Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Safari Oeganda: Berggorilla's en chimpansees (10 dagen / 9 nachten)

Tour-code
15111
€ 0,00
Reisschema: Entebbe - Kampala - Kibale forest - Kibale - Queen Elizabeth National Park - Ishasha - Bwindi Impenetrable National Park - Lake Mburo National Park - Kampala - Entebbe

Tijdens deze prachtige safari bezoekt u Kibale Forest National Park, waar u vele chimpansees kunt zien. De safari voert u ook door Queen Elizabeth National Park. Dit park heeft de grootste verscheidenheid aan landschappen, en herbergt honderden diersoorten, o.a. leeuwen, nijlpaarden, buffels, olifanten, wilde zwijnen, primaten, reptielen en vele soorten vogels. Tijdens de boottocht over Kazinga Channel kunt u de nijlpaarden vanaf een paar meter afstand bekijken. In Bwindi Impenetrable National Park kunt u de zeldzame berggorilla's zien.

Exclusief internationale vlucht.

10 Dagen Safari Oeganda: Berggorilla's en chimpansees

 

Dag 1: Aankomst - Entebbe - Kampala (42km) (O/-/-)

Op de eerste dag van uw safari in Afrika wordt u bij aankomst op de luchthaven van Oeganda hartelijk welkom geheten door uw reisbegeleider, die u zal begeleiden naar uw hotel in Kampala.

 

Dag 2: Kampala - Kibale Forest National Park (450 km, 5 a 6 uur) (O/-/D)

Na het ontbijt vertrekken we uit Kampala naar Kibale Forest National Park, waar we in de middag aankomen.
Kibale Forest is een groot stuk beschermd regenwoud. Hier leeft het grootste aantal primaten in Afrika, bestaande uit diverse soorten. In de middag is de eerste chimpansee tracking, een safari waarbij we o.a. kunnen zien hoe deze dieren eten, klimmen, voor hun jongen zorgen en op mensen reageren. Tijdens deze chimpansee safari vertelt uw gids u alle wetenswaardigheden over chimpansees en neemt hij/zij u mee naar de mooiste plekjes van Kibale Forest.

 

Dag 3: Kibale Forest (O/-/D)

Ook deze ochtend gaan we chimpansee safari maken, waarbij we deze keer deel uitmaken van een team dat het gedrag van de chimpansees bestudeert met het doel om deze aan mensen te laten wennen. We brengen de hele ochtend in het bos door, waarna we terug naar de Lodge gaan voor de lunch. In de avond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling met een gids door Bigodi Swamp. Dit moerasgebied is een huisvesting voor ongeveer 137 vogelsoorten, en heeft een rijke vegetatie met o.a. wilde palmen, polita vijgen en de woekerende papyrus. Het reservaat Bigodi Wetland Sanctuary wordt gerund door the Kibale Association for Rural en Environmental organisation. Deze organisatie is in 1992 opgericht met als doel sociale en economische ontwikkeling voor lokale bevolkingsgroepen.

 

Dag 4: Kibale  – Queen Elizabeth National Park (O/-/D)

Op de vierde dag van uw safari in Afrika vertrekken we na het ontbijt uit Kibale voor een 2 uur durende rit naar Queen Elizabeth National Park. Bij het binnengaan van het park hebben we een safari door het park. In de middag komen we bij onze accommodatie aan, en is de mogelijkheid voor lunch, en relaxen bij het zwembad. Vroeg in de avond maken we nog een safari.
Queen Elizabeth National Park heeft de grootste verscheidenheid aan landschappen van alle parken ter wereld; van open savanne tot regenwoud, van dichte papyrusmoerassen en ingesloten kratermeren tot de uitgestrektheid van Lake Edward. Het park herbergt ook meer dan honderd diersoorten, o.a. leeuwen, nijlpaarden, buffels, hyena's, olifanten en wilde zwijnen. Er zijn ook 606 soorten tropische vogels, vele soorten primaten, en reptielen zoals diverse soorten slangen en schildpadden. In het park ligt het toeristencentrum Mweya Peninsula, van waaruit vele van deze dieren kunnen worden waargenomen. Dit gebied wordt ook wel het ultieme safarigebied genoemd.

 

Dag 5: Queen Elizabeth (O/-/D)

Deze ochtend gaan we op Chimpansee-tracking in de Kyambura kloof, en daarna terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt.
Later in de middag maken we een boottocht op Kazinga Channel. Nijlpaarden bevinden zich in het water op een paar meter afstand van de boot, buffels houden zich op in het ondiepe water, en een grote verscheidenheid aan vogels bevindt zich tussen de grassen aan de oevers, waaronder o.a. pelikanen en ooievaars.

 

Dag 6: Queen Elizabeth – Ishasha sector (O/-/D)

 

Na het ontbijt maken we een safari van ongeveer vier uur vanuit Queen Elizabeth naar het zuidelijke deel van Queen Elizabeth, genaamd Ishasha, een gebied dat beroemd is om de leeuwen die in bomen klimmen. In de middag naar keuze relaxen of een natuurwandeling maken. 's Avonds maken we nog een safari, waarna we terugkeren naar het kamp om te overnachten.

 

Dag 7: Ishasha sector - Bwindi (ongeveer 5 uur rijden) (O/-/D)

Na het ontbijt gaan we op safari om op zoek te gaan naar de beroemde leeuwen van Ishasha. Na de safari verlaten we Ishasha en rijden we door een prachtig landschap van heuvels, valleien en lokale landbouw naar Nkuringo Safari Lodge. Dit is een lodge gelegen aan Lake Mutanda, waarvandaan je uitkijkt over de Virunga Vulkanen. Na de lunch is de middag vrij te besteden. Voor morgen staat er een vroege safari op de planning waar we vandaag de nodige voorbereidingen voor zullen treffen.

 

Dag 8: Gorilla Tracking – Bwindi Impenetrable National Park (O/-/D)

Deze ochtend is het extra vroeg opstaan, waarbij we ons klaarmaken voor Gorilla tracking. Lunch nemen we mee voor onderweg. We gaan op zoek naar de zeldzame Berggorilla, wellicht een van de meest enerverende safari's ter wereld. Er leven nog ongeveer 650 exemplaren van de Berggorilla over de hele wereld. De safari duurt tussen de twee en zes uur, maar is de inspanning meer dan waard! De ervaren parkgids biedt u inzicht in de levensstijl van deze gorilla, evenals in de flora en fauna van dit gebied.
In de middag relaxen, of een wandeling naar een naburig dorp om de Batwa gemeenschap te bezoeken.

 

Dag 9: Bwindi – Lake Mburo National Park (O/-/D)

's Ochtends heeft u de mogelijkheid om een boottocht op Lake Mutanda te maken of een bezoek te brengen aan de Batwa gemeenschap in Nyakabande. Vervolgens rijden we naar Lake Mburo National Park, dat we middels een safari verkennen.
Lake Mburo National Park is een verlengstuk van de vlaktes van Tanzania. Er leven vele zebra's, impala's, elanden en andere savannedieren, en vele soorten tropische vogels. In de avond maken we een game drive door het park.

 

Dag 10 : Lake Mburo – Kampala – Entebbe (O/-/-)

In de ochtend maken we een safari door het park, waarna we richting Kampala rijden. We maken een stop bij de Royal Drum makers, waar we de vervaardiging van echte Afrikaanse trommels kunnen zien. Ook stoppen we op het punt van de evenaar, waar we dus zowel op het noordelijk als op het zuidelijk halfrond kunnen staan. In de avond komen we aan in Entebbe voor uw vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

 

Opmerkingen:
 • Gorilla tracking in deze tour kan ook in Rwanda plaatsvinden. Dit hangt af van de beschikbare permits in Oeganda ten tijde van de boeking.
  Gorilla permits zijn erg gewild voor alle parken. We adviseren om deze zo vroeg mogelijk te boeken.
  Er is een optie voor een tweede Gorilla track voor $500 per permit.
 • Accomodatie:
  Dit programma is gebaseerd op low budget accommodatie. U heeft ook keuze uit medium class of luxe accommodatie. Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk om een accommodatie tussentijds te wijzigen.
 • Inclusief:
  - Budget accommodatie
  - Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
  - park entrees
  - vergoeding voor parkgidsen
  - game drives
  - boottocht in Queen Elizabeth
  - 4x4 wheel drive vervoer
  - mineraalwater onderweg
  - een ervaren Engels sprekende gids/chauffeur
  - maaltijden
  - taxes
  - transfers
 • Exclusief:
  - Internationaal vliegticket
  - Gorilla tracking permit ($600),
  - optioneel chimpansee tracking  ($150)
  - optioneel boottocht Lake Mutanda ($25)
  - optioneel wandelingen door het woud of naar een dorpje ($20)
  - dranken, fooien, overige activiteiten op verzoek.
Meer informatie
tourcode jjnr
Thema Gorilla safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Uganda
Reisduur in dagen 10
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen