Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Tanzania: Safarilodge Ruaha River Lodge

Tour-code
14230
€ 0,00

Het nationale park Ruaha bevat de meeste diersoorten en plantensoorten van heel Tanzania. In het regenseizoen verandert de natuur compleet.  Bomen staan in bloei, vele vogelsoorten trekken naar het gebied en de in het droge seizoen verdorde rivier zwelt op tot een bulderende razernij. In een van de bochten van deze rivier bevindt zich het kamp. Vanaf het terras kunnen de vele diersoorten worden bekeken, en worden verschillende jachten aanschouwd.

Ruaha River Lodge is te boeken in de Tanzania safarilodge combinaties

Vraag offerte aan

Ruaha nationaal park is vernoemd naar de rivier die door het zuidelijke deel van het park heen loopt. Het gebied werd in 1964 een nationaal park, de huidige grenzen werden in 1973 pas in kaart gebracht. In 2008 werd het park vergroot om de nabijgelegen wildreservaten die functioneerden als buffer zones er bij te betrekken. Het ecosysteem dat het gehele natuurgebied omgeeft is gecentreerd om het stroomgebied van de enige  twee overgebleven rivieren in het park, de Great Ruaha en de Nzombe River. Beide rivieren stromen niet meer het hele jaar, er blijven plassen staan als het droog is. Zoals verwacht van de vele grondtypes verandert de vegetatie van boomloos grasland en moeras, naar groenblijvende bossen. De valleien bevatten verschillende acacia soorten, vijgsoorten, tamarindebomen, bosjes palmbomen en ook flarden van zwartkatoenen grasland. Het meer golvende terrein is bedekt met Baobabs gepaard met Combretum en Commiphora bosgrond met afgeplatte acacia’s.

Ruaha onderscheidt zich met zijn positie direct op de evenaar, in dit gebied komen dieren en planten van beide halfronden voor. Het is het zuidelijkste gebied waar sommige typisch noordelijke flora voorkomen, zoals verschillende doornstruiken, loofplanten en grassoorten. De verschillende vegetatiegordels zorgen voor een grote variëteit aan planten en dieren. Er zijn 1600 plantsoorten vergeleken met de Serengeti dat er 600 heeft. Het park heeft 500 vogelsoorten, dat is ongeveer de helft van alle vogelsoorten in het land.

De variëteit van de vegetatie drukt zich uit in de vele zeldzame diersoorten zoals, basterdgemsbokken, sabelantilopen, grote koedoes en lichtensteinantilopen. Deze soorten zijn zeldzaam verder naar het noorden. Daarnaast worden hier ook kleine koedoes en grantgazelles gezien, deze zijn ongewoon verder naar het zuiden.  U kunt het gehele spectrum van prooidieren vinden zoals leeuwen, cheeta’s, gestreepte- en gevlekte hyena’s, luipaarden, gestreepte jakhalzen, zadeljakhalzen.  In dit gebied leven gezonde populaties wilde honden,  net als in Mikumi- en Katavi nationaal park. Er zijn geen grote wild migraties in Ruaha zoals in de andere parken in het noorden, het wild kan dus het hele jaar door worden bestudeerd.

Terwijl de dieren in het droge seizoen zich continu bij het water blijven is dit tijdens het regenseizoen heel anders. Bomen ontspringen in blad en de grote Ruaha rivier zwelt op tot een bulderende stroomvloed. De vogelpopulatie neemt enorm toe, migrerende vogels van beide halfronden komen hier in Ruaha samen. Een safari in deze tijd zal uw ogen openen, u maakt kennis met een heel ander Afrika. Het wegennet is goed begaanbaar gedurende alle seizoenen.

Ruaha River Lodge bezet een unieke en geprivilegieerde positie gelegen om een serie rotsachtige heuvels in een bocht van de grote Ruaha rivier. Het loge vermengt zich naadloos in de omgeving en geeft verbluffend uitzicht op beide richtingen van de rivier. Wilde dieren trekken naar de rivier vanuit de naburige heuvels, gasten kunnen het wild bewonderen vanuit een comfortabele en met natuursteen beschermde ‘banda’. Met de buren, de nijlpaarden en krokodillen, is er altijd genoeg actie te zien. Er zijn ook verschillende incidenten vanuit het loge gezien waarbij er wild werd gedood door luipaarden en leeuwen.

Ruaha River Lodge is te boeken in de Tanzania safarilodge combinaties

Activiteiten: Inbegrepen
Elektriciteit: Beperkt
Badkamer: Bij het verblijf
Wasserij: Nee
Bar/ Lounge: Ja
Meer informatie
tourcode 14230
Type reisonderdeel Accommodatie
Gebied Tanzania
Hotel klasse Lodges en safarikampen
aantal kamers / villas nb