Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Oeganda: Van Murchison via Kibale & Queen Elizabeth naar Bwindi (12 dagen / 11 nachten)

Tour-code
14097
€ 0,00
Reisschema: Kampala - Murchison Falls national park - Hoima - Kibale - Queen Elizabeth national park - Ishasha - Bwindi Impenetrable national park - Lake Mburo national park - Kampala

Deze 12 daagse safari in Oeganda, Afrika brengt u naar vier verschillende nationale parken. In Murchison Falls National Park vinden we neushoorns, waarvan de populatie tijdens een periode van burgerlijke onrust bijna geheel was verdwenen, maar nu weer groeit. In Kiballe national park vinden we de grootste populatie aan primaten, die we uiteraard gaan bekijken tijdens een safari. Queen Elizabeth National Park heeft de grootste diversiteit aan landschappen ter wereld, dit varieert van Savannah tot regenwoud. Ook bezoeken we Bwindi Impenetrable National Park, waar we op zoek gaan naar de zeldzame berggorilla.

 

Exclusief internationale vlucht.

12 Dagen safari Oeganda: Van Murchison via Kibale & Queen Elizabeth naar Bwindi

 

Dag 1: Aankomst op luchthaven Entebbe, naar Kampala - 42 km (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door uw reisbegeleider, die u zal begeleiden naar uw accommodatie in Kampala, voor de overnachting met ontbijt. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er gelegenheid om de stad Kampala te verkennen. Kampala is een stad vol culinaire wonderen, een diner in Kampala is dan ook een aanrader!

 

Dag 2: Kampala, Murchison Falls National Park; 300km ten noordwesten van Kampala (O/L/D)

Een vroege start, maar dat is de moeite ruimschoots waard! Na het ontbijt vertrekken we voor een 6-uur durende rit naar Nationaal Park Murchison Falls. We stoppen onderweg bij the Ziwa Rhino Sanctuary in Nakasongola om de neushoorns te bekijken. De neushoorns in Uganda waren na een periode van burgerlijke onrust en stroperij geheel verdwenen. Dit reservaat is volledig ingericht op het fokken van zwarte en witte neushoorns, om in de toekomst de neushoorn-populatie in de beschermde gebieden van Uganda weer terug te brengen.

Op onze rit noordwaarts door het land komen we bij de rivier de Nijl, in het hart van Murchison Falls. Hier steken we met de ferry de rivier over naar Paraa.  De Nijl is de langste rivier ter wereld.  Om deze rivier door het park te zien kronkelen, en door een smalle kloof naar beneden te zien storten is onvergetelijk.

 

Dag 3: Murchison Falls (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we op safari naar de vlaktes waar we de kans hebben om leeuwen, giraffes, buffels, olifanten, diverse soorten vogels en andere dieren te spotten. Dit is een prachtige rit door Borassus Palm Forest, over grasland en savanne naar Lake Albert waar de Albert Nile noordwaarts naar Sudan stroomt.

In de middag maken we een safari per boot naar de benedenwaartse kant van Murchison Falls, waar de Nijl door een 7 meter brede kloof naar beneden stort, of we gaan stroomafwaarts naar de delta waar de Nijl in Lake Albert uitmondt. Dit is een onvergetelijke ervaring. De oevers van de Nijl worden door vele diersoorten bevolkt. We hebben de kans om grote Nijlkrokodillen te zien, nijlpaarden of andere diersoorten die hier komen drinken.

 

Dag 4: Murchison Falls - Hoima (O/L/D)

We zetten onze safari voort naar het hoogste punt van Murchison Falls en vervolgen de weg later naar Hoima om de lange tocht naar Kibale te onderbreken. Onderweg passeren we Butiaba waar we het prachtige landschap van Lake Albert kunnen zien. We bezoeken de heetwaterbronnen bij Kibiro als u wilt. Terwijl u vermaakt wordt door één van de culturele groepen zult u dineren in 'The new Hoima Cultural Lodge & recreation centre' waar u ook zult overnachten.

 

Dag 5: Hoima -  Kibale (O/L/D)

Vanmorgen brengen we een bezoek aan Mparo Tomben en het paleis van de koning, waarna we de reis vervolgen voor één nacht verblijf in het woud ban Kibale. Kibale herbergt dertien soorten primaten waaronder de chimpansee, franjeaap en L'Hoëstaap. In Kibale Nationaal park zijn 355 vogelsoorten waargenomen, en een groot aantal zoogdieren inclusief de ongrijpbare bosolifant.

Later in de middag heeft u de gelegenheid om te voet met een gids een safari te maken door het moeras Bigodi. Het toevluchtsoord Bigodi Wetland Sanctuary wordt bestuurd door the Kibale Association for Rural and Environmental organisation. Deze organisatie is in 1992 opgericht met het doel om sociale en economische ontwikkeling te bevorderen voor lokale bevolkingsgroepen. Dit moeras is de verblijfplaats van ongeveer 137 vogelsoorten en rijk aan vegetatie, zoals wilde palmen, polita vijgen en de dominante papyrusbomen. Vanuit het bezoekerscentrum loopt een netwerk van bospaden, wat de mogelijkheid biedt om tijdens een wandeling  meer vogel- en vegetatiesoorten te spotten die langs de hoofdwegen niet te zien zijn.

 

Dag 6: Kibale - Queen Elizabeth National park (O/L/D)

Deze morgen gaat u op weg voor de Chimpansee safari, langs het netwerk van woudpaden. Een onvergetelijke ervaring is hier de Chimpansees tussen de bomen zien slingeren.

Later rijden we naar Queen Elizabeth National park voor twee overnachtingen. We zullen in de avond aankomen bij uw lodge.

Queen Elizabeth National Park heeft de grootste diversiteit aan landschappen ter wereld; van open savanne tot regenwoud, van dichte papyrusmoerassen en omsloten kratermeren tot de uitgestrektheid van Lake Edward.
Dit park herbergt vele, vele diersoorten zoals leeuwen, nijlpaarden, buffels, luipaarden, gevlekte hyena's, olifanten, meer dan 600 vogelsoorten, wat het een geweldige plaats voor safari's maakt. Daarnaast ook veel soorten apen en reptielen, zoals pythons, adders, cobra's en schildpadden. Het gebied Mweya Peninsula, dat grenst aan Lake Edward, is ook een schitterend safarigebied, omdat  heel veel van deze diersoorten hier regelmatig te zien zijn. 

 

Dag 7: Queen Elizabeth (O/L/D)

Vroeg in de ochtend maken we een safari naar het gebied Kisenyi om de leeuwen en rendieren te spotten, die dit gebied bevolken. Na deze mooie belevenis gaan we terug naar de lodge voor het ontbijt.

In de middag maken we een boottocht over het Kazinga kanaal. Hier kunnen we nijlpaarden zien, op een paar meter afstand van de boot, buffels die zich in de ondiepe wateren ophouden, en een enorme verscheidenheid aan vogelsoorten en grassen aan de oevers. Diverse soorten pelikanen, ooievaars, eenden en bonte ijsvogels zijn regelmatig te zien. In februari en maart worden soms spectaculaire vogeltreks waargenomen;  sommige soorten hier overwinterende vogels vertrekken in groten getale.

 

Dag 8: Queen Elizabeth - Ishasha, zuidelijk gedeelte (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we naar Ishasha, het zuidelijk deel van Queen Elizabeth National Park, thuisbasis van de befaamde boomklimmende leeuwen. Tijdens een safari gaan we dit gebied binnen om de leeuwen te zien, die vroeg in de morgen het meest actief zijn. Hierna gaan we naar onze accommodatie voor een vroege lunch. In de middag relax, en in de avond vertrekken we voor een safari waarna het diner volgt.

 

Dag 9: Ishasha - Bwindi Impenetrable National Park (O/L/D)

Na het ontbijt maken we een safaritocht van ongeveer vier uur vanuit Ishasa naar Bwindi Impenetrable National Park. De rit gaat via Kabale, en onderweg hebben we uitzicht op een prachtige omgeving met o.a. terras-landbouw. We komen aan in de middag bij Montane Forest. Dit gebied is bekend om de vele berggorilla's en prachtige vogelsoorten.

Omdat we de volgende ochtend vroeg op weg gaan voor gorilla tracking, is het belangrijk om goed uitgerust te zijn. Daarom de rest van de middag en de avond vrij programma, diner en overnachting.

 

Dag 10: Gorilla Tracking - Bwindi Impenetrable National Park - zuidelijk gedeelte (O/L/D)

Vandaag extra vroeg uit bed voor Gorilla tracking. Lunch nemen we mee voor onderweg, en we gaan op zoek naar de zeldzame Berggorilla. Dit is misschien wel de meest opwindende ervaring van alle safari's. Er zijn nog maar ongeveer 650 Berggorilla's overgebleven over de hele wereld. De tracking tocht kan tussen de twee en zes uren duren, maar is de inspanning meer dan waard. U wordt constant begeleid door gidsen die u inzicht geven in de flora en fauna van het gebied en de levensstijl van de gorilla's.

In de middag relaxen bij de lodge, of naar keuze een wandeling naar het dorpje Nyakabande om de Batwa-gemeenschap te bezoeken. Ook een boottocht op Lake Mutanda met zonsondergang behoort tot de mogelijkheden, waarbij u vroeg in de avond terugkeert naar de lodge.

 

Dag 11: Bwindi - Lake Mburo National Park (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken voor een 6,5 uur durende tocht naar Lake Mburo National Park. We rijden door de meest schilderachtige streek van Uganda; Kabale.
In de middag komen we aan, en na de lunch kunt u kiezen voor een boottocht, of gaan relaxen in uw hotel. Lake Mburo is een verlengstuk van een wildgebied in Tanzania. Er komen o.a. zebra's, impala's, elanden en andere savannedieren voor, en vele bijzondere vogelsoorten. In de avond maken we een safari door het park.

 

Dag 12: Lake Mburo - Kampala (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Kampala. Hier bezoeken we the Royal Drum makers. We kunnen zien hoe hier Afrikaanse trommels worden gemaakt. Ook stoppen we precies op de evenaar, waar u dus zowel op het noordelijk als op het zuidelijk halfrond kunt staan.
's Avonds komen we aan bij de luchthaven Entebbe, waar u afhankelijk van het tijdstip uw vlucht huiswaarts kunt nemen.

 

Opmerkingen:

Gorilla tracking tijdens deze safari kan plaatsvinden in Rwanda als gorilla-permits of accommodaties niet in Uganda kunnen worden verkregen ten tijde van uw boeking.
Gorilla tracking hangt af van de beschikbare permits ten tijde van uw boeking. In alle parken is er veel vraag naar Gorilla permits. Wij adviseren om deze zo vroeg mogelijk te boeken.

Er is mogelijkheid tot een tweede gorilla track, voor de prijs van $600 per permit.

De prijzen zijn gebaseerd op low budget accommodatie. U heeft ook keuze uit medium class of luxe accomodatie. Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk om op een later tijdstip een accommodatie te wijzigen.

 
Inclusief:
- accommodatie en maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Chimpansee permit ( $ 150,00)
- park entrees,
- honorarium voor begeleiders in de parken,
- game drives (wildsafaris)
- alle boottochten
- alle excursies en activiteiten zoals in het programma aangegeven,
- alle vervoer in een comfortable 4x4 voertuig,
- mineraalwater tijdens de rit,
- volledige begeleiding door Engels sprekende gids/chauffeur,
- belastingen en accijnzen.
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Gorilla tracking permit ($600, beperkt beschikbaar), 
- optionele activiteiten niet opgenomen in het programma,
- dranken,
- telefoneren,
- fooi voor de chauffeur, en overige extra activiteiten op verzoek,

Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Gorilla safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Uganda
Reisduur in dagen 12
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen