Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Zuid Afrika: Kaapstad, Tuinroute en Kruger National Park (14 dagen / 13 nachten)

Tour-code
14155
€ 1.637,10
Datum
Auto Rondreis
Reisschema: Kaapstad - George (Tuinroute) - KwaZoeloe-Natal - Sabi Sand Reservaat

Deze wonderlijke safari in Afrika neemt u mee van Kaapstad naar Johannesburg waarbij u vele mooie plaatsen bezoekt. In Kaapstad bezoekt u de prachtige tuinen op en rondom de Tafelberg en Seinheuvel. U vervolgt uw safari in Afrika met de Tuinroute, een gebied met prachtige natuur dat zich over een lengte van 300 km uitstrekt, waarna u doorreist naar de steden George en Wilderness. De volgende dagen bezoekt u de Kwazulu-Natal noordkust, waar u veel kunt leren over de Zulu en Indische culturen, terwijl u geniet van de gouden stranden en goede restaurants. In de buurt van dit gebied zult u de oude slagvelden van Zuid Afrika vinden. Hier vochten de Boers de Britten en de Britten de Zulu's. De laatste dagen van uw safari in Afrika zult u doorbrengen in het Sabi Sand Reservaat.

 

Exclusief internationale vlucht.

14 Dagen Safari Zuid Afrika:  Kaapstad, Tuinroute en Kruger National Park

 

Dag 1 t/m 4: Kaapstad (O/-/-)

Op de eerste dag van uw safari in Afrika wordt u op de luchthaven welkom geheten, waarna u de nodige reisdocumentatie zult ontvangen. Transfer naar het hotel in Kaapstad. Ook kunt u vandaag uw huurauto in ontvangst nemen in Four Rosmead.

De oude buitenwijken van Gardens, Oranjezicht en Tamboerskloof lopen in elkaar over en bedekken de voet van Table Mountain en Signal Hill. Het gebied beschikt over de handige nabijheid van Kaapstad, de Table Mountain kabelbaan en de stranden. De smalle straten zijn omzoomd door originele gebouwen, waarvan vele prachtig gerestaureerd zijn, sommige zijn nu woningen musea en kunstgalerijen, evenals levendige terrasjes en zeer gewaardeerde restaurants.

Deze regio is vandaag de dag bekend om zijn trendy en moderne uitstraling en wordt vaak te voet bezocht. In Kaapstad vindt u historische parlementsgebouwen, de Company Gardens en de levendige café cultuur en boetieks van Kloof Street.
Overnachting in Four Rosmead (Four Rosmead Guest House).

 

Dag 5 t/m 7: George - Tuinroute (O/-/-)

Op de vijfde dag van uw safari in Zuid Afrika wordt u rond het middaguur naar de luchthaven van Kaapstad gebracht voor de 50 minuten durende vlucht naar George. Op de luchthaven van George staat een huurauto voor u klaar.

De stad George is gelegen in de Tuinroute, een gebied langs de kust van de Indische Oceaan met een grootte van 300km, waar dichte jungle, indrukwekkende ravijnen, prachtige lagunes en de Outeniqua Mountains te vinden zijn. In de regio die zich uitstrekt van Stilbaai en Mosselbaai in het westen tot Stormsrivier en Port Elizabeth in het oosten zijn de pittoreske plaatsen George, Wilderness, Sedgefield, Knysna en Plettenbergbaai te vinden. Zodra met de stad Oudtshoorn bereikt ondergaat het landschap een opmerkelijke verandering in semi-woestijn, een ideaal landschap voor de vele struisvogelboerderijen rondom de stad.

Tijdens uw verblijf in deze regio van Zuid Afrika heeft u tijd genoeg om de vele bezienswaardigheden en activiteiten te ontdekken. Hoogtepunten zijn de Swartberg Pas, de Cango Grotten en safari in het Featherbed Nature Reserve. Langs de kust kunt u walvissen spotten en oesters eten. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er vele activiteiten te doen, zoals abseilen, bungeejumpen, mountainbiken, hiken en "treetop canopy tours." Als laatste is het zeker aan te raden om eens een onvergetelijke rondvaart te maken tijdens zonsondergang.
Overnachtign in George (Lairds Lodge).

 

Dag 8: KwaZoeloe-Natal (O/-/-)

Op de achtste dag van uw safari in Zuid Afrika wordt u naar de luchthaven van George gebracht voor uw reis naar KwaZoeloe-Natal. Op de luchthaven van Durban, waar u landt, staat een huurauto voor u klaar.

De noordkust van KwaZoeloe-Natal, ook wel Dofijnkust genoemd, strekt zich van Durban uit tot de machige rivier Tugela. Deze kustlijn van warm water van de Indische Oceaan is rijk aan leven. Jaarrond zwemmen er tuimelaars dicht langs de kust, die u met één van de vele bootexcursies van dichtbij kunt aanschouwen. De noordkust van KwaZoeloe-Natal is beroemd om zijn gouden stranden  en uistekende restaurants en pubs in steden zoals Ballito, Umdloti en Umhlanga Rocks. Ook vind u in deze omgeving mooie golfbanen en historische slagvelden, zoals die van Fort Pearson en Ultimatum Tree, waar tijdens de Zoeloe-oorlog in 1879 veel gevochten is.

In deze regio komt u zowel Zoeloe als Indische culturen tegen, wat terug te zien is in de nederzettingen die door Indische arbeiders gesticht zijn rondom rietsuikerplantages, maar ook in de rijke politieke geschiedenis van Groutville, waar voormalig president van het Afrikaans Nationaal Congres en nobelprijswinnaar Albert Luthuli geleefd heeft en begraven is. Umhlanga Rocks is één van de voornaamste badplaatsen van Zuid Afrika, dankzij de mooie straden, het levendige stadscentrum, de wandelpaden langs de kust en de uistekende mogelijkheden om te shoppen in het grootste winkelcentrum van Zuid Afrika, Gateway. Ook vind u hier het hoofdkantoor van de Natal Sharks Board, die er het hele jaar voor zorgen dat toeristen veilig kunnen zwemmen door de haaien bij de kust weg te houden.
Overnachting in KwaZoeloe-Natal (Canelands Beach Club).

 

Dag 9 & 10: Battlefields (KwaZoeloe-Natal) (O/L/D)

Het gebied dat 'Battlefields' genoemd wordt is gelegen in het centraal noordelijke deel van KwaZoeloe-Natal, waar de steden Colenso, Ladysmith, Dundee en Vryheid te vinden zijn. In dit gebied hebben vroeger vele veldslagen en gevechten tussen onder andere de Britten en Zulu's plaatsgevonden.

Tijdens wandelingen die u met een gids kunt maken, komt u op plaatsen waar beroemde militaire strategen zoals Shaka, Winston Churchill, Mahatma Gandhi en Generaal Louis Batha geleefd hebben. De gids vertelt en leert u over de gevechten die in dit gebied plaats hebben gevonden, de gebruikte strategieën, het leed dat is aangericht en de medailles en beloningen die zijn uitgereikt. De gevechten van Isandlwana, Rorke’s Drift, Spioenkop, Blood River en Cetshwayo komen tot leven in de verhalen van de gids. Ook al is het enige zichtbare bewijs van de gevechten alleen te zien in de nationale monumenten, museums, eenzame forten, en kleine begraafplaatsen op deze golvende landschappen omringd met rotsachtige ontsluitingen.
Overnachting in KwaZoeloe-Natal (Fugitives' Drift Guest House).

 

 

Dag 11 t/m 13: Sabi Sand Reservaat (O/L/D, inclusief frisdranken, huiswijn en bier)

Op de elfde dag van uw safari in Afrika vliegt u in ongeveer één uur tijd van Durban naar Kruger Mpumalanga Airport, waarna een transfer naar uw accommodatie in het Sabi Sand Reservaat volgt.

Het Sabi Sand Reservaat is een 65.000 hectare groot reservaat, opgericht in de jaren 50, toen de interne hekken werden weggehaald en een gedeeld milieu management programma werd gestart. Vandaag de dag leven er in het gebied nog vele derde en vierde generatie nakomelingen van de oorspronkelijke oprichters van het reservaat, die er nog altijd in slagen om in het Sabi Sand Reservaat de hoogste dichtheid van wilde dieren in heel Zuid Afrika te behouden.

Het oostelijke deel van Sabi Sand Reservaat vormt een 50km lange grens met het Kruger National Park. Veel wilde dieren in het Sabi Sand Reservaat zijn gewend aan de aanwezigheid van mensen, waardoor het mogelijk is om erg dichtbij het wild te komen, wat tijdens een safari natuurlijk een geweldige ervaring oplevert. De rivieren Sabie en Sand zorgen voor een extra grote biodiversteit in het reservaat.

Tijdens uw verblijf in het Sabi Sand Reservaat maakt u twee safaris en dagelijks een wandeling door de bossen.
Overnachting in Sabi Sand Reservaat (Nottens Bush Camp - Full Board).

 

Dag 14: Vertrek naar Johannesburg (O/-/-)

Deze dag eindigt uw safari in Afrika en wacht uw transfer terug naar de luchthaven van Kruger Mpumalanga, waarvandaan u naar Johannesburg vliegt.

 
Inclusief:
- VIP Meet en Greet en ontvangst documenten pakket
- 13 Nachten accommodatie
- Maaltijden en dranken zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Transfers zoals omschreven
- Huurauto (Dag 1 - 5 Kaapstad, dag 5 - 8 George, Dag 8 - 11 Durban)
- Alle binnenlandse vluchten (Kaapstad - George ; George - Durban ; Durban - Kruger Mpumalanga ; Kruger Mpumalanga - Johannesburg)
Exclusief
- Alle luchthavenbelastingen
- Entreegelden voor activiteiten in het programma
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
Meer informatie
tourcode 14155
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied South Africa
Reisduur in dagen 14
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen