Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Steden van de Tsaren II van St Petersburg tot Moskou 2018 - 11 dagen 10 nachten

Meer afbeeldingen

Steden van de Tsaren II van St Petersburg tot Moskou 2018 - 11 dagen 10 nachten
€ 1.299,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Tschaikowsky


Reisschema: St Petersburg – Mandrogi – Kizji – Goritsy – Jaroslavl – Oeglitsj - Moskou

De cruise start in de bruisende stad St. Petersburg, met zijn rijke historie. Hier verblijven we enkele dagen, zodat u ruim de mogelijkheid heeft om de belangrijkste highlights van de stad te bezoeken. Vervolgens zet MS Tschaikowsky koers naar het museumdorp Mandrogi, met zijn charmante houten huisjes.


Op het eiland Kizji, gelegen in het Onegameer, bezoek u het museum van Russische houtarchitectuur. U kunt ook de bijzondere, koepelvormige houten kerkgebouwen bewonderen, die zonder één spijker gebouwd zijn. We cruisen verder over de Wolga-Baltische waterweg en arriveren in de bijzondere stad Goritsy, gelegen aan de oever van het Siverskoye meer. Tijdens een stadstour in de welvarende handelsstad Jaroslavl krijgt u een compleet beeld van deze welvarende stad.


In het historische Oeglitsj bevindt zich de St. Demitrius Bloedkerk, die zijn naam te danken heeft aan het enorme bloedbad dat er ooit heeft plaatsgevonden.


Als laatste bestemming meert MS Tschaikowsky aan in Moskou, het kloppend hart van Rusland. U bezoekt o.a. het Kremlin, het Mausoleum en de kleurrijke St. Basilius Kathedraal, het Novodevitsji Klooster en Somonosov, de Staatsuniversiteit van Moskou.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: St. Petersburg (O/-/-)

Transfer van de luchthaven van St. Petersburg naar MS Tschaikowsky. Het schip blijft twee nachten op deze plaats liggen.

Dag 2: St. Petersburg (O/L/D)

Qua grootte en betekenis wordt St. Petersburg ingehaald door Moskou. Echter qua schoonheid en elegantie wint deze stad gelegen aan de rivier de Neva, het glansrijk. Tsaar Peter de Grote werd geïnspireerd door de West-Europese architectuur, en bouwde in 1703 deze prachtige stad als hoofdstad van keizerlijk Rusland.

Tijdens de *stadstour kunt u alle belangrijke attracties van deze stad bezichtigen. De tour omvat o.a. een bezoek aan de Hermitage; één van ’s-werelds waardevolste kunstcollecties.

Dag 3: St. Petersburg (O/L/D)

Vandaag heeft u de hele dag vrij te besteden in St. Petersburg. U kunt op eigen gelegenheid trips maken, die aan boord te boeken zijn. Aanbevolen trips (ook vooraf al te boeken) zijn o.a. een **excursie naar het paleizencomplex Peterhof met het prachtige zomerverblijf van de voormalige tsaar Peter de Grote, of naar **Poesjkin met de reconstructie van de legendarische barnsteenkamer (amberzaal) in het Catharinapaleis.

Dag 4: St Petersburg – Mandrogi (O/L/D)

Vandaag cruist het schip over het Ladogra meer, het grootste zoetwatermeer van heel Europa. Vervolgens varen we verder over de rivier de Svir richting het dorp Mandrogi. Hier maken we een *korte stop om dit museumdorp en de prachtige omliggende natuur te bezoeken. Als het weer het toelaat kunt u deelnemen aan een openlucht Shaslik-grill.

Dag 5: Mandrogi – Kizji (O/L/D)

Op het eiland Kizji, gelegen in het Onegameer, bevindt zich het museum voor Russische houtarchitectuur. De *tour brengt u langs diverse koepelvormige houten kerkgebouwen. Het bijzondere hiervan is dat ze allemaal gebouwd zijn zonder ook maar één spijker.

Dag 6: Kizji – Goritsy - Rybinsk (O/L/D)

MS Tschaikowsky vaart verder over de Wolga-Baltische waterweg, en arriveert vervolgens in de stad Goritsy. Hier bezoekt u het Kirillo Belozerskiy klooster. Dit klooster is gelegen aan de oever van het Siverskoye meer, en werd ooit beschouwd als het belangrijkste klooster van heel Rusland. Hierna doorkruist het schip het stuwmeer van Rybinsk.

Dag 7: Rybinsk - Jaroslavl (O/L/D)

De stad Jaroslavl is sinds het begin van de 11e eeuw een welvarende handelsstad geweest. Tijdens de *stadstour komt u monumentale stenen kerken tegen, kloosters die gedecoreerd zijn met fresco’s, en ook charmante oude koopliedenhuizen. De kathedraal van het Spassky klooster en de 17e eeuwse Eliaskerk zijn ook absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Dag 8: Jaroslavl – Oeglitsj (O/L/D)

De oude Russische stad Oeglitsj biedt een grote hoeveelheid historische monumenten, en is onderdeel van de zg. “Gouden Ring van Rusland”. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de St. Demitrius-Bloedkerk, die gelegen is in het voormalige Kremlin-fort.  De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier ooit plaatsvond.

Na een *tour door deze schitterende stad vervolgt het schip de cruise over de Wolga.

Dag 9: Oeglitsj – Moskou (O/L/D)

MS Tschaikowsky vaart door het Moskou-Wolga kanaal en arriveert in de stad Moskou. Met zijn 12 miljoen inwoners is deze stad het kloppend hart van Rusland. De kern van de stad is het Kremlin. Gedurende de *stadstour bezoekt u dit complex. Het Rode Plein is direct aan de muur van het Kremlin gelegen. Hier bevinden zich ook het Mausoleum van Lenin, het warenhuis GUM en de kleurrijke St. Basilius Kathedraal. Net buiten het centrum stapt u in de bus die u naar het Novodevitsji Klooster brengt, en naar Lomonosov, de Staatsuniversiteit van Moskou.

Dag 10: Moskou (O/L/D)

De ochtend is vrij te besteden in Moskou. U kunt op eigen gelegenheid trips maken, welke u aan boord van het schip kunt boeken. Dit zijn bv. Het historisch en architectonische museum en reservaat Kolomenskoye, het kloostercomplex van de Russisch-Orthodoxe kerk Troitse-Sergieva Lavra in Zagorsk, of één van de vele kunstmusea.

Dag 11: Moskou (O/-/-)

Nadat u van boord gaat van MS Tschaikowsky heeft u een transfer naar de luchthaven van Moskou.

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Tschaikowsky in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip, aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag, en 1x Gala diner
 • Welkomstcocktailparty van de kapitein
 • Transfers van de luchthaven naar het schip en vice versa
 • Dagelijks entertainment programma aan boord, inclusief tour op de brug, ochtend aerobics, Russische muzieklessen, etc. 
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord 
Let op de reglementen voor visa in Rusland!
Voor de volgende 7 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs
 • Stadstour St. Petersburg inclusief Hermitage
 • Bezoek museumdorp Mandrogi
 • Begeleide wandeltour museum houtarchitectuur Kizji
 • Bezoek Kirillo-Belozersky Klooster
 • Stadstour Jaroslavl
 • Stadstour Oeglitsj
 • Stadstour Moskou inclusief Kremlin 
Voor onderstaande 2 optionele excursies geldt een meerprijs:
 • Peterhof inclusief zomerverblijf
 • Poesjkin inclusief Catharinapaleis 
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18404
Riviercruise Wolga-Baltische wateren
Schip voor rivierscruise MS Tschaikowsky
Reisduur in dagen 11
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.