Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Safari Kenia: Van Nakurumeer naar Mombasa (13 dagen / 12 nachten)

Meer afbeeldingen

Safari Kenia: Van Nakurumeer naar Mombasa (13 dagen / 12 nachten)
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Nairobi - Lake Nakuru - Masai Mara - Lake Naivasha - Amboseli - Tsavo West - Tsavo East - Mombasa - Nairobi

Een avontuurlijke safari in Afrika, door het prachtige Kenia, bestaande uit acht dagen safari gevolgd door enkele dagen relaxen op de stranden van Mombasa. De reis begint bij het Nakurumeer, waar de eerste safari zal plaatsvinden. Vervolgens reist u naar het beroemde Masai Mara Reservaat, één van de grootste parken van Kenia. De tocht vervolgt zich naar het Naivashameer, het Amboseli Nationaal Park en als laatste de parken Tsavo West en Tsavo East. De laatste dagen van uw safari in Afrika is er geen programma en overnacht u in een strandhotel in Mombasa.


 


Exclusief internationale vlucht.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

13 Dagen Safari Kenia: Van Nakurumeer naar Mombasa

 

Dag 1: Aankomst Nairobi (-)

Op de eerste dag van uw Safari in Afrika wordt u door een gids ontvangen op de luchthaven van Nairobi en naar een hotel in de stad gebracht.
Overnachting in Nairobi.

Dag 2: Nairobi - Lake Nakuru National Park (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we richting het Nakurumeer, een prachtig meer in centraal Kenia, dat sinds 2011 beschouwd wordt als werelderfgoed.  Zodra we 's middags aankomen in Nakuru maken we een safari in het Nakuru Nationaal Park. Dit park is beroemd vanwege de duizenden flamingo's die leven aan de rand van het Nakurumeer. In het Nakuru Nationaal Park zijn witte en zwarte neushoorns uitgezet, om zo deze diersoorten een veilige omgeving te bieden.
Overnachting in Nakuru.

Dag 3: Nakuru - Masai Mara Reservaat (O/L/D)

Na het ontbijt vervolgen we de safari in Afrika naar Masai Mara, waar we tegen de middag aan zullen komen. Na de lunch zullen we aan onze eerste safari in het Masai Mara Reservaat beginnen. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, bekend van de massale seizoenstrek van gnoes en zebra's. In het Masai Mara Reservaat zijn heel veel verschillende dieren te vinden, waaronder cheeta's, leeuwen, luipaarden, olifanten en gazelles.
Overnachting in Masai Mara.

Dag 4: Masai Mara Reservaat (O/L/D)

Vandaag zullen we de hele dag doorbrengen in het Masai Mara Reservaat. Na het ontbijt stappen we in de auto voor een safari bij de Mara, een rivier die door het reservaat stroomt. Deze rivier wordt bewoond door nijlpaarden en krokkodillen, die u met een beetje geluk te zien zult krijgen. De rivier Mara is een plek waar tijdens de seizoenstrek duizenden gnoes en zebra's zullen verzamelen om te drinken, een geweldige gelegenheid voor het maken van foto's.
Overnachting in Masai Mara.

Dag 5: Masai Mara - Lake Naivasha (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we per auto naar het Naivashameer. Het Naivashameer is een zoetwatermeer, gelegen op bijna twee kilometer hoogte en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer heeft oppervlakte van 170 km2 en is bekend om zijn rijke flora en fauna. In en rondom het meer kunt u onder andere nijlpaarden, buffels, giraffen, elanden en pelikanen tegenkomen. Na aankomst bij het Naivashameer is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting in Naivasha.

Dag 6: Naivasha - Amboseli National Park (O/L/D)

Vandaag zetten we koers naar het zuiden van Kenia om een safari te maken in het Amboseli Nationaal Park. Dit park vormt samen met het Masai Mara Reservaat en het Nakurumeer de drie drukstbezochte safariparken van Kenia. Amboseli Nationaal Park is bijzonder geschikt om olifanten te bestuderen tijdens de paartijd, gezien het vele aantal kuddes die in dit gedeelte van Kenia leven. Tevens zijn er luipaarden, leeuwen, impala's, elanden en vele andere soorten zoogdieren te spotten. Met meer dan 400 verschillende soorten biedt het park ook een grote verscheidenheid aan vogels. Vandaag zullen we met een gids het park betreden voor een safari.
Overnachting in Amboseli.

Dag 7: Amboseli National Park (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we weer op safari in het Amboseli Nationaal Park. Het park is gelegen naast de Kilimanjaro, een vulkaan van bijna 6 kilometer hoog. Met de Kilimanjaro op de achtergrond en de vele wilde dieren in de omgeving is Amboseli Nationaal Park een paradijs voor fotografen.
Overnachting in Amboseli.

Dag 8: Amboseli - Tsavo West National Park (O/L/D)

Na het ontbijt zetten we onze safari in Afrika voort richting Tsavo, waar we tegen lunchtijd zullen arriveren. 's Middags kunt u genieten van de adembenemende natuur tijdens een safari door het Nationaal park Tsavo West. In dit park leven grotte kuddes olifanten, nijlpaarden, en enorme krokodillen. Ook kunt u hier de bijna uitgestorven zwarte neushoorn tegenkomen. In het park is een speciaal reservaat voor deze beschermde diersoort aangelegd, genaamd Ngulia Rhino Sanctuary.
Overnachting in Tsavo West.

Dag 9: Tsavo East National Park (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we van het westelijke naar het oostelijke deel van het Tsavo Nationaal park. Tot 1948 vormden deze twee delen samen het Tsavo Nationaal park, maar tegenwoordig worden de twee delen gescheiden door een weg en een spoorlijn. Mooie bezienswaardigheden in het park zijn het Yattaplateau en de Lugardwatervallen.
Overnachting in Tsavo East.

Dag 10: Tsavo East - Mombasa (O/-/D)

Vandaag vervolgen we de reis door Kenia naar Mombasa, een populaire toeristische badplaats aan de oostkust van Kenia. Mombasa wordt veel bezocht door toeristen die na hun safari of rondreis nog een paar dagen tot rust willen komen langs de prachtige kust van Kenia. Kenmerkend voor Mombasa zijn de parelwitte stranden en de koraalriffen in de warme Indische Oceaan.
Overnachting in Mombasa (Strandhotel).

Dag 11, 12: Mombasa (O/-/D)

Deze twee dagen zijn vrij te besteden aan de kust van Kenia, in uw strandhotel met uitkijk op de Indische Oceaan.
Overnachting in Mombasa (Strandhotel).

Dag 13: Mombasa - Nairobi (O/-/-)

Vandaag wordt u met de auto teruggebracht naar de luchthaven van Nairobi waar u aan het einde van de dag zult arriveren voor uw vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

Prijzen zijn inclusief:
- Accommodaties
- Maaltijden zoals aangegeven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Entreegelden voor parken
- Vervoer met een busje
- Transfer van en naar de luchthaven van Nairobi
- Engels sprekende gids-chauffeur
Prijzen zijn exclusief:
- Internationale vlucht
- Visa
- Luchthaventarieven
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14225
Thema Wild safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Kenia
Reisduur in dagen 13
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.