Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Zuid Afrika: Kaapstad, Hermanus, Karoo & Kwandwe (13 dagen / 12 nachten)

Tour-code
14158
€ 2.061,06
Datum
Auto Rondreis
Reisschema: Kaapstad - Hermanus - Oudtshoorn - Karoo - Kwandwe

Deze safari in Afrika voorziet u van interessante informatie over het prachtige land Zuid Afrika. Tijdens deze rondreis heeft u de mogelijkheid om volledig zelfstandig te reizen. Geniet van het prachtige Kaapstad en bezoek de Gardens, Oranjezicht en Tamboerskloof om van een geweldig uitzicht te genieten. Kajak in de zee en bezoek het gebied rond de stad Hermanus dat gesticht is in de 19e eeuw. Bezoek Oudtshoorn, de struisvogel hoofdstad van de wereld. Hier kunt u deze majestueuze dieren bezichtigen en van de cultuur van de stad genieten.

 

Exclusief internationale vlucht.

13 Dagen Safari Zuid Afrika: Kaapstad, Hermanus, Karoo & Kwandwe

 

Dag 1: Kaapstad (O/-/-)

Op de eerste dag van uw safari in Afrika wordt u op de luchthaven welkom geheten, waarna u de nodige reisdocumentatie zult ontvangen. Transfer naar het hotel in Kaapstad.

De oude buitenwijken van Gardens, Oranjezicht en Tamboerskloof lopen in elkaar over en bedekken de voet van Table Mountain en Signal Hill. Het gebied beschikt over de handige nabijheid van Kaapstad, de Table Mountain kabelbaan en de stranden. De smalle straten zijn omzoomd door originele gebouwen, waarvan vele prachtig gerestaureerd zijn, sommige zijn nu woningen musea en kunstgalerijen, evenals levendige terrasjes en zeer gewaardeerde restaurants.

Deze regio is vandaag de dag bekend om zijn trendy en moderne uitstraling en wordt vaak te voet bezocht. In Kaapstad vindt u historische parlementsgebouwen, de Company Gardens en de levendige café cultuur en boetieks van Kloof Street.
Overnachting in Kaapstad.

 

Dag 2 Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Noordhoek, Houtbaai, Kaapstad (O/-/-)

Reis naar het kleine kustplaatsje Simon’s Town, gelegen bij de Valsbaai. Hier stapt u aan boord van een kajak om een fantastische tocht langs de kust te maken. (U vaart met dubbele kajaks, die erg stabiel zijn waardoor mensen met weinig of geen ervaring gemakkelijke mee kunnen doen).

Peddel langs haven naar de Boulders Beach. Nadat we pinguïns hebben bekeken/gezocht nemen we een pauze op een mooi semi-privé strand (afhankelijke van het tij) waar u even kunt relaxen, opfrissen, zwemmen of snorkelen. Als u geluk heeft kunt u in het walvisseizoen (juli - december) de gigantische Zuidkapers zien. Deze walvis, ook wel Australische walvis genoemd, leeft alleen op het zuidelijk halfrond en komt tijdens het paarseizoen naar ondiepe wateren langs de kust.

We stoppen bij een restaurantje langs het water voor een lunch, waarna we doorreizen naar Kaap de Goede Hoop, waar we een safari maken in het Nationale Park 'Cape of Good Hope'. Hier zijn, naast vele honderden vogelsoorten, ook zebra's en verschillende soorten apen te vinden.

De safari in Afrika wordt vervolgd per auto via Noordhoek, Chapman's Peak Drive, Houtbaai en de Atlantic Seabord, waarna we terug zullen komen bij het hotel in Kaapstad.
Overnachting in Kaapstad.

 

Dag 3 Kaapstad (O/-/-)

Deze dag heeft u een huurauto beschikbaar en is er een vrij programma.
Overnachting in Kaapstad.

 

Dag 4 & 5 Hermanus (O/L/D)

Vandaag verruilen we Kaapstad voor de stad Hermanus. Archeologisch bewijs dat gevonden is vlakbij Klipgat Caves, vlakbij Hermanus, laat zien dat de Khoi-San de eerste bewoners van het gebied waren. Maar de stad Hermanus was oorspronkelijk gevormd door een herder genaamd Hermanus Pieters aan het begin van de 19e eeuw. De beschermde baai is genoemd naar een koninklijk marineofficier genaamd Walker.

Vandaag de dag heeft het charmante stadje de status verdiend van het best walvis spot punt in de wereld. Zuidkapers bezoeken de baai van juni tot december, 's werelds enige "walvis omroeper" informeert de inwoners van de stad als de walvissen weer gespot zijn. De walvissen gebruiken de beschutte baai om te kalven, het is niet ongewoon om groepen van 50 of meer walvissen te zien in de piekmaanden, ze komen af en toe tot wel 50 meter van de kliffen. Het wordt iedereen aangeraden om de “Hermanus Wine Wander” te bezoeken in de nabijgelegen Hemel en Aarde vallei. Deze stelt gasten voor aan de meest zuidelijke wijngaarden in Afrika, inclusief Hamilton Russel en Bouchard Finlayson. 
Overnachting in Hermanus.

 

Dag 6 & 7 Oudtshoorn (O/-/-)

Sinds 1863 is Oudtshoorn bekend geworden als de struisvogel hoofdstad van de wereld. Hier worden succesvol de beste veren, lerenwaar en struisvogelvlees wereldwijd geproduceerd. De stad van Oudtshoorn is de volgende stop tijdens uw rondreis in Zuid Afrika en is gelegen in de prachtige vallei tussen de Outeniqua en Swartberg Mountains. De stad is het commerciëlere gebied van de grotere Klein Karoo regio. Omgeven door bergen, betekent dat dat iedere weg die naar de stad loopt gevold wordt door een pittoreske bergpas, dat iedere reiziger een prachtig uitzicht geeft over onbedorven natuurlijke schoonheid.

Het wordt bezoekers aangeraden een stop te maken bij een struisvogel demonstratie boerderij. Hier krijgt u te zien hoe deze unieke vogels worden gehouden. Bezoek ook de museums en nationale monumenten. Deze reflecteren de rijke cultuur van Oudtshoorn en vertellen het verhaal over de “struisvogelveer boom” dat aan het begin van de 20e eeuw in een oogwenk miljonairs maakte van de struisvogelboeren. De vele attracties van het gebied zijn onder andere authentieke buurtschap tours, waarbij de toeristen kennis maken met de Xhosa gemeenschap, wandelpaden, mountainbiken, grotten bezoeken, abseilen, rotsklimmen, quad biken, hete lucht ballon varen, microlight vliegen, de Meerkat kolonie bezoeken (al rijdend op een ezelkar), genieten van ambachtelijke markten en kunstgalerijen die wijdverbreide bijval genieten in de reguliere keuken, cultuur, kunst, drama en muziek festivals die plaats vinden in Oudtshoorn.

De oudste en populairste attractie van de regio zijn de Cango Caves, deze zijn één van de grote natuurlijke wonderen van de wereld. In deze grotten kunt u uren spenderen aan het ontdekken van verschillende systemen van spectaculaire kalkstenen spelonken. Ze zijn allemaal gevuld met wonderlijke stalactieten en stalagmieten.
Overnachting in Oudtshoorn.

 

Dag 8 & 9 Oost-Kaap (Karoo) (O/L/D)

Het landschap van Oost-Kaap onderscheidt zich van de rest en is gemakkelijk te herkennen, de heuvels zijn golvend met lange aloë, bosachtige struikgewas en helder gekleurde traditionele Xhosa huizen. Succesvolle natuurbescherming heeft er voor gezorgd dat het landschap weer terugkeerde naar zijn originele staat, met zij originele vegetatie. Dit gebeurde in de gebieden in en om het Addo Elephant National Park en dit zorgde ervoor dat er private wildgebieden ontstonden, wat er tot leidde dat de leeuw, olifant en neushoorn inclusief de zeldzame zwarte neushoorn weer kunnen grazen op de mineraal rijke grond van het gebied. Cheeta's, luipaarden en Kafferbuffels worden ook regelmatig gespot.

De lodges op deze malaria vrije Oost-Kaap zijn bijzonder kindvriendelijk. Recentelijke ontwikkelingen zorgden ervoor dat er lodges zijn geopend in het Great Karoo (in het noorden van de provincie). Hier bevindt zich een uitgestrekt gebied semi-woestijn wat een prachtig uitzicht biedt. Vanuit uw verblijf zijn vele activiteiten mogelijk, denk aan een fantastische safari in Zuid Afrika, of een wandeling met gids door de bossen.
Overnachting in Oost-Kaap.

 

Dag 10 t/m 12 Kwandwe (all inclusive)

Deze dagen brengt u door in de Kwande Great Fish River Lodge, gelegen langs een rivier op een 22.000 hectare groot privaat wildreservaat. Vul uw dagen met het maken van wandelingen (eventueel met gids), het maken van een safari, vissen in de rivier of het zoeken naar neushoorns (samen met het plaatselijke "Kwandwe's Rhino monitoring team." Kortom, genoeg te beleven in deze regio van Zuid Afrika.
Overnachting in Kwandwe.

 

Dag 13 Vertrek (O/-/-)

Helaas zit uw safari in Afrika er weer op. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd volgt de reis terug naar de luchthaven.

 

Inclusief
- VIP Meet en Greet en ontvangst van het documenten pakket.
- 12 nachten accommodatie zoals omschreven.
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner).
- Transfers en vervoer zoals omschreven.
- 12 dagen groep B autohuur met verzekering.
Exclusief
- Internationale en regionale vluchten.
- Maaltijden en dranken niet genoemd.
- Entrees/Behoud heffingen niet genoemd.
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven.
Meer informatie
tourcode 14158
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Zuid Afrika
Reisduur in dagen 13
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen