Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Thailand: Het mooie noorden van Thailand (7 dagen / 6 nachten)

Tour-code
14119
€ 770,07
Reisschema: Chiang Rai - Mae Sai - Doi Tung - Mae Salong - Thaton - Chiang Dao - Pai - Tham Lod - Mae Hong Son - Huai Dua - Khun Yuam - Mae Chaem - Doi Inthanon - Chiang Mai

Een indrukwekkende rondreis door het noordelijk deel van Thailand. U maakt o.a. een stadstour door Chiang Rai, u bezoekt het opiummuseum in The Golden Triangle, en het landbouw-ontwikkelingsproject Doi Tung. Op het programma staan ook het Chiang Dao olifantenkamp, de Mok Fah waterval, de heetwaterbronnen in Pong Duad, de kalksteengrotten in Soppong en diverse schitterende tempels.

7 Dagen Thailand: Het mooie noorden van Thailand

 

Dag 1: Aankomst Chiang Rai (-/-/-)

Bij aankomst in Chiang Rai wordt u welkom geheten door uw gids die u naar uw hotel begeleidt. De rest van de dag vrij programma.

 

Dag 2: Chiang Rai - Golden Triangle (O/L/-)

We maken een halve dagtocht langs de highlights van de stad Chiang Rai. Vanuit het hotel beginnen we bij het King Meng Rai monument. Van daaruit stappen we in een ´samlow´ (een riksja-fiets) voor een rit naar de markt, om een indruk te krijgen van het lokale leven in de stad. Vervolgens gaan we met de riksja naar Wat Phra Kaew met zijn prachtige messing en koperen Boeddha's, en daarna naar het Hilltribe museum. De tocht van een halve dag eindigt bij Wat Rong Khun met zijn unieke Kanok-architectuur.
Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we het aloude Koninkrijk van Chiang Saen op de oevers van de Mekong rivier. Hier zien we magnifieke gedeeltes van de oude ruine van Wat Pasak. We gaan aan boord van een lange smalle boot voor een tocht naar het Golden Triangle gebied om the Hall of Opium te bezoeken. Dit museum laat de geschiedenis van opium zien en de desastreuze gevolgen van het gebruik van verdovende middelen.

 

Dag 3: Golden Triangle - Mae Sai - Doi Tung - Mae Salong - Thaton (O/L/-)

We vertrekken richting Mae Sai, de bruisende handelsstad bij de noordgrens van Thailand met Burma, en daarna naar het gebied Doi Tung, 2000 meter boven zeeniveau. Het Doi Tung ontwikkelingsproject is opgericht om het kweken van opium te ontmoedigen en boeren aan te zetten tot duurzame landbouw. We bezoeken de tuinen van Mae Fah Luang en de Doi Tung Tempel.
We vervolgen de tour naar het Royal Handicraft Center om het vervaardigen van moerbei-papier te zien, en het pottenbakken en weven.
Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we de heuvels in naar Doi Mae Salong. De stad Mae Salong is gesticht in 1960 door voormalige Kuomintang soldaten die uit Burma verdreven waren. We kunnen hun koffie- en theeplantages bezoeken, waar ook prachtige foto's kunnen worden gemaakt.Dag 4: Thaton - Chiang Dao - Pai (O/L/-)

Vanuit het hotel gaan we naar het olifantenkamp Chiang Dao, waar we een rit van een uur op een olifant maken. We gaan het dichte oerwoud in rondom het kamp, en kunnen daarna de olifanten zichzelf zien baden in de rivier. Hierna demonstreren de olifanten en hun trainers een aantal kunsten en vaardigheden.
Als lunch gaan we picknicken onderweg. We vervolgen de tour richting Pai met stops onderweg bij o.a. de Mok Fah waterval en Pong Duad heetwaterbronnen.

 

Dag 5: Pai - Tham Lod - Mae Hong son (O/L/-)

We gaan naar Soppong, het grootste kalksteengrotten-gebied van Zuidoost-Azie. We bezoeken grotten en gaan langs looppaden die smalle kreekjes kruisen. Daar gaan we overheen met bamboe-vlotten. We drijven met de vlotten door de donkere grotten, waar we de vleermuizen kunnen horen en ruiken.
Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Tam Pla, een park met een groot aantal kreekjes die uit een grot vol met Phlang vis stromen. Vervolgens gaan we naar Mae Hong Son. In deze stad rijden we rond het centrale meer om de tempels Wat Chong Klang en Wat Chong Kham te bezoeken, twee tempels in Burmese stijl.

 

Dag 6:  Mae Hong Son - Khun Yuam - Mae Chaem (O/L/-)

We rijden naar Huai Dua waar we aan boord gaan van een lange smalle boot voor een half uur durende boottocht. De route is schilderachtig met prachtige watervalletjes op de Pai rivier. We komen aan bij een kleine markt aan de grens van Thailand met Burma.
We vervolgen de tour naar Khun Yuam waar we de lunch gebruiken. Hierna bezoeken we een museum uit de 2e Wereldoorlog. In dit museum bevinden zich een assortiment wapens, uniformen, militaire uitrustingen en persoonlijke bezittingen. Deze zijn in de laatste weken van de oorlog achtergelaten door Japanse soldaten in het naburige Burma. Later in de middag komen we aan in Mae Chaem, beroemd om het handweven.

 

Dag 7: Mae Chaem - Doi Inthanon - Chiang Mai (O/L/-)

 Na het ontbijt gaan we op weg naar Dooi Inthanon National Park. Hier bevindt zich de hoogste bergspits van Thailand; Doi Inthanon. Het park is vooral populair onder vogelliefhebbers, er bevinden zich meer dan 300 soorten vogels. Vanaf de spits is het heiligdom van Chao Inthawitchayanon, de voormalige Prins van Chiang Mai, goed te zien. We bezoeken ook Wat Phrathed Chom Thong met zijn heilige relikwieen en oude schatten. Een korte trektocht langs het 'spoor van Michael' biedt een prachtige en onvergetelijke ervaring.
In een lokaal restaurant gebruiken we de lunch, waarna we richting Chiang Mai gaan, het eindpunt van deze bijzondere tour.

 

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inclusief:
- Hotelovernachtingen met ontbijt
- Maaltijden zoals bovengenoemd (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
- Air conditioned prive vervoer
- Engels sprekende gids
- Entreegelden voor bovengenoemde bezoeken
Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchtvaarttarieven
- Niet bovengenoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekeringen
- Persoonlijke uitgaven

 

Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Noord Thailand
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen