Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Oeganda: Het beste van Oeganda (10 dagen / 9 nachten)

Tour-code
14102
€ 0,00
Reisschema: Entebbe - Kampala - Mburo - Bwindi Impenetrable national park - Bwindi - Queen Elizabeth national park - Kibale - Murchison Falls - Kampala

Een onvergetelijke safari door de mooiste natuurgebieden van Uganda. U bezoekt diverse Nationale Parken. De route voert door een diversiteit aan landschappen; uitgestrekte savannes, regenwoud, meren en moerassen. Tijdens de safari's die u in de parken maakt kunt u vele diersoorten in hun natuurlijke omgeving waarnemen, waaronder zebra's, nijlpaarden, leeuwen, gorilla's, chimpansees, reptielen, buffels, luipaarden, olifanten en honderden vogelsoorten.

 

Exclusief internationale vlucht.

10 Dagen Safari Oeganda: Het beste van Oeganda

 

Dag 1: Aankomst – Entebbe –Kampala - 42 km (-/-/D)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u hartelijk welkom geheten door uw reisbegeleider, die u zal begeleiden naar uw accommodatie in Kampala, voor de overnachting met ontbijt. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u de stad Kampala verkennen. Een absolute aanrader zijn de vele restaurantjes die in Kampala te vinden zijn!

 

Dag 2: Kampala - Lake Mburo – 230 km (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we uit Kampala naar Lake Mburo National Park. We maken een stop bij the Royal Drum makers, waar u kunt zien hoe een Afrikaanse trommel wordt vervaardigd. Ook staan we stil op de evenaar, waar u de ervaring beleeft om zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond te staan. Vervolgens maken we een safari waarbij we in de avond het National Park Lake Mburo betreden. Lake Mburo is een verlengstuk van een wildgebied in Tanzania. Er komen o.a. zebra's, Impala's, elanden en andere savannedieren voor, alsmede vele bijzondere vogelsoorten.

 

Dag 3: Mburo – Bwindi Impenetrable National Park (O/L/D)

Na het ontbijt maken we een safari van ongeveer 6,5 uur vanuit Lake Mburo National Park naar Bwindi Impenetrable National Park, waar we in de middag aankomen. We rijden via Kabale en kunnen tijdens de rit genieten van het schilderachtige landschap.

In de middag komen we aan bij Montane Forest. Dit gebied is bekend om de vele berggorilla's en prachtige vogelsoorten.
Omdat we de volgende ochtend vroeg op weg gaan voor gorilla tracking, is het belangrijk om goed uitgerust te zijn. Daarom heeft u de rest van de middag vrij programma.

 

Dag 4: Gorilla Tracking – Bwindi Impenetrable National Park - zuidelijk gedeelte (O/L/D)

Deze ochtend staan we extra vroeg op om ons klaar te maken voor Gorilla tracking. Lunch nemen we mee voor onderweg, en we gaan op zoek naar de zeldzame Berggorilla. Dit is misschien wel een van de meest opwindende ervaringen van alle safari's. Van de Berggorilla leven er nog ongeveer 650 exemplaren over de hele wereld. De tracking kan tussen de twee en zes uur duren, maar is de inspanning meer dan waard. U wordt voortdurend begeleid door een ervaren parkgids. U krijgt inzicht in de flora en fauna in dit gebied, en in het leven van de Berggorilla's.

In de middag relaxen bij de lodge, of naar keuze een wandeling naar het dorpje Nyakabande om de Batwa-gemeenschap te bezoeken. Ook is het mogelijk om een boottocht te maken op Lake Mutanda met zonsondergang.

 

Dag 5: Bwindi – Queen Elizabeth National Park (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht van ongeveer vier uur vanuit Bwindi naar Queen Elizabeth National Park. We komen in de middag in het park aan en maken een safari. Na de lunch kunt u relaxen, en vroeg in de avond maken we nog een safari.
Queen Elizabeth National Park heeft de grootste diversiteit aan landschappen ter wereld; van open savanne tot regenwoud, van dichte papyrusmoerassen en omsloten kratermeren tot de uitgestrektheid van Lake Edward.
Dit park herbergt vele, vele diersoorten zoals leeuwen, nijlpaarden, buffels, luipaarden, gevlekte hyena's, olifanten en meer dan 600 vogelsoorten. Daarnaast ook vele soorten apen, en reptielen zoals pythons, cobra's, adders en schildpadden. Het gebied Mweya Peninsula, dat grenst aan Lake Edward, is een schitterend safarigebied, omdat veel van deze diersoorten hier regelmatig te zien zijn.

 

Dag 6: Queen Elizabeth (O/L/D)

Vroeg in de ochtend maken we een safari naar het gebied Kisenyi, om leeuwen en rendieren te zien die hier hun paargebiede hebben. Hierna keren we terug naar de lodge voor ontbijt.

In de middag maken we een boottocht over het Kazinga Channel. Hier kunnen we nijlpaarden zien, op een paar meter afstand van de boot, buffels die zich in ondiepe wateren ophouden, en een enorme verscheidenheid aan vogelsoorten en grassen aan de oevers. Diverse soorten ooievaars, pelikanen, eenden en bonte ijsvogels zijn regelmatig te zien. In februari en maart worden soms spectaculaire vogeltreks waargenomen; de hier overwinterende vogels vertrekken dan in groten getale.

 

Dag 7: Queen Elizabeth National Park- Kibale (O/L/D)

We maken een safari naar Kibale Forest National Park. Kibale Forest is een groot beschermd regenwoudgebied, dat het hoogste aantal primaten in Afrika heeft, zoals chimpansees, Grey Cheeked Mangabey, Red Tailed monkey en Red Colubus.

In de middag gaan we op 'chimpansee tracking' in het bos, waar we naast verschillende soorten chimpansees ook diverse vogelsoorten kunnen waarnemen.

 

Dag 8: Kibale National Park – Murchison Falls (O/L/D)

Na het ontbijt maken we een ongeveer 7 uur durende tocht naar Murchison Falls National Park. We rijden noordwaarts, dwars door de Rwenzori's, een prachtig berggebied, en langs groene theeplantages. Wanneer we in het hart van het park de rivier de Nijl bereiken, steken we met de ferry over. Ook hebben we een onvergetelijk uitzicht op Murchison Falls. Dit is de plek waar de Nijl, 's-werelds langste rivier, door een smalle kloof 40 meter naar beneden stort.

 

Dag 9: Murchison Falls (O/L/D)

Na het ontbijt maken we een safari naar de vlaktes, waar we leeuwen, giraffes, buffels, olifanten, diverse soorten vogels en andere dieren te spotten. Dit is een prachtige rit door Borassus Palm Forest, over grasland en savanne naar Lake Albert waar de Nijl noordwaarts naar Sudan stroomt.

In de middag maken we een boottocht naar Murchison Falls waar de Nijl door een 7 meter brede kloof naar beneden stort, of we gaan stroomafwaarts naar de delta waar de Nijl in Lake Albert uitmondt, gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. De oevers van de Nijl worden door vele diersoorten bevolkt. We hebben de kans om grote nijlkrokodillen te zien, maar ook nijlpaarden of andere diersoorten die hier komen drinken.

 

Dag 10: Murchison Falls – Kampala (O/L/D)

We maken in de ochtend een safari naar de bovenloop van Murchison Falls. We kunnen de 7 meter brede kloof van dichtbij bekijken. Hier stort de Nijl 40 meter naar beneden. De watervallen zijn oorverdovend en spectaculair, met een prachtige regenboog op zonnige dagen.

Later op de dag rijden we terug naar de luchthaven van Kampala voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Opmerkingen:

Gorilla tracking tijdens deze safari kan plaatsvinden in Rwanda als permits of accommodaties niet in Uganda beschikbaar zijn ten tijde van boeking.
Gorilla tracking hangt af van de beschikbare permits ten tijde van uw boeking. In alle parken is er veel vraag naar Gorilla permits. Wij adviseren om deze zo vroeg mogelijk te boeken.

Er is een mogelijkheid tot een tweede Gorilla track, voor de prijs van  $500 per permit.

De prijzen zijn gebaseerd op low budget accommodatie. U heeft ook keuze uit medium class en luxe accommodatie. Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk om op een later tijdstip een accommodatie te wijzigen. 

 

Inclusief:
- Accommodatie en maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- park entrees
- honorarium voor begeleiders in de parken
- safari's / game drives
- boottocht op Kazinga Channel en naar de bron van de Nijl
- 4x4 wheel drive vervoer
- mineraalwater tijdens de rit
- volledige begeleiding door Engels sprekende gids/chauffeur
- taxes
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Gorilla tracking permit ($500)
- chimpansee tracking in Kyambura kloof ($50, optioneel)
- vogels spotten ($20, optioneel)
- wandelingen naar dorpjes of in het bos ($40, optioneel)
- dranken
- telefoon
- fooien voor de chauffeur
- overige extra activiteiten op verzoek.
Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Wild safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Uganda
Reisduur in dagen 10
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen