Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Steden van de Tsaren I Van Moskou naar St. Petersburg 2019 11 dagen 10 nachten

Meer afbeeldingen

Steden van de Tsaren I Van Moskou naar St. Petersburg 2019 11 dagen 10 nachten
€ 1.099,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Tschaikowsky


Reisschema: Moskou – Oeglitsj – Jaroslavl – Goritsy – Kizji – Mandrogi – St. Petersburg

De cruise start in Moskou, het kloppend hart van Rusland. U bezoekt o.a. het Kremlin, het Mausoleum en de kleurrijke St. Basilius Kathedraal, het Novodevitsji Klooster en Lomonosov, de Staatsuniversiteit van Moskou. In het historische Oeglitsj bevindt zich de St. Demitrius Bloedkerk, die zijn naam te danken heeft aan het enorme bloedbad dat er ooit heeft plaatsgevonden.


Tijdens de stadstour in de welvarende handelsstad Jaroslavl krijgt u een compleet beeld van deze charmante stad. Vervolgens arriveert MS Tschaikowsky via het stuwmeer van Rybinsk en de Wolga-Baltische waterweg in Goritsy, een bijzondere stad, gelegen aan de oever van het Siverskoye meer.


Op het eiland Kizji, gelegen in het Onegameer, bezoekt u het museum voor Russische houtarchitectuur. U kunt ook de bijzondere, koepelvormige houten kerkgebouwen bewonderen, die zonder één spijker gebouwd zijn. Vervolgens cruisen we verder en brengen een bezoek aan het museumdorp Mandrogi.


Als laatste bestemming arriveren we in de prachtige charmante stad St. Petersburg, met zijn rijke historie. Hier verblijven we enkele dagen, waarna de cruise eindigt, en u hier op de laatste dag van boord gaat van MS Tschaikowsky.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Moskou (-/-/D)

Transfer van de luchthaven van Moskou naar MS Tschaikowsky. Het schip blijft twee nachten in de Russische hoofdstad.

Dag 2: Moskou (O/L/D)

De stad Moskou is het kloppend hart van Rusland. De kern van de stad is het Kremlin. Gedurende de *stadstour bezoekt u dit complex. Het Rode Plein is direct aan de muur van het Kremlin gelegen. Hier bevinden zich ook het Mausoleum van Lenin, het warenhuis GUM en de kleurrijke St. Basilius Kathedraal. Net buiten het centrum stapt u in de bus die u naar het Novodevitsji Klooster brengt, en naar Lomonosov, de Staatsuniversiteit van Moskou.

Dag 3: Moskou (O/L/D)

De ochtend is vrij te besteden in Moskou. U kunt op eigen gelegenheid trips maken, welke u aan boord van het schip kunt boeken. Dit zijn bv. Het historisch en architectonische museum en reservaat Kolomenskoye, het kloostercomplex van de Russisch-Orthodoxe kerk Troitse-Sergieva Lavra in Zagorsk, of kunstmusea.

MS Tschaikowsky vertrekt later op de dag uit Moskou via het Moskou-Wolga kanaal, en bereikt de oevers van de Wolga.

Dag 4: Moskou – Oeglitsj (O/L/D)

De oude Russische stad Oeglitsj biedt een grote hoeveelheid historische monumenten, en is onderdeel van de zg. “Gouden Ring van Rusland”. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de St. Demitrius-Bloedkerk, die gelegen is in het voormalige Kremlin-fort.  De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier ooit plaatsvond.

Na een *tour door deze schitterende stad vervolgt het schip de cruise over de Wolga.

Dag 5: Oeglitsj – Jaroslavl (O/L/D)

De stad Jaroslavl is sinds het begin van de 11e eeuw een welvarende handelsstad geweest. Tijdens de *stadstour komt u monumentale stenen kerken tegen, kloosters die gedecoreerd zijn met fresco’s, en ook charmante oude koopliedenhuizen. De kathedraal van het Spassky klooster en de 17e eeuwse Eliaskerk zijn ook absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Dag 6: Jaroslavl – Rybinsk (O/L/D)

MS Tschaikowsky doorkruist het stuwmeer van Rybinsk, vaart verder over de Wolga-Baltische waterweg, en arriveert vervolgens in de stad Goritsy. Hier bezoekt u het Kirillo Belozerskiy klooster. Dit klooster is gelegen aan de oever van het Siverskoye meer, en werd ooit beschouwd als het belangrijkste klooster van heel Rusland.

Dag 7: Rybinsk – Goritsy – Kizji (O/L/D)

Op het eiland Kizji, gelegen in het Onegameer, bevindt zich het museum voor Russische houtarchitectuur. De *tour brengt u langs diverse koepelvormige houten kerkgebouwen. Het bijzondere hiervan is dat ze allemaal gebouwd zijn zonder ook maar één spijker.

Dag 8: Kizji – Mandrogi (O/L/D)

Vandaag cruist het schip over de rivier de Svir richting het dorp Mandrogi. Hier maken we een *korte stop om dit museumdorp en de omliggende natuur te bezoeken. Als het weer het toelaat kunt u deelnemen aan een openlucht Shaslik-grill.

Vervolgens cruist het schip over het Ladogra meer, het grootste zoetwatermeer van heel Europa.

Dag 9: Mandrogi – St. Petersburg (O/L/D)

Qua grootte en betekenis wordt St. Petersburg ingehaald door Moskou. Echter qua schoonheid en elegantie wint deze stad gelegen aan de rivier de Neva, het glansrijk. Tsaar Peter de Grote werd geïnspireerd door de West-Europese architectuur, en bouwde in 1703 deze prachtige stad als hoofdstad van keizerlijk Rusland.

Tijdens de *stadstour kunt u alle belangrijke attracties van deze stad bezichtigen. De tour omvat o.a. een bezoek aan de Hermitage; één van ’s-werelds waardevolste kunstcollecties.

Dag 10: St. Petersburg (O/L/D)

Vandaag heeft u de hele dag vrij te besteden in St. Petersburg. U kunt op eigen gelegenheid trips maken, die aan boord te boeken zijn. Aanbevolen trips (ook vooraf al te boeken) zijn o.a. een **excursie naar het paleizencomplex Peterhof met het prachtige zomerverblijf van de voormalige tsaar Peter de Grote, of naar **Poesjkin met de reconstructie van de legendarische barnsteenkamer (amberzaal) in het Catharinapaleis.

Dag 11: St. Petersburg (O/-/-)

Nadat u van boord gaat van MS Tschaikowsky heeft u een transfer naar de luchthaven van St. Petersburg.

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Tschaikowsky in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip, aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag, en 1x Gala diner
 • Welkomstcocktailparty van de kapitein
 • Transfers van de luchthaven naar het schip en vice versa
 • Dagelijks entertainment programma aan boord, inclusief tour op de brug, ochtend aerobics, Russische muzieklessen, etc. 
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord

Let op de reglementen voor visa in Rusland!

Voor de volgende 7 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs
 • Stadstour Moskou inclusief Kremlin
 • Stadstour Oeglitsj
 • Stadstour Jaroslavl
 • Bezoek Kirillo-Belozersky Klooster
 • Begeleide wandeltour museum houtarchitectuur Kizji
 • Bezoek museumdorp Mandrogi
 • Stadstour St. Petersburg inclusief Hermitage
Voor onderstaande 2 optionele excursies geldt een meerprijs:
 • Peterhof inclusief zomerverblijf
 • Poesjkin inclusief Catharinapaleis
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18407
Riviercruise Wolga-Baltische wateren
Schip voor rivierscruise MS Tschaikowsky
Reisduur in dagen 11
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.