. De dorpjes in deze regio bestaan meestal uit zelfvoorzienende boeren en families die kweken tegen de heuvels van de vulkanen. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze het land bewerken, de gewassen planten en oogsten in dit ruige landschap.

!!GORILLA TREKKING IS OPTIONEEL!!

Dag 5: Lake Bunyoni - Kampala (Ontbijt / Lunch / Diner)

Nadat we alle van de ervaring van de ontmoetingen met de gorilla’s nog op ons laten inwerken en nog genieten van het vredige Lake Bunyoni begint onze reis terug naar Kampala. Voor de tweede keer passeren we de evenaar waar we even stoppen voor de klassieke ‘één voet op elk halfrond’- foto. De overnachting is in Kampala waar u eventueel het nachtleven kunt ervaren.

Dag 6: Kampala - Jinja (Ontbijt / Lunch / Diner)

Vandaag hebben we de mogelijkheid een bezoek brengen aan Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, een opvangplaats voor Chimps, of aan Jinja voor een keuze uit diverse avontuurlijke activiteiten zoals wildwater raften bij de bron van de Witte Nijl, quad mountainbiken of het bezoeken van een vrijwilligers-en communiteitsproject. Natuurlijk kunt u de middag ook besteden ontspannen aan de oevers van de rivier, of de grote verscheidenheid aan watervogels in dit gebied aftellen.

Dag 7: Jinja - Nakuru (Kenia) (Ontbijt / Lunch / Diner)

We vertrekken vroeg en gaan direct terug naar Kenia. Onderweg stoppen we voor lunch en bevoorrading We zullen overnachten buiten Nakuru bij een lokale boerderij. Nakuru is de op vier na grootste stad van Kenia, de hoofstad van de Rift Valley provincie en is gelegen naast het kleine maar wildrijke Lake Nakuru Nationaal park.

*EAMO Weeshuis

Optionele Activiteit: U kunt tijd doorbrengen bij de kinderen. U kunt wat materialen voor hen meebrengen zoals pennen, potloden, kladblokken en zo voorts. Dit zal zeer gewaardeerd worden.

Dag 8: Lake Nakuru National Park (Ontbijt / Lunch / Diner)

Vanochtend beginnen we met een verkenning van het Lake Nakuru National Park - beroemd om de duizenden kleinere en grotere Flamingo's die naar de rand van het zoute meer samenscholen. De aantallen variëren afhankelijk van de waterstand, en wanneer het water laag staat kleurt het meer bijna helemaal roze: een werkelijk spectaculair gezicht! Het park werd ooit opgericht als een opvangplaats voor de zwart-witte neushoorns, die hier vaak worden gezien. We besteden de dag op zoek naar deze pre-historisch uitziende dieren, maar ook naar de ongrijpbare luipaarden. Onderweg  zullen we ongetwijfeld worden geconfronteerd met buffels, giraffen, verschillende antilopen en incidentele nijlpaarden. Na onze wildsafari vervolgen we de weg naar ons kamp, waar we in de late namiddag zullen aankomen.

Inclusief: wildsafari met ‘off-road’quad

Dag 9: Lake Nakuru - Lake Naivasha (Ontbijt / Lunch / Diner)

Lake Naivisha is het leefgebied van vele soorten vogels waarvan de mooiste de Afrikaanse Zeearend is, met zijn vorstelijke kreet. Met zijn 1880 meter is dit het hoogste meer van Rift Valley. We besteden deze dag waarbij u kunt genieten van optionele excursies zoals Elsamere (voormalige woonplaats van Joy en George Adamson, bekend van het boek en film ‘Born Free’), een boottocht naar het Crescent Island wildreservaat of een fietstocht rond Hell’s Gate Nationaal Park.

Inclusief: Lake Naivasha

KENIA

Wanneer u dit oost Afrikaanse land binnenkomt wordt uw wellicht welkom geheten met de woorden “jambo” (hallo) of “hakuna matata” (geen probleem) door de vriendelijke inwoners. Met een bevolking van ongeveer 42 miljoen mensen en een land oppervlakte van meer dan 580.000 vierkante kilometer is Kenia thuisbasis van een overvloed aan dieren en kleurrijke stammenbewoners, wat het maakt tot de perfecte vakantiebestemming voor een safari voor het leven.

Dag 10: Nairobi (Ontbijt)

Na het ontbijt gaan we terug terug naar Nairobi waarbij we gewoonlijk laat in de ochtend of vroeg in de middag zullen arriveren. Daar aangekomen zullen adressen worden uitgewisseld en scheiden ieders wegen, na zojuist de reis van u leven te hebben ervaren!

De rest van de dag is vrij te besteden in deze veelzijdige stad vol met vele bezienswaardigheden.

Bezoek David Sheldrick Wildlife Stichting, waar u wees-olifantjes kunt zien tijdens de voedertijd, of ga naar het Giraffe Centrum in Langata, wanneer u nog niet genoeg heeft van wildsafari’s biedt het Nairobi Nationaal Park enkele prachtige dagtochten aan of wanneer u nog niet precies het souvenir heeft gevonden dat u zocht, neem dan een ‘Matatu’ naar de lokale curiosa markten dicht bij het kamp. En waarom zou u in de avond niet een het beroemde Carnivores restaurant bezoeken.

Inclusief:
- Vervoer tijdens de safari per truck
- Kook- en kampeeruitrusting (2 persoonstenten)
- Warm water en douches op nagenoeg alle campings
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = Ontbijt/Lunch/Diner)
- Entreegelden en excursies zoals omschreven
- Reisleider, chauffeur en kok
- Transfer bij aankomst en accomodatie tijdens de nacht voor de safari
Exclusief:
- Internationaal liegticket
- Lokale betaling van $ 500,00 vooraf contant te voldoen aan de reisleider ter plaatse
- Gorilla permit - Transfer van en naar de safari
- Slaapzakken, kussens
- Reisverzekering
- Visa
- Optionele activiteiten
- Restaurant maaltijden, dranken en flessen water
- Fooien
- Andere uitgaven van persoonlijke aard
Opmerkingen:
- Optinele activiteien worden ter plaatse geboekt en contant in $ afgerekend
Maaltijden

Maaltijden en menu’s variëren omdat eten onderweg wordt gekocht en afhankelijk is wat verkrijgbaar is in het seizoen en in de streek waar we op dat moment doorreizen. Omdat we lokale bevolking onderweg ondersteunen wordt vers voedsel meestal direct van de lokale producenten gekocht en heeft daardoor een biologische uitstraling. Onze safari-koks zijn in staat een grote variatie in menu’s te bereiden met de beschikbare ingrediënten, zelfs wanneer het geboden product niet de keuze is die u thuis gewend bent te maken.

Het ontbijt bestaat uit brood (toast wanneer de tijd het toelaat), spreads en granen met om de paar dagen een warm ontbijt. Lunches worden meestal onderweg bereid met 'bouw uw eigen' sandwich met de beschikbare ingrediënten. Diners worden gekookt in de avonden bij aankomst op de camping. Een breed scala aan diner menu's worden aangeboden tijdens uw safari, bestaande uit curry's, stoofschotels, pasta's, BBQ's en zelfs gebraad!

Transport onderweg

Onze overland voertuigen zijn op maat gebouwde geconverteerde Mercedes Benz of MAN vrachtwagens met ruimte zitplaatsen voor onze passagiers en opslagplaats voor bagage en alle reis-apparatuur. De vrachtwagens hebben plaats voor tussen 27-30 passagiers op onze camping reizen. De meeste stoelen staan naar voren, hoewel sommige modellen een combinatie hebben van vooruit, achteruit en soms met naar binnen gerichte stoelen met tafels hebben. Voertuigen hebben glazen schuiframen en het zitgedeelte is verhoogd wat een groot voordeel biedt voor het spotten van wild en voor fotografie. Stoelen zijn voorzien van kussens en er is opslagruimte voor persoonlijke spullen zoals camera's, snacks en handbagage in het zitgedeelte.

Deelname onderweg

Alle reizen van onze trucksafaris zijn ‘deelname reizen’, wat betekend dat van alle passagiers wordt verwacht dat ze meehelpen rondom het kamp. De leiding van de reis zal een roulatie systeem opzetten dat gevolgd word. De éne dag kunt u schoonmaakdienst hebben, de volgende dag kookdienst en zo voorts. Dit is niet alleen om de reis makkelijker te maken voor alle betrokkenen, maar ook voor de reizigers om elkaar beter te leren kennen tijdens de reis.

OPTIONELE EXCURSIES

Onderstaand een selectie van beschikbare optionele excursie onderweg.

NB: Genoemde prijzen zijn een indicatie en kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Bij activiteiten op afstand van uw basis kunnen bijkomende kosten voor de transfer van toepassing zijn.

Excursies Kenia:
Naivasha boot huur (max 7 pers.) 60 US$ per uur
Naivasha paardrijden 25 US$ per uur
Excursies Oeganda:
Gorilla Trek (excl. transfer & boekingskosten; permit afhankelijk van kosten op dat moment) Vanaf 600US$
White water raften op de Nijl 160 US$
Bungee jump op de Nijl 120 US$
Soft power community project 35 US$
Quad rijden 2 uur 100 US$
Paard rijden 2 uur 65 US$ + transfer ongeveer 20 US$
Trip T-Shirt 35 US$
NB: Merk op dat dit niet een volledige lijst van beschikbare activiteiten is. Er zijn ter plaatse veel meer keuzemogelijkheden. Prijzen zijn een indicatie en aan wijzigingen onderhevig.

Transferkosten zijn vanaf US$ 120

Medewerkers en leiding zien er naar uit u te verwelkomen en vertrouwen er op dat u een geweldige reis met ons zult hebben!

“Safari Njema”

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 15297
Thema Camping / budget
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Kenia, Uganda
Reisduur in dagen 10
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.