Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Tanzania: Safarilodge Katavi Wildlife Camp

Meer afbeeldingen

Tanzania: Safarilodge Katavi Wildlife Camp

In het regenseizoen drassig moerasgebied en in het droge seizoen opengebroken. De Katavi vlaktes zijn een gebied dat in alle seizoenen interessant is. In dit park komen onder andere krokodillen en Nijlpaarden voor. Het kamp zelf ligt tussen de bomen die de Kitasunga vlakte omzomen. Vanaf de bar lounge is de dagelijkse stoet dieren zichtbaar die bij de naburige drinkplaats wat komen drinken.

Katavi Wildlife Camp is te boeken in de Tanzania safarilodge combinatiesVraag offerte aan
Beschrijving

Details

Nationaal park ‘Katavi vlaktes’ is algemeen geaccepteerd als een van de weinig werkelijk afgelegen en ongerepte gebieden van Tanzania’s immense beschermde natuurgebieden. Dit komt voornamelijk door de locatie in de zuidwestelijke hoek van het land, daarbij duurt het lang om er te komen en is de reis naar het park vrij duur. Diegenen die wel de tijd nemen om een bezoek te brengen wacht een onvergetelijke safari.  Omdat het een van de minst bezochte nationale parken is, zijn de mensen die wel komen in groot voordeel. Geen enkel andere park kan met deze evenaren, het is een plek voor de mensen die het Afrika van decennia terug willen meemaken.

Nationaal park Katavi is overwegend hoogvlakte met gras, dit wordt moerassig tijdens buien. De hoogvlakten zijn vervlochten met stroken miombo bossen en verspreide acacia bossen. Met meer dan een miljoen hectare land is Katavi het op drie na grootste nationale park. Het park heeft twee meren, het Katavi meer in het noorden en het Chada meer in het zuiden. De Kutuma rivier mondt uit in het Chada meer. Gedurende het droge seizoen van juni tot november zijn deze meren opengebroken droge plekken, alleen regenbuien vullen de meren. De Kutuma rivier krimpt dan tot een smalle stroom met plassen, de plassen zijn gevuld met enorm veel krokodillen en nijlpaarden. Katavi heeft de grootste concentratie nijlpaarden en de grootste krokodillen van heel Tanzania.

Katavi Wildlife Camp ligt tussen de bomen die de Kitasunga vlakte omzomen. De nabij gelegen Katuma rivier zorgt voor een dagelijkse parade van dieren die het kamp voorbij komen om te drinken. Het kamp heeft slechts acht op platforms geplaatste tenten en krijgen schaduw van een verlengd rieten dak. De bar lounge geeft een perfect uitzicht over de vlakte, vanaf hier zijn vele leeuwenjachten te zien.

Katavi Wildlife Camp is te boeken in de Tanzania safarilodge combinaties

Activiteiten: Inbegrepen
Elektriciteit: Beperkt
Badkamer: Bij het verblijf
Wasserij: Ja
Bar/ Lounge: Ja
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14227
Type reisonderdeel Accommodatie
Gebied Tanzania
Hotel klasse Lodges en safarikampen
aantal kamers / villas nb
hotelfaciliteiten n.v.t.
Hotel bijzonderheden n.v.t.
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.