Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Safari Kenia: Avontuurlijke Expeditie & Strandvakantie (14 dagen / 13 nachten)

Meer afbeeldingen

Safari Kenia: Avontuurlijke Expeditie & Strandvakantie (14 dagen / 13 nachten)
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Nairobi - Samburu - Nakurumeer - Masai Mara - Amboseli - Tsava West - Tsava East - Mombasa

Deze safari in Afrika, Kenia is een ideale combinatie tussen avontuur en ontspanning. De 14 daagse reis door Kenia begint actief, met safari's en bezoeken aan verschillende natuurparken. Het beginpunt van deze tocht is Nairobi, waarvandaan u naar Samburu wordt gebracht voor twee dagen safari. De zoektocht naar wilde dieren wordt voortgezet in het Lake Nakuru Nationaal Park. De volgende bestemming is het prachtige Masai Mara reservaat, waar u meerdere keren op safari zult gaan. De reis vervolgt zich richting de Kilimanjaro en het Amboseli Nationaal Park. De laaste safaribestemming is het Nationaal park Tsavo, dat u in twee dagen te zien zult krijgen. De laatste drie dagen van de reis kunt u tot rust komen in uw strandhotel in Mombasa.


 


Exclusief internationale vlucht.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

14 Dagen Safari Kenia: Avontuurlijke Expeditie & Strandvakantie

 

Dag 1: Nairobi - Samburu Nationaal Reservaat (-/L/D)

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi wordt u ontvangen door uw gids. We starten onze safari door Afrika met een tocht naar Samburu, waar u tegen het einde van de middag zult arriveren. Onderweg wordt er een lunch geregeld. Bij aankomst in Samburu maken we direct een safari door het Samburu Nationaal Reservaat; een beroemd natuurreservaat waar veel wilde dieren leven, zoals giraffen, zebra's, leeuwen, antilopen en nog veel meer.
Overnachting in Samburu.

 

Dag 2: Samburu Nationaal Reservaat (O/L/D)

Vandaag zullen we de hele dag op safari in het Samburu Reservaat doorbrengen. Na een ontbijt bij uw lodge trekken we erop uit om de bossen van Kenia te ontdekken. Door het Samburu Reservaat stroomt de rivier Ewaso Ng'iro, een rivier die door vele wilde dieren als drink- en badderplaats wordt gebruikt. Behalve leeuwen, olifanten, buffels, apen en giraffen leven er ook talrijke vogelsoorten in de bossen van Samburu. In de bossen van Samburu leeft de Samburu-stam, een Keniaanse stam die hier tot op de dag van vandaag nog steeds hun traditionele rituelen uitvoert. Nadat de gids u de mooiste plekjes van het reservaat heeft laten zien keert u weer terug naar de lodge voor een diner.
Overnachting in Samburu.

 

Dag 3: Samburu - Lake Nakuru Nationaal Park (O/L/D)

Na het ontbijt vevolgen we de safari in Afrika richting het Nakurumeer, een prachtig meer in centraal-Kenia, dat sinds 2011 beschouwd wordt als werelderfgoed. Onderweg naar Nakuru stoppen we in Nyahururu om te lunchen. Zodra we 's middags aankomen in Nakuru brengen we een bezoek aan het Nakuru Nationaal Park. Dit park is beroemd vanwege de duizenden flamingo's die leven aan de rand van het Nakurumeer. In het Nakuru Nationaal Park zijn witte en zwarte neushoorns uitgezet, om zo deze diersoorten een veilige omgeving te bieden.
Overnachting in Nakuru.

 

Dag 4: Nakuru - Masai Mara (O/L/D)

Deze dag zullen we voornamelijk op safari doorbrengen in het Masai Mara Reservaat. Na het ontbijt rijden we naar het zuidwesten van Kenia, waar we tegen lunchtijd aan zullen komen. Na de lunch zullen we aan onze eerste safari door het Masai Mara Reservaat beginnen. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, bekend van de massale seizoenstrek van gnoes en zebra's. In het Masai Mara Reservaat zijn wederom vele verschillende dieren te vinden, waaronder cheeta's, leeuwen, luipaarden, olifanten en gazelles.
Overnachting in Masai Mara.

 

Dag 5: Masai Mara Reservaat (O/L/D)

Ook vandaag zullen we een safari maken door het Masai Mara Reservaat. Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we richting de Mara, een rivier die door het reservaat stroomt. Deze rivier wordt bewoond door nijlpaarden en krokkodillen, die u met een beetje geluk te zien zult krijgen. De rivier Mara is een plek waar tijdens de seizoenstrek duizenden gnoes en zebra's zullen verzamelen om te drinken, een geweldig schouwspel dat sommige mensen zullen kennen van tv. Aan het einde van de dag keren we terug naar uw lodge.
Overnachting in Masai Mara.

 

Dag 6: Masai Mara - Amboseli (O/L/D)

Vandaag staan we vroeg op voor de rit naar Amboseli Nationaal Park, één van de populairste safariparken in Kenia. Onderweg zullen we door verschillende natuurgebieden rijden, en een stop maken in Nairobi om te lunchen. Amboseli is een stad, gelegen naast de Kilimanjaro, een vulkaan van bijna 6 kilometer hoog. Met de Kilimanjaro op de achtergrond en de vele wilde dieren in de omgeving is Amboseli Nationaal Park een paradijs voor fotografen.
Overnachting in Amboseli.

 

Dag 7: Amboseli Nationaal Park (O/L/D)

Het grootste deel van deze dag zullen we besteden in het Amboseli Nationaal Park. Het park is relatief klein, maar heeft ondanks de geringe oppervlakte een enorme verscheidenheid aan zoogdieren en vogels. Zo leven er meer dan 50 soorten grotere zoogdieren en ruim 400 soorten vogels. Kenmerkend voor het Amboseli Nationaal Park zijn de bronnen en moerassen die hier en daar te vinden zijn. Deze verschijnselen worden verzoorzaakt door ondergrondse rivieren die het smeltwater vanuit de bergen afvoeren.
Overnachting in Amboseli.

 

Dag 8: Amboseli - Nationaal park Tsavo West (O/L/D)

Na het ontbijt zetten we onze safari in Afrika voort richting Tsavo, waar we tegen lunchtijd zullen arriveren. 's Middags kunt u genieten van de adembenemende natuur tijdens een safari door het Nationaal park Tsavo West. In dit park leven grotte kuddes olifanten, nijlpaarden, en enorme krokodillen. Ook kunt u hier de bijna uitgestorven zwarte neushoorn tegenkomen. In het park is een speciaal reservaat voor deze beschermde diersoort aangelegd, genaamd Ngulia Rhino Sanctuary. Tegen het einde van de dag zullen we Lake Jipe bereiken, waar u aan boord van een boot het leven van de talrijke vogelsoorten kunt aanschouwen.
Overnachting in Tsavo West.

 

Dag 9: Tsavo West - Nationaal park Tsavo East (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we van het westelijke naar het oostelijke deel van het Tsavo Nationaal park. Tot 1948 vormden deze twee delen samen het Tsavo Nationaal park, maar tegenwoordig worden de twee delen gescheiden door een weg en een spoorlijn. Mooie bezienswaardigheden in het safaripark zijn het Yattaplateau en de Lugardwatervallen.
Overnachting in Tsavo East.

 

Dag 10: Nationaal park Tsavo East - Mombasa (O/-/D)

Vandaag zullen we vroeg opstaan om nog even het park in te gaan voor een safari. Vervolgens rijden we naar Mombasa, waar u in kunt checken bij uw hotel aan het strand. Hier kunt u de komende drie dagen genieten van het mooie weer en de prachtige stranden aan de kust van Kenia.
Overnachting in Mombasa.

 

Dag 11, 12, 13:  Mombasa (O/-/D)

Tijdens deze dagen staan er geen activiteiten gepland. U kunt tot rust komen in uw hotel, maar voor de actieve reizigers zijn er optionele activiteiten beschikbaar, zoals een stadstour of een bezoek aan een lokaal museum. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Overnachting in Mombasa.

 

Dag 14: Mombasa - vertrek (O/-/-)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Mombasa gebracht voor uw vlucht terug naar huis, of naar uw volgende bestemming.

 

Prijzen zijn inclusief:
- Vlucht Mombasa - Nairobi
- Transfers van en naar luchthaven
- Maaltijden zoals beschreven (hotel in Mombasa op Half Board basis)
- Accommodaties
- Activiteiten zoals beschreven
- Entreegelden voor parken
- Engels sprekende gidsen tijdens de safari's
- Water tijdens de safari's
Prijzen zijn exclusief:
- Internationale vlucht
- Luchthaventarieven
- Fooien voor de gids en chauffeur
- Persoonlijke uitgaven
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14216
Thema Wild safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Kenia
Reisduur in dagen 14
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.