Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Oeganda: Wild en natuur van Oeganda (21 dagen / 20 nachten)

Tour-code
14120
€ 0,00
Reisschema: Entebbe - Ngamba eiland - Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Falls National Park - Kibale - Kasese - Queen Elizabeth National Park - Ishasha - Bwindi - Lake Bunyonyi - Lake Mburo - Kampala - Jinja - Entebbe

Deze safari geeft u een compleet beeld van de natuur en cultuur in Oeganda. U bezoekt diverse Nationale Parken om het wild in hun natuurlijke omgeving te zien. Bijzonder in deze safari zijn chimpansee tracking en gorilla tracking. U vaart over naar Ngamba Island, het eiland van de weesaapjes. U bezoekt Ziwa Rhino Sanctuary, een toevluchtsoord voor neushoorns, waar u deze dieren van dichtbij kunt zien. Tijdens de boottocht over de Nijl komt u vlak bij de spectaculaire Murchison Falls watervallen. In de diverse dorpjes kunt u tijdens een wandeling de dorpsbewoners bezig zien met hun dagelijkse activiteiten en leert u veel over de diverse culturen.

 

Exculsief internationale vlucht.

 

 

21 Dagen Safari Oeganda: Wild en natuur van Oeganda

 

Dag 1: Entebbe (-/-/D)

Bij aankomst op de luchthaven kennismaking met de gids die u begeleidt naar uw hotel, waar u een korte briefing krijgt over de safari. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u de stad Entebbe verkennen of relaxen in het hotel.

Optionele activiteiten:

1. Uganda Wildlife Educational Center: Dit is gelegen aan de oever van het Victoriameer. In dit park leeft een grote verscheidenheid aan wild en er zijn een groot aantal educatieve activiteiten over Uganda. Dit non-profit center biedt u vele mogelijkheden om de dieren van dichtbij te zien, bijvoorbeeld het aanraken van een giraffe of het voederen van een neushoorn.

 

Dag 2: Entebbe - Ngamba Island (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we naar de haven van Entebbe om over te varen naar Ngamba Island.
Dit eiland is aangelegd in 1997 en biedt een thuis aan weesaapjes. Hier kunnen de chimpansees in een veilige omgeving leven, omdat terugkeer naar het wild niet mogelijk is. We kunnen de aapjes zien terwijl ze spelen, gevoederd worden en met elkaar bezig zijn. Ngamba Island biedt de bezoeker de zeldzame mogelijkheid om door het bos te lopen waar diverse baby-aapjes te zien zijn die zich volledig thuis voelen. Het is een onvergetelijke ervaring om deze aapjes te kunnen aanraken en met hen te kunnen spelen.
Alle opbrengsten van dit eiland worden gebruikt voor de bescherming van chimpansees in Uganda.

 

Dag 3 en 4: Entebbe – Murchison Falls National Park via Ziwa Rhino Sanctuary (O/L/D)

Vandaag vertrekken we richting Murchison Falls National Park, waarbij we onderweg stoppen bij Ziwa Rhino Sanctuary. Dit is een toevluchtsoord voor neushoorns. De neushoorns in Uganda waren begin tachtiger jaren uitgestorven na een periode van onrust onder de burgers en stroperij. Dit toevluchtsoord is meer dan tien jaar geleden opgericht om zwarte en witte neushoorns te fokken om zodoende de neushoornpopulatie in Uganda's nationale parken weer op peil te brengen. Bezoekers kunnen de neushoorns hier tot op een paar meter afstand naderen.
Na de lunch gaan we verder naar Murchison Falls National Park. Hier aangekomen rijden we naar de rivier de Nijl, waar we per ferry oversteken om uw accommodatie voor de nacht te bereiken.

De volgende ochtend maken we een safari (tocht per jeep) over de glooiende vlakten van Oeganda's grootste Nationale Park. Murchison Falls National Park is 3.893 vierkante km. groot. Hier leeft een grote diversiteit aan wild, waaronder giraffen, herten, buffels, olifanten en diverse soorten tropische vogels. Tijdens de safari kunnen we een aantal van deze dieren spotten.
In de middag maken we een boottocht naar de basis van het park, de plaats waar de Nijl door een 7 meter brede kloof 43 meter naar beneden stort in Lake Albert. De oevers van de Nijl zijn dicht bevolkt met o.a. krokodillen, nijlpaarden en vele andere diersoorten die aan de rivier komen drinken.

Optionele activiteiten:

1. Wandeling naar de watervallen:  Een stop tijdens de boottocht om foto's te maken beneden aan de watervallen. Avontuurzoekers kunnen van boord om een 45 minuten durende klim naar de top van de watervallen te maken. Deze tocht heeft een lage moeilijkheidsgraad, en biedt een spectaculair uitzicht over de watervallen.

2. Mubako Cultuur:  De geisoleerde gemeenschap van Mubako is gelegen naast de uitgestrekte vlaktes van Murchison Falls National Park. Het dorp is een verzameling hutten die gebouwd zijn van modder en riet, rondom een centraal plein. In de schemering zingt de lokale bevolking meeslepende liederen rond het kampvuur waarbij ook gedanst wordt. Ze worden begeleid door het prachtige geluid van de adungu, een bijzonder snaarinstrument.

 

Dag 5 en 6: Murchison falls – Kibale (O/L/D)

We vertrekken uit Murchison Falls en maken een tocht naar Kibale National Forest. Onderweg stoppen we bij de top van de watervallen, waarna we richting het 795 vierkante kilometer grote regenwoud in west Oeganda rijden. Kibale National Forest biedt een thuis aan dertien bijzondere soorten primaten, o.a. chimpansees, Red Colobus en L'Hoest Monkeys. Er leven meer dan 355 soorten tropische vogels, evenals een groot aantal soorten zoogdieren, o.a. de exclusieve bosolifant.

De volgende ochtend gaan we op Chimpansee safari over het netwerk van bospaden. Het is een opwindende ervaring om de chimpansees met elkaar te zien bekvechten en in de bomen te zien zwaaien. Later in de middag heeft u de mogelijkheid om Bigodi Wetland Sanctuary te bezoeken, dat rijk is aan vogelsoorten, vegetatie en wild. Dit is tevens een mogelijkheid om lokale toeristische activiteiten te steunen die ten goede komen aan sociale en economische ontwikkeling in het gebied.

Optionele activiteiten:

1. Klim naar de kratermeren:  De kratermeren van Oeganda liggen vlak bij Fort Portal en zijn gevormd door vroegere vulkanische activiteit. Bijzondere wandelroutes leiden u door lokale dorpjes en theeplantages naar de diverse kalme en prachtige meren. Met het Rwenzori gebergte op de achtergrond vormt deze plek een van Uganda's meest vredige en adembenemende vergezichten.

 

 Dag 7: Kibale - Kasese (O/L/D)

We vervolgen onze safari naar Kasese waar we vroeg in de middag aankomen. We maken een korte wandeling naar Ruboni Hill om de Margarita bergtop te zien.Het spectaculaire Rwenzori gebergte strekt zich uit tot over de grens met Congo. Het is het hoogste gebergte van het Afrikaanse continent, maar ook het moeilijkste om te beklimmen. Op heldere dagen zijn de met sneeuw bedekte bergtoppen goed te zien die het grasachtige berglandschap en de valleien lijken te overheersen. Een gids van de Bakonzo bevolking neemt u mee op een tocht die start in het dorpje Ruboni. De tocht gaat door de prachtige bossen aan de voet van het Rwenzori gebergte. We volgen een kristalheldere stroom, en passeren diverse dorpsbewoners die dagelijks diverse soorten oogst en hout vervoeren. Het spoor gaat omhoog het bos in, waar de gids u attent maakt op de vele soorten schitterende tropische vogels.

 

 Dag 8 - 9: Kasese  – Queen Elizabeth National Park (O/L/D)

We vertrekken uit Kasese en gaan richting Queen Elizabeth National Park. Dit park heeft de hoogste varieteit in diersoorten van alle wildparken en reservaten op aarde. Dit park is het op een na grootste Nationale park dat Oeganda te bieden heeft. Het park strekt ongeveer 1.978 vierkante kilometer, en heeft alle soorten landschappen, van open savanne tot tropisch regenwoud. Queen Elizabeth bevat meer dan 100 zoogdiersoorten en 606 verschillende soorten vogels. Dit maakt het park een van de beste safaribestemmingen.

In de ochtend zult u een safari maken naar de omgeving van Kisenyi. Hier gaan we op zoek naar leeuwen en ander wild. Na deze tocht keert u terug naar uw lodge voor het ontbijt. In de middag reizen we langs het Kazinga kanaal. In dit kanaal huist een van de grootste concentraties nijlpaarden. Ook leven hier kuddes olifanten, buffels en ander wild dat naar de rivier komt om te drinken. Kazinga trekt ook een grote varieteit aan vogelsoorten aan, zoals de Afrikaanse arend.

 Optionele activiteiten:

1. Queen’s Pavilion: Dit paviljoen is slechts 800 meter van het evenaar-monument verwijderd en kijkt uit over het opwindende landschap van kratermeren. Queen's Pavilion is een internetcafe. Dit is de perfecte lokatie om bij te komen van de safari eerder op de dag. Luister naar het trompetteren van de olifanten op de droge vlaktes en geniet van het uitzicht over de savanne.

2. Katwe zoutwandeling: Deze tocht biedt een unieke kijk op het fascinerende proces van zoutwinning en het verschaffen van een alternatief inkomen voor de inwoners van Katwe. Gedurende de tocht zien we lokale inwoners aan het werk, waarbij we de modderige looppaden oversteken en een van de traditionele grashutten bezoeken die gebruikt worden voor beschutting en als opslag van gereedschap. Bij het nabijgelegen meer wat een toevluchtsoord is voor vele vogels, kunnen van oktober tot mei flamingo's worden gezien.

3. Afrikaanse kunstwerkplaats Kikorongo:De traditionele ambachten hebben een speciale betekenis in de dorpen van Oeganda: kleine manden van aardnoten als een teken van vriendschap, een kalebas boven op een huis om kwade geesten af te weren, of een traditioneel geweven buidel van een genezer gevuld met natuurlijke remedies. De vrouwen van de Kikorongo gemeenschap nodigen u uit om traditionele vaardigheden te leren tijdens deze fascinerende workshop.

 

Dag 10: Queen Elizabeth – Ishasha zuidelijk gebied (O/L/D)

Vandaag vertrekken we naar Ishasha, waar de leeuwen zijn die in bomen klimmen.
De leeuwen bevinden zich in het zuidelijk gebied van Queen Elizabeth National Park en worden het vaakst gezien vroeg in de ochtend. We maken een safari voordat we stoppen voor de lunch, en nog een safari in de middag.

 

Dag 11- 13: Ishasha - Bwindi (O/L/D)

Vandaag reizen we naar Bwindi Impenetrable Forest, waar meer dan de helft van alle berggorilla's op de wereld woont. Interactie met deze goedaardige reuzen is een van de meest spectaculaire ervaringen tijdens een safari. Het oude regenwoud van Bwindi beslaat 321 vierkante km. en biedt een thuis aan meer dan 90 soorten zoogdieren, met o.a. diverse soorten primaten en 23 soorten inheemse vogels.

De volgende ochtend gaan we op pad voor gorilla tracking. We maken een safari te voet door het dichte grasachtige regenwoud om de gorilla's in hun natuurlijke omgeving te kunnen zien, een verbazende en onvergetelijke ervaring. De duur van een track kan varieren, het is afhankelijk van de wilde dieren. Als de tijd het toelaat zijn er in de middag diverse activiteiten die uniek zijn voor Bwindi Impenetrable Forest, waaraan u kunt deelnemen.

De volgende dag bezoeken we de lokale bevolking van Bwindi; de Batwa. De dichte bossen aan de voet van de Virunga vulkanen waren vroeger de woonomgeving van de Batwa bevolking; jagers en felle strijders die afhankelijk waren van het woud voor beschutting, voedsel en medicijnen.

Toen Mgahinga Gorilla National Park werd aangelegd, werden de Batwa plotseling uit het bos verdreven en gedwongen hun nomadenleven op te geven. Nu werken ze veel bij lokale boeren, en betreden hun geliefde bos alleen nog als tourgids voor toeristen.

Gedurende deze tour demonstreren de Batwa hun jachttechnieken en het verzamelen van honing, ze wijzen medicinale planten aan en demonstreren het maken van bekers uit bamboe. De toeristen worden tenslotte uitgenodigd om de heilige Ngarama grot te betreden, die eens de verblijfplaats was van de Batwa koning. Hier zingen de vrouwen van de gemeenschap een treurig lied dat een griezelige echo geeft in de diepten van de donkere grot. Veel bezoekers worden ontroerd door de rijkdom van deze langzaam verdwijnende cultuur.

Optionele activiteiten:

1. Dorpswandeling:  Dit is een van de meest indrukwekkende settings voor deze culturele tour: het uitzicht over de imposante heuvels van Bwindi Impenetrable Forest met mistsluiers rondom de toppen. Een ontmoeting met een traditionele genezer die niet alleen de zieken geneest, maar zijn kennis ook gebruikt om anderen te onderwijzen over de verschillende medicinale planten.

2. Gemeenschappelijk ziekenhuis van Bwindi:  Opgericht door een Canadese dokter om gezondheidszorg mogelijk te maken voor de Batwa en Bwindi bevolking. Deze rondleiding geeft inzicht in de gezondheidsproblemen waar de lokale bevolking mee te maken heeft.

3. Waterval wandeling: Wandeling langs de grens van Congo met Bwindi naar de indrukwekkende watervallen in hun adembenemende omgeving.

 

Dag 14 - 15: Bwindi - Bunyonyi meer (O/L/D)

Het Bunyonyi meer ("plaats met de vele kleine vogels") is een perfecte plaats voor een stop. Van dit kalme meer wordt gezegd dat dit het diepste meer van Afrika is, met een diepte van 900 meter. Het meer is 25 km lang en 7 km breed, en heeft 29 verspreid in het meer liggende eilandjes. Het is heerlijk  om gewoon lekker langs het water te zitten in de zon, maar er zijn ook diverse activiteiten zoals een boottocht naar verschillende eilandjes, vogelspotten en fietstochten.

 

Dag 15 - 16: Bunyonyi meer - Mburo meer (O/L/D)

De volgende dagen van deze avontuurlijke safari in Afrika brengen we door in Lake Mburo National Park. Dit 371 vierkante km grote park is een verlengstuk van de vlaktes van Tanzania en heeft duidelijk een andere fauna vergeleken met andere parken in Oeganda. Het is de beste plaats van het land om tijdens een safari elanden, antilopen, zebra's, topi en impala's te zien. De vijf meren in het park met omliggende moerassen trekken diverse dieren aan zoals nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan watervogels. We komen rond de lunch aan in het park, hierna nemen we rust om later in de middag het park te kunnen bekijken.

Optionele activiteiten:

1. Paardrijden:  Er is geen mooiere manier om het park te ontdekken dan op de rug van een paard. Ritten te paard zijn beschikbaar op verschillende tijdstippen en zijn ook zeker geschikt voor onervaren rijders.

2. Boot Safari: Maak een "cruise" over het Mburo meer waar zeer veel nijlpaarden en krokodillen leven.

 

Dag 18: Mburo meer - Kampala (O/L/D)

We reizen door naar Kampala. Onderweg stoppen we om te zien hoe echte Afrikaanse trommels gemaakt worden. We stoppen ook op de evenaar, om te ervaren hoe het is om tegelijk op het noordelijk en het zuidelijk halfrond te staan.

Optionele activititeiten: 

1. Stadstour:  Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Kampala kunt u een tour maken door deze levendige en chaotische stad. Ontdek historische en politieke locaties, zoals de aloude graftombes van de Kabakas waar de Buganda stammen hun koningen begroeven, of de Bahai Tempel.

2. Eten:  Kampala is een stad vol culinaire wondertjes. Verlaat uw hotel om wat van de bijzondere keuken van deze regio te proeven, inclusief heerlijke Indiaanse gerechten.

 

Dag 19 - 20:  Kampala-Jinja (O/L/D)

Vandaag vervolgen we de tour naar Jinja, de legendarische bron van de Nijl en de op een na grootste stad in Oeganda. Na aankomst maken we een boottocht naar het monument van de oorsprong van de Nijl, met later een picknick met uitzicht op het snelstromende water van de rivier. De middag is vrij te besteden, evenals de volgende ochtend. Later op de dag bezoeken we een visserdorpje en de Itanda watervallen.

Optionele activiteiten:

1. Rafting: Rafting op de Nijl is een schitterende ervaring, en een absolute must bij een bezoek aan Oeganda. Het is een avontuurlijke dag vol adrenaline, met passages in klasse 5, op een van de meest opwindende raftingplaatsen ter wereld.

2. Golfen:  Jinja heeft verrassend genoeg een prachtige 18-holes golfbaan. Breng de dag door met een set clubs om te golfen op een van s'werelds mooiste golflocaties.

3. Quad Safari:  Ook een opwindende ervaring is een quad safari. Deze safari gaat van de gebaande paden af langs de oevers van de Nijl. Met een ervaren gids en trainer die u de weg wijst bent u in goede handen.

4.Paardrijden:  Maak een rit langs de Nijl op de rug van een paard! Er zijn tochten beschikbaar van een uur tot een dag. Het verkennen van de omgeving van de Nijl te paard is echt een bijzondere ervaring voor zowel ervaren als onervaren rijders.

 

Dag 21:  Jinja - Entebbe (O/-/-)

Terug naar Entebbe voor de retourvlucht.

 

Opmerking:

Gorilla tracking in deze tour kan zowel in Rwanda als in het zuidelijk deel van Bwindi plaatsvinden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de permits.
Gorilla tracking is afhankelijk van de beschikbaarheid van permits ten tijde van de boeking. Gorilla permits zijn in alle parken erg gewild, het advies is deze zo vroeg mogelijk te reserveren.

- Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonskamer.
 
Inclusief:
- Eén Chimpansee permit (à $150)
- Entree Ngamba Chimpansee eiland
- Accommodaties en maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Comfortabel vervoer met 4 wiel aandrijving.
- Park entreegelden.
- Volledige begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur.
- Mineraalwater tijdens de ritten.
- Boottochten.
- Safari's / game drives.
- Transfers van en naar de luchthaven.
- Alle activiteiten zoals bovengenoemd.
Exclusief :
- Internationale vlucht
- Gorilla permit, optionele activiteiten of boswandelingen
- Alle uitgaven van persoonlijke aard
- Persoonlijke verzekeringen
- Luchthavenbelasting
- Fooien
Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Wild safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Oeganda
Reisduur in dagen 21
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen