Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Thailand: Rond de rivier de Kwai (3 dagen / 2 nachten)

Reisbeschrijving: Bangkok - Samut Songkram - Tha Kha - King Rama II Memorial Park - Kanchanaburi - Bangkok

Een avontuurlijke driedaagse trip naar het gebied rond de Kwai Rivier. Deze rivier is erg beroemd vanwege de film ''Bridge over the river Kwai''. Zo bezoekt u o.a. de bijzondere warenmarkt langs het spoor, maakt u een peddelboottocht over de rivier en ontmoet u een lokale familie in hun huis. U bezoekt diverse tempels en het JEATH oorlogsmuseum. Ook heeft u de mogelijkheid om te kanoën over de rivier, een fietstocht door het regenwoud te maken of olifanten te wassen in de rivier.

3 Dagen Thailand: Rond de rivier de Kwai

 

Dag 1: Bangkok - Samut Songkram – Kwai Rivier (-/L/D)

Aan het begin van de ochtend vertrekt u naar de tuinprovincie van Samut Songhkram (80 km) gelegen in de delta van de Mae Klong rivier. Breng een bezoek aan een unieke warenmarkt langs het spoor. Hier kunt een grote variëteit aan producten vinden. De trein komt langzaam langs de kraampjes rijden om vervolgens de bezoekers te laten uitstappen. Hierna vertrekt u richting de Tha Kha**, dit is één van de vele drijvende markten. Hier komen lokale mensen bij elkaar om hun producten vanaf een boot of een drijvende stand te verkopen.

(opmerking: **de Tha Kha markt wordt iedere zaterdag en zondag gehouden, gedurende 5 of 6 weken in het jaar. Deze weken worden bepaald aan de hand van de maankalender)

Maak een peddelboot-tocht door de fascinerende kanalen om een familie bij hun teak huis te ontmoeten. Deze mensen maken hier zoete kokosnoot siroop, proef wat van dit verfrissende drankje en vervolg uw reis naar een aantal tempels in de regio. U zult een 400 jaar oude Waringin boom bekijken en een aantal interessante standbeelden. Deze standbeelden laten de beoefening van het traditionele Thai boksen zien. Hierna zult u het Koning Rama II park bezoeken, hier vindt u een museum met traditionele kunst.

U vervolgt uw dag met een rit naar Kanchanabur, hier zult u van uw lunch genieten bij een lokaal restaurant. Het restaurant is gelegen in de buurt van de beroemde brug over de Kwai rivier. Deze brug is gebouwd door geallieerde oorlogsgevangenen gedurende de tweede wereldoorlog. Breng een bezoek aan het JEATH oorlogsmuseum en struin door de historische laan in de Pak Preak gemeenschap. Deze laan is beladen met charmante winkeltjes, die zijn gebouwd tijdens het bewind van Koning Rama V. Hierna vertrekt u richting het hotel.

Diner en overnachting in Kanchanaburi.

 

Dag 2: Kwai rivier - Kanchanaburi (O/L/D)

Optie A:

Na het ontbijt zult u een uurtje rijden naar de noordwestelijke kant van de stad (80 km). U bezoekt het Hellfire Pass Museum voordat u een tocht gaat maken door de vallei in de buurt. Deze tocht brengt u langs het gedenkwaardige wandelpad dat uitkijkt over het noordelijke buurland Burma. Door gebruik te maken van de gratis audio gids kunt u ervaren hoe het is om als één van de krijgsgevangenen aan de spoorlijn te werken.

Lunch bij een lokaal restaurant

Optie B:

Degenen die een meer actieve tour willen, kunnen ervoor kiezen om een kano-excursie en een fietstocht te maken. Geniet van de schoonheid van de schilderachtige Kwai rivier terwijl u over de rivier kanoot. Onder toezicht van een ervaren instructeur kunt u 2 uur lang over de rivier kanoën. Na een verfrissende pauze maakt u een  10 kilometer lange fietstocht door het spectaculair Kanchanaburi regenwoud. Onderweg heeft u een aantal stops, om bv. een bezoek te brengen aan een school en een paar tempels, of  de lokale inwoners te zien bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Picknick is inclusief.

Optie C:

Deze ochtend bezoekt u de Erawan waterval, dit is een beeldschone 7-laagse waterval die gelegen is in het midden van Erawan National Park. De beste tijd om deze waterval te bezoeken is in het regenseizoen van mei tot september. Om naar beide pittoreske watervallen te kunnen lopen is het handig om goede wandelschoenen mee te nemen. Vergeet ook niet om zwemkleding mee te nemen als u in één van de poelen onder de watervallen wilt zwemmen. Na het bezoek aan de watervallen vervolgt u uw tocht met de auto door het National Park naar de Phra That grot. Deze berggrot is gevuld met prachtige druipsteenformaties.

Na de lunch maakt u een korte treinrit langs het beruchte ‘dode spoor’ door Kwai Noi bergpas.

In de middag gaat u olifanten zien. Leer van de lokale olifantendrijver hoe u deze vriendelijke reuzen kunt commanderen. U kunt deze reuzen dan ook helpen baden in de rivier, hierna kunt u genieten van een speciaal diner vlakbij het kamp.

Overnachting in Kanchanaburi.

 

Dag 3: Kanchanaburi - Bangkok (O/-/-)

Na het ontbijt bezoekt u de Wat Prasat Muang Singh, dit is een Khmer-tempelcomplex dat stamt uit de Angkoriaanse tijd. Loop door de vredige historische ruïnes en ontdek de geschiedenis en cultuur van de omgeving. Keer terug naar Bangkok via Nakhon Pathom, hier stopt u om Phra Pathom Chedi te bezoeken, s ’werelds hoogste Boeddhistische Chedi.

 

Belangrijke opmerkingen:
Alle prijzen zijn per persoon, gebaseerd op tweepersoons accommodatie.
 Inclusief:
- 2 overnachtingen
- Maaltijden zoals genoemd (O=ontbijt, L=Lunch. D=diner)
- Tours en transfers met airconditioned privé vervoer
- Entreegelden
- Engels sprekende gidsen
Exclusief:
- Niet genoemde maaltijden
- Niet genoemde services
- Internationale vluchten
- Wasserij, telefoongesprekken en uitgaven van persoonlijke aard.
- Fooien, reizen, verzekeringen
Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied River Kwai, Kanchanaburi
Reisduur in dagen 3
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thailand: Rond de rivier de Kwai (3 dagen / 2 nachten)
Uw waardering