Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Sumatra: Juweeltjes van Sumatra (21 dagen/ 20 nachten)

Meer afbeeldingen

Sumatra: Juweeltjes van Sumatra (21 dagen/ 20 nachten)
€ 1.374,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir Island - Sipirok - Bukittinggi - Bangko - Surolangun - Bengkuk - Lahat - Palembang

Een greep uit de highlights van deze fantastische 21-daagse tour: In het prachtige Medan bezoeken we het paleis van de Sultan, de Grote Moskee en een Chinese Tempel. We proeven de sfeer op de fruitmarkt in Brastagi, en komen op ananas-, kruidnagel- en koffieplantages. In Sipoholon zijn de warmwaterbronnen, en onderweg kunnen we apen zien die kokosnoten uit de bomen halen.
We steken Lake Toba over per ferry naar het eiland Samosir, waar we een tour over het eiland maken per auto of motor.
Traditioneel op Sumatra is de weefkunst en houtbewerking, waarvan we het nodige te zien krijgen. In Bukittinggi bezoeken we het machtige Fort De Kock, en bij de markt vinden we de Jam Gadang (Big Ben toren). We krijgen een les in traditioneel Indonesisch koken bij de bevolking thuis. In Palembang genieten we van een heerlijke dag op de rivier.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

21 Dagen Sumatra: Juweeltjes van Sumatra

 

Dag 1 Aankomst in Medan 

Bij aankomst op de luchthaven Kuala Namu wordt u door uw gids welkom geheten en begeleid naar uw hotel. In de middag vrij programma.

 

Dag 2 Medan– City tour

Deze dag brengen we een bezoek aan het paleis van de Sultan, de grote moskee van Medan, een Chinese tempel en het Kesawan gebied (het oude centrum)

 

Dag 3 Medan – Bukit Lawang

Deze dag rijden we richting Bukit Lawang, via Bohorok. Onderweg zullen we meerdere keren stoppen om bezienswaardigheden te gaan bekijken, zo zullen we naar een olie plantage gaan en een rubber plantage. Aan het einde van de rit zal u inchecken bij uw hotel.

 

Dag 5 Bukit Lawang – Brastagi

We gaan op weg naar Brastagi. Onderweg maken we een stop bij de rivier Sembahe. In Brastagi heeft u de rest van de dag de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de fruitmarkt, de Batak Karo kerk en Gundaling Hill. Aan het einde van de middag checkt u in bij uw hotel.

 

Dag 6 Brastagi – Samosir

We rijden richting Samosir, en onderweg bezoeken we de Batak Karo bevolking in een traditioneel dorpje in Dokan. We stoppen bij de Sipiso-piso waterval, en bezoeken een Rumah Bolon (Indonesisch lang huis met puntige rieten kap), en het oude paleis van de Batak Simalungan Koningen. We stoppen in Simarjarunjung om van het fantastische uitzicht over Lake Toba te genieten. Aan het einde van de dag komen we aan op het eiland Samosir met een ferry vanuit Parapat. Op het eiland vinden we ons hotel waar we inchecken.

 

Dag 7 Samosir tour

Na het ontbijt maken we een excursie per auto of met de motor over het eiland Samosir. We bezoeken verschillende traditionele dorpjes van de Batak Toba bevolking:
- Ambarito: hier vindt u de stenen stoelen en tafels, dit was de ontmoetingsplek van de Sialagan Kings
- Simanindo: bezoek het Batak Toba museum en bekijk de prachtige traditionele dansen
- Pangururan: hier heeft u uitzicht op Lake Toba en de heetwaterbronnen
- Tomok: hier bevinden zich de oude graven van de Sidabutar Koningen.

Er is een mogelijkheid om te stoppen bij een school om de activiteiten van de jonge kinderen te zien, of om een bezoek te brengen aan het dorp waar traditionele handgeweven kleden worden vervaardigd. Op verzoek stoppen we ook bij schilderachtige plekken zoals graven of begraafplaatsen.
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het hotel.

 

Dag 8 Samosir – Sipirok

Na het ontbijt steken we de rivier over terug naar Parapat, van waaruit we onze tocht vervolgen naar Sipirok. Onderweg stoppen we bij ananas-, kruidnagel- en koffieplantages en bezoeken we de tradtitionele markt in Balige Sigur-gur en de warmwaterbronnen bij Sipoholon. Voor we in Sipirok aankomen heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de oevers van de Sarulla rivier om van het natuurschoon te genieten, en een rijst-terras te bezoeken.
Bij aankomst in Sipirok checken we in bij het hotel.

 

Dag 9 Sipirok – Bukittinggi

We verlaten Sipirok en gaan richting Bukittinggi. Hierbij gaan we door het tropisch regenwoud van Rimba Panti. Onderweg stoppen we op een willekeurige plaats om apen te zien die kokosnoten uit de bomen halen. We bezoeken een peper-, vanille- kardemom- en kaneeltuin. In Bonjol kruisen we de evenaar. In de middag komen we aan in Bukkitinggi, een van de charmantste plaatsjes van Minangkabau.

 

Dag 10 Bukittinggi – Minangkabau tour

Na het ontbijt rijden we naar Batusangkar via Pandai Sikat. In Pandai Sikat zullen we de traditionele weefkunst en houtbewerking zien. We nemen de mooi e route via het drop Koto Baru, dit dorp heeft een prachtig uitzicht over rijstvelden en het Singkarak meer. Eenmaal in Batusangkar zullen we de reis vervolgen naar Pagaruyung, hier bezoeken we de replica van het paleis van het Minangkabau koninkrijk. In de middag rijden we terug naar bukittingi via het Tabek Patah, onderweg zullen we het traditionele dorp Rao-Rao vinden, hier bezoeken we een traditonele watermolen om koffie te malen. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel.

 

Dag 11 Bukittinggi City Tour - Kookles

Deze dag begint met een bezoek aan Sianok Canyon hier vindt u de Japanse tunnel. Na dit bezoek vervolgen we onze tocht door Fort de Kock te bezoeken, het museum en de markt. Bij de markt vindt u de Jam Gadang (Big Ben toren). Na deze bezoeken gaan we ons klaarmaken voor de kookles. Als alle kookspullen verzameld zijn, gaan we naar een kook plaats bij iemand van de lokale bevolking thuis. Hier zult u leren om Indonesisch eten klaar te kunnen maken, en dan in het bijzonder het traditionele Minangkabau voedsel. Het dinner zal hier ook plaats vinden, u zult genieten van uw eigen creaties.

 

Dag 12 – Bukittinggi – Bangko

Na het ontbijt vertrekt u naar Bangko. Onderweg zullen we een aantal mooie plaatsen passeren. Zo zullen we onder ander Lake Singkarak, de Sungai Dareh river, het tropisch regenwoud en het artistieke dorpje Muara Bungo passeren. Zodra u aankomt bij het hotel kun u inchecken.

 

Dag 13 – Bezoek aan de primitieve Kubu stam

Deze dag brengen we een bezoek aan de primitieve Kubu stam, deze bevinden zich ongeveer twee uur rijden van het hotel in het Bukit Dua Belas National Park. Heb wat contact met de bevolking en kom er achter hoe het is om als nomadisch jungle volk te leven. Zo zult u net als dit volk er op uit gaan om voedsel te verzamelen. U zult gaan vissen, u zult wat fruit gaan verzamelen en u zult zelfs gaan jagen. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

 

Dag 14 Bangko – Lubuk Linggau

U vertrekt vanuit Bangko naar de volgende plaats, Surolangun. Uw route gaat via Lubuk Linggau, onderweg zullen we een stop maken aan de Surolangun rivier. Onderweg bezoeken we ook nog een lokaal dorpje, hier zult u wat van het dagelijks leven meemaken. Als u dat wilt kunt u ook nog een bezoekje brengen aan de traditionele markt. Aan het einde van de middag komt u aan bij het hotel, check in en overnacht hier.

 

Dag 15 Lubuk Linggau – Bengkulu (Grage Horison hotel)

Deze dag zullen we vertrekken naar de stad Bengkulu. Onderweg bezoeken het dorpje dat bekend staat om zijn frisse water, Curup. Ook zullen we een stop maken in de jungle om Raflesia bloem te kunnen bekijken (alleen mogelijk als deze bloeit). Aan het einde van de middag kunt u zich inchecken bij uw hotel

 

Dag 16 Bengkulu tour

Na het ontbijt zullen we een city tour krijgen. Zo zullen wij het oude Marlborough fort bezoeken, en de twee stranden Panjang en Nala. We zullen ook nog een bezoek brengen aan het Soekarno huis, de markt en het museum. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

 

Dag 17 Bengkulu – Lahat

Vertrek deze dag naar Lahat, onderweg zullen we het Pagar Alam gebied bezoeken. Zo zullen we bij verschillende traditionele dorpen stoppen, hier kunt u dan de markten bekijken en een bezoekje brengen aan de plantages. Zodra u aankomt bij Pagar Alam kunt u de verschillende megaliet stenen bekijken. U kunt hier ook de berg Dempo bezichtigen, u zult dan verschillende thee plantages aan de zijdes van de berg zien. Zodra u aankomt bij Lahat kunt u inchecken bij uw hotel.

 

Dag 18 Lahat – Palembang

Na het ontbijt vertrekken we naar Palembang. Onderweg maken we een stop bij Bukit Selero, hier vindt u een olifantentrainingskamp. Het zelfs mogelijk om een ritje te maken op deze olifanten. Zodra u weer op pad gaat zal er ook gestopt worden bij Muara Enim en Prabumulih. Bij deze plaatsen vindt u de oliebronnen van zuid – Sumatra. De zoektocht naar olie was al begonnen tijdens de Nederlandse bezetting. Aan het einde van de middag komen we aan bij Palembang, om in te kunnen checken bij uw hotel.

 

Dag 19 Palembang tour

Deze dag zult u rondgeleid worden door Palembang, u zult dan de Ampera brug over de rivier de Musi zien. Verder deze dag zullen we een bezoekje brengen aan het Sultan Mahmud Badarudin Museum brengen. Hierna zullen we ook nog naar een Rumah Bari (een traditioneel Palembang huis) gaan en de markt.

 

Dag 20 Musi Rivier Tour

Na het ontbijt krijgt u een excursie over de rivier de Musi. Zo zult u deze dag onder andere het drijvende huis vinden, en een bezoekje brengen aan Kemaro eiland. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel.

 

Dag 21 Vertrek

Na het ontbijt heeft u een vrij programma, met aansluitend transfer naar de luchthaven.


Inclusief:
- Accommodatie op basis van tweepersoons kamers
- Traditionele massage in Medan
- Kookles met diner in Bukittinggi
- Tours
- Transfers
- Motor op Samosir eiland
- Entreetickets
- Engels sprekende gids

Exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchthaventarieven
- Verzekering
- Donaties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14149
Inclusief vlucht Nee
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Reisduur in dagen 21
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Gebied van avontuur en trekking Nee
Gebied Sumatra
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.