Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Tanzania: Safarilodge Rufiji River Camp

Meer afbeeldingen

Tanzania: Safarilodge Rufiji River Camp

Olifanten en honden zijn erg bijzonder voor het Selous reservaat. In dit park huist de grootste honden populatie van heel Afrika. De populatie olifanten beslaat de helft van alle olifanten van Tanzania. Het verblijf in het reservaat ligt langs een brede waterweg. Vanaf de veranda’s van de tenten kan worden genoten van een prachtig schouwspel van vissen.

Rufiji River Camp is te boeken in de Tanzania safarilodge combinatiesVraag offerte aan
Beschrijving

Details

Het Selous wildreservaat werd in 1982 als werelderfgoed verklaard. Het stuk land tussen de Mgeta en Rufiji rivier werd in 1896 door de Duitse gouverneur tot reservaat gemaakt. Later in 1922 werd het gebied door de Britse protectoraat Selous genoemd en werd het gebied uitgebreid. Selous is doorsneden door de Rufiji river, het toeristische gedeelte ligt ten noorden van de rivier. Dit gedeelte bestaat uit miombo bos met dichtbegroeide delen hardhout en huist ongeveer 50% van Tanzania’s olifanten populatie. De rufiji rivier is een bruisende waterweg met vijf onderscheidbare ‘meren’, deze zijn verbonden met ontelbare kanaaltjes. Dit is het enige reservaat in Tanzania waar rivier safari’s worden gehouden. Selous huist ook grote hoeveelheden buffels, leeuwen en wilde honden. De wilde honden komen in gezonde aantallen voor, hier in dit park huist de grootste concentratie wilde honden van Afrika. De populatie honden is het grootst in september en oktober. Een normale troebel bestaat uit ongeveer twintig honden. In het verleden zijn er ook wel troebels van zo’n 56 honden gezien.

Antilopen zijn altijd mooi om te zien met hun waterige ogen en elegante en atletische sprongen. Selous huist een groot aantal antilope soorten; Impala’s, waterbokken, redunca’s, en de grootste – de eland, lichtensteinantilopen en gnoes. In het noordelijke deel van de buffer gebieden kan de relatief zeldzame sabel antilope worden gespot. In vergelijking met andere leefgebieden komt deze antilope voor in grote groepen (rond 4000); ze zijn wat kleiner en lichter als hun soortgenoten op ander plaatsen. Ze worden ook wel een ondersoort van de Roosevelt sabel antilope genoemd.

Rufiji River Camp is gebouwd op een fabelachtige locatie, het kijkt uit over de wijde, uitgestrekte waterweg. Het kamp bestaat uit 14 individueel opgestelde tenten met de opening richting het water. Drie van de tenten zijn suites, bestaande uit twee tenten op één platform, deze zijn perfect voor families, vrienden of voor mensen die wat meer privacy willen.

Elke tent heeft een verlengde en beschaduwde veranda waar gasten kunnen relaxen tussen de excursies. Er kan genoten worden van de vissen die men vanaf de veranda kan zien.

Tijdens het bezoek aan het Rufiji River Camp zijn er safari’s te voet en per boot beschikbaar. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, de voertuigen zijn aangepaste auto’s die deels open zijn. Alle activiteiten worden begeleid door de kampbegeleiders.

Rufiji River Camp is te boeken in de Tanzania safarilodge combinaties

Activiteiten: Inbegrepen
Elektriciteit: Beperkt
Badkamer: Bij het verblijf
Wasserij: Ja
Bar/ Lounge: Ja
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14231
Type reisonderdeel Accommodatie
Gebied Tanzania
Hotel klasse Lodges en safarikampen
aantal kamers / villas nb
hotelfaciliteiten n.v.t.
Hotel bijzonderheden n.v.t.
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.