Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Thailand: Bijzonder Thailand (12 dagen / 11 nachten)

Tour-code
14116
€ 1.351,86
Reisschema: Bangkok - Samut Songkram - King Rama II Memorial Park - Ayutthaya - Bangkok - Chiang Mai - Chiang Dao - Mae Kampong - Chiang Mai - Phuket

Deze zeer gevarieerde tour is de ultieme rondreis om Thailand en de diverse culturen te ontdekken. De tour begint in Bangkok, waar u o.a. het Grand Palace en de lokale bloemen- en warenmarkt bezoekt, en een boottocht zult maken naar de drijvende huizen. Op het Thaise platteland maakt u kennis met lokale families, en reist u per trein langs de bijzondere traditionele warenmarkt langs het spoor.

U bezoekt het King Rama II Memorial Park, en maakt een rit in een gemotoriseerde Tuk Tuk. In Chiang Mai maakt u een rit per fietstaxi, en in Chiang Dao zult u gaan olifantrijden. In het lokale dorp Mae Kampong zult u het dagelijks leven van de inwoners van dichtbij kunnen zien. In Phuket bezoekt u o.a. een moskee en een vissersdorp.

12 Dagen Thailand: Bijzonder Thailand

 

Dag 1: Aankomst Bangkok (-/-/D)

Ontvangst en kennismaking met uw reisbegeleider, en transfer naar het hotel. Na een korte pauze begint de tour met een rit door de oude stadsgedeelten van Bangkok, met het prachtig verlichte Grand Palace, the Royal Ground, tempels en de verlichte Rachadamnoen Avenue. Uitgebreid diner en cocktails met een magnifiek uitzicht op de Rattanakosin skyline in restaurant "The Deck", gelegen aan de rivier. Vervolgens wandelen we over de Flower Market met duizenden soorten exotische orchideeen en zoet ruikende bloemen. 's-Nachts gonst deze markt door de vele handelaren die hun koopwaar op of van hun bromfietsen laden. Een unieke shopmogelijkheid is op de aangrenzende lokale nachtmarkt langs de Memorial Bridge, die over de rivier Chao Phraya loopt. Hier worden tal van ambachtelijke koopwaar en souvenirs aangeboden.

Overnachting in Bangkok.

 

Dag 2: Bangkok Sightseeing (O/L/-)

Een vroege start en vertrek naar Wat Pho voor de rituele gezangen van de monniken om 9.00 uur. Na deze verheffende en vaak besloten ervaring brengen we een bezoek aan het tempelgebied met de 45-meter  hoge liggende Boeddha. Vervolgens gaan we naar The Grand Palace, het belangrijkste monument van Thailand. De grandeur en statigheid van het gebouw en zijn troonzalen zijn zeer bijzonder. Wonderbaarlijk is ook de mysterieuze Emerald Boeddha. Een overheerlijke lunch wordt geserveerd in het prachtige Supatra River House met uitzicht op de rivier Chao Phraya.

In de middag rijden we naar Chinatown Square waar een interessante wandeling start door een van de oudste gedeelten van Bangkok. We lopen over Yaowarat Road, waar we bijzondere winkels bezoeken waar vogelnesten en haaievinnen verkocht worden. We komen bij een zeer oude theewinkel waar we een kop Chinese thee drinken met lokale bevolking. We komen in Talad Kao bij een lokale markt met vele soorten verse groenten, vers en gedroogd fruit, Chinese kruiden en kruidenierswaren. De wandeling eindigt bij Wat Leng Neng Yee met een bezoek aan de Tao Tempel. Hierna gaat het per auto naar de Rachawong pier, van waaruit we een boottocht maken langs de Noi klongs van Bangkok. Dit zijn originele Thaise huizen, gebouwd op palen in het water. We maken een stop bij de tempel Wat Arun. Laat in de middag gaan we terug naar het hotel.

Overnachting in Bangkok.

 

Dag 3: Bangkok - Countryside Tour (O/L/-)

In de ochtend rijden we vanuit Bangkok naar het zuiden, een tocht van 80 km naar Samut Songkram. Deze stad biedt een kijkje in het plattelandsleven van Thailand.
We stoppen bij een lokaal treinstation om een regionale treinrit te maken langs een verbazingwekkende warenmarkt die langs het spoor plaatsvindt. Met verbazingwekkende behendigheid en snelheid verplaatsen de kooplui hun stalletjes wanneer er een trein langskomt. Het is hier heel normaal om van het een op andere moment de koopwaar bijeen te pakken en te verplaatsen.
Vervolgens bezoeken we Tha Kha, een van de vele drijvende markten waar authentieke lokale handel wordt gedreven. We maken hierbij een fascinerende tocht per roeiboot door de wirwar van "klongs" (kanalen), waarbij we langs plantages en Boeddhistische tempels varen, en tenslotte aanmeren bij een gastvrije lokale familie. Hierbij wordt u een glas originele palmsuiker-siroop aangeboden. (de Tha Kha market wordt elke zaterdag en zondag gehouden, en 5 a 6 keer per maand doordeweeks, afhankelijk van de maanstand. Wanneer tijdens onze aanwezigheid de Tha Kha market niet gehouden wordt, bezoeken we de Ladplee Floating Market)

Na de lunch in een lokaal restaurant een bezoek aan King Rama II Memorial Park. In dit park is een museum in Thaise paviljoenstijl, waar voorwerpen uit het Rattanakosin-tijdperk tentoongesteld worden. Rattanakosin is een eiland in het oude centrum van Bangkok, waar vanaf 1782 koning Rama de hoofdstad Siam vestigde. Het park heeft ook een prachtige tuin met inheemse bloemen. Een ontspannende wandeling door de boomgaarden is een prachtige ervaring en maakt het plattelandsgevoel compleet. We bezoeken kunstenaars die exclusieve handgeschilderd Benjarong porcelein en potterie vervaardigen. In de namiddag keren we terug naar Bangkok. Wanneer deze excursie op een vrijdag, zaterdag of zondag valt bezoeken we de lokale drijvende avondmarkt die op deze dagen gehouden wordt.

Overnachting in Bangkok.

 

Dag 4: Bangkok - Ayutthaya - Bangkok (O/-/-)

In de ochtend gaan we onder begeleiding van de gids met de taxi of openbaar vervoer richting het treinstation van Bangkok: Hualamphong. Daar nemen we de trein naar Ayutthaya, met onderweg uitzicht op het schilderachtige landschap. Na aankomst in Ayutthaya nemen we een "Kermit"- Tuk Tuk (een speciaal type gemotoriseerde Tuk Tuk die alleen in de provincie Ayutthaya en Trang voorkomen). We brengen een bezoek aan de magnifieke ruines en aloude tempels in het historische park. Een korte stop bij de Moslim wijk waar we kennismaken met een van de zoete lekkernijen van Ayuthaya; candy floss roti (een soort suikerspin). Als de tijd het toelaat bezoeken we lokale ambachten zoals het vervaardigen van de beroemde mobiles uit palmbladeren.
Lunch op de lokale markt, waarbij u in de keuze van de delicatessen gadviseerd wordt door de gids.

Na de lunch een ontspannende boottocht naar Bang Pa in het Summer Palace voor een bezoek aan de majestueuze koninklijke landhuizen, waar het zoals gewoonlijk rustig is in de middag. We vervolgen de tocht naar Wat Nivet Thammpravat, een van de meest karakteristieke Boeddhistische tempels met zijn opmerkelijke Gothische architectuur en gekleurde ramen.
Een korte transfer terug naar het treinstation waar we de trein terug naar Bangkok nemen.

 Overnachting in Bangkok.

 

Dag 5: Bangkok - Chiang Mai (O/-/-)

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand.

Na check in bij het hotel rijden we naar een lokale boerderij in Mae Rim, een buitengebied van Chiang Mai. Hier maken we een vrije wandeling over het landgoed. Vervolgens maken we een cruise van een half uur op een long-tail boot over de rustige rivier Mae Ping. Langs de oevers zien we de traditionele houten huizen en moderne residenties. Vanaf de aanlegplaats een wandeling van 10 minuten naar de verse warenmarkt in Waroros, waar we een indruk krijgen van het leven in noord Thailand.

Aan het einde van de middag een stadswandeling door het oude Chiang Mai, met zijn oude stadswallen, poorten, stadsgrachten en markten. We bezoeken Wat Suan Dok; de begraafplaats van de koninklijke familie van Chiang Mai, en de historische Jed Yot tempel. Ook bezoeken we Wat Prathat Doi Suthep, de heiligste tempel van noord Thailand, gelegen op een heuvel. De gids vertelt de geschiedenis van de  tempel en van de witte olifant, en leidt u rond langs de indrukwekkende sculpturen en muurschilderingen. De vele bezoekers van overdag zijn inmiddels verdwenen, en de schemering geeft een zeer speciale sfeer. De tour eindigt met een spectaculair romantisch uitzicht over Chiang Mai met zijn miljoenen lichtjes in het donker.

Transfer terug naar het hotel voor diner in een van de vele restaurants van Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai.

 

Dag 6: Chiang Mai - Chiang Dao - Chiang Mai (O/L/-)

We rijden noordwaarts door het heuvelachtige beboste landschap rondom Chiang Mai naar het olifantenkamp in Chiang Dao. Hier gaan we een ritje maken op een olifant, en raften op een bamboe-vlot over de rustige rivier Ping. Na de lunch op een lokatie met magnifiek uitzicht rijden we verder noordwaarts waar we de stamdorpjes Palaung, Akha en Lisu bezoeken. Deze stammen leven in de bergen, apart van de lokale bevolking van Thailand, en hebben een geheel eigen cultuur en manier van leven.

Later in de middag keren we terug naar het hotel, met de rest van de dag vrij programma.

Overnachting in Chiang Mai.

 

Dag 7: Chiang Mai - Sightseeing (O/-/-)

In de ochtend maken we een rit van een half uur in een fietstaxi in Chiang Mai. We rijden o.a. langs huizen van de lokale bevolking en tempels. Bij de overdekte markt kopen we wat etenswaren, zoetwaren en bloemen als offer voor de monniken die ons zullen zegenen in de tempel. We vervolgen de fietstaxirit naar de tempel Wat Ket. Bij deze schilderachtige tempel is geen massatoerisme. We bezoeken de tempel als de monniken bidden. Wanneer de ceremonie voorbij is offeren we onze op de markt gekochte produkten aan de monniken en ontvangen hun zegen. Dit is een authentieke ervaring in de Boeddhistische filosofie.

In de middag ontdekken we de verloren stad Wiang Kum Kan; "The Underground Empire". Deze stad heeft een belangrijke culturele en historische betekenis. Na een grote overstroming was deze stad Wiang Kum Kan spoorloos verdwenen. Al meer dan 200 jaar is dit een verloren stad die begraven ligt onder dikke lagen aarde. We bezoeken hier een aantal van de aloude tempelruines per fiets.
Vervolgens bezoeken we de eerste tempel die in Chiang Mai gebouwd werd; Wat Chiang Mun, met zijn vele oude opgegraven voorwerpen. Daarna ook The Three Kings Monument, The Chiang Mai Art and Culture Hall waar een bijzonder mooie tentoonstelling te zien is van de chronologische geschiedenis van Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai.

 

Dag 8: Chiang Mai - Mae Kampong (O/-/-)

Vertrek naar het dorpje Mae Kampong in het Mae On district. Dit is een rit door het schilderachtige buitengebied van Chiang Mai. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om de lunch samen te stellen. In het dorp Mae Kampong worden we door de lokale bevolking ontvangen, en maken een wandeling door het bos, waarbij we langs thee- en koffieplantages komen. Terug in het dorp zien we hoe de lunch wordt klaargemaakt op traditionele Thaise wijze zoals dat in de dorpen gebruikelijk is. Na de lunch relaxen middels een traditionele Thaise massage, en we maken een wandeling door het dorp om het fermenteringsproces van theebladeren en diverse lokale ambachten te zien.

Overnachting in Chiang Mai

 

Dag 9: Chiang Mai - Phuket (O/-/-)

Vrij programma in Chiang Mai tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Phuket.
Bij aankomst in Phuket transfer naar uw hotel, en de rest van de dag vrij programma.

Overnachting in Phuket.

 

Dag 10: Phuket - Sightseeing (O/-/-)

Tijdens deze dagtocht krijgt u inzicht in de diverse gemeenschappen die het zuiden van Thailand bevolken. Deze multiculturele Phuket tour begint op het eiland Siray. Hier leeft de Moken-bevolking, beter bekend als de zee-zigeuners. Deze gemeenschap leeft geheel van visserij. Ongeveer 25% van de inwoners van Phuket is moslim, en gesitueerd aan de oostkust van het eiland. We bezoeken een van de mooiste dorpen en de mooiste moskee van het eiland, waarbij we kunnen genieten van Rotri en Copi. Dit zijn lokale koffie- en zoetspecialiteiten. In het district Kathu vinden we het oudste Chinese heiligdom van het eiland Phuket. Hier vinden we ook de overblijfselen van de tin-industrie. Deze industrie bracht Chinese migranten in de 18e eeuw naar Phuket. Hokien slotte maken we kennis met een favoriete lokale specialiteit; Hokieng Noodle soep.
In de middag vrij om te relaxen op het strand.

Overnachting in Phuket.

 

Dag 11: Phuket (O/-/-)

De gehele dag vrij programma, met de mogelijkheid om een excursie te boeken.

 Overnachting in Phuket.

 

Dag 12: Phuket - vertrek (O/-/-)

Onze gids begeleidt u bij de transfer naar het vliegveld voor uw vertrekkende vlucht.

 

Prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons accommodatie.
Inclusief:
- accommodatie
- bovengenoemde maaltijden
- engels sprekende gids
- bovengenoemde tours en transfers per air conditioned prive vervoer
- entrees voor bovengenoemde bezoeken
Exclusief:
- internationale en lokale vluchten
- niet bovengenoemde maaltijden
- niet bovengenoemde services
- persoonlijke uitgaven
- fooien en verzekeringen
Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Bangkok, Chiang Dao, Phuket
Reisduur in dagen 12
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!