Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Safari Afrika: Van Kenia naar Tanzania (21 dagen / 20 nachten)

Meer afbeeldingen

Safari Afrika: Van Kenia naar Tanzania (21 dagen / 20 nachten)
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Nairobi (Kenia) - Samburu - Mt. Kenya - Nakurumeer - Tanzania: Masai Mara - Serengeti - Ngorongoro-krater - Lake Manyara - Tarangire - Kenia: Taita Hill Sanctuary - Tsavo West - Amboseli - Nairobi

Een geweldige drieweekse Safari in Afrika door Kenia en Tanzania, beginnend in Nairobi. Uw reis begint op de luchthaven van Nairobi, waarvandaan u een reeks parken in Kenia zal bezoeken. Achtereenvolgens bezoekt u het Samburu Nationaal Reservaat, de Mt. Kenya Region, het Nagurumeer en het Masai Mara Reservaat. Na een week steekt u de grens over naar Tanzania, waar u een bezoek zult brengen aan de Serengeti, de Ngorongoro-krater, het Manyarameer en het Tarangire National Park. Na anderhalve week safari in Tanzania reist u terug om in Kenia een kijkje te nemen in het Taita Hill Reservaat, het Nationaal Park Tsavo West en het Amboseli National Park. Kortom, drie weken safari in Afrika langs de mooiste plekjes van Kenia en Tanzania, onder begeleiding van deskundige gidsen. Een onvergetelijke ervaring!


 


Exclusief internationale vlucht.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

21 Dagen Safari Afrika: Van Kenia naar Tanzania

 

Dag 1: Aankomst Nairobi (-/-/-)

Na ontvangst door een gids op de luchthaven van Nairobi wordt u naar een hotel in de stad gebracht.
Overnachting in Nairobi.

 

Dag 2: Nairobi - Samburu Nationaal Reservaat (O/L/D)

We starten onze safari in Afrika met een tocht richting Samburu, waar u tegen het einde van de middag zult arriveren. Onderweg wordt er een lunch geregeld. Bij aankomst in Samburu brengen we gelijk een bezoek aan Samburu Nationaal Reservaat; een beroemd natuurreservaat waar veel wilde dieren leven, zoals giraffen, zebra's, leeuwen, antilopen en nog veel meer.
Overnachting in Samburu.

 

Dag 3: Samburu Nationaal Reservaat (O/L/D)

Vandaag zullen we de hele dag op safari in het Samburu Reservaat doorbrengen. Na een ontbijt bij uw lodge trekken we erop uit om de bossen van Kenia te ontdekken. Door het Samburu Reservaat stroomt de rivier Ewaso Ng'iro, een rivier die door vele wilde dieren als drink- en badderplaats wordt gebruikt. Behalve leeuwen, olifanten, buffels, apen en giraffen leven er ook talrijke vogelsoorten in de bossen van Samburu. In de bossen van Samburu leeft de Samburu-stam, een Keniaanse stam die hier tot op de dag van vandaag nog steeds hun traditionele rituelen uitvoeren. Nadat de gids u de mooiste plekjes van het reservaat heeft laten zien keert u weer terug naar de lodge voor een diner.
Overnachting in Samburu.

 

Dag 4: Samburu - Mount Keya Region (O/L/D)

Na het ontbijt zullen we Samburu verlaten en onze safari in Afrika voortzetten naar de Mt. Kenya Region. De Mount Kenya is, op de Kilimanjaro na, de hoogste berg van Afrika. Om de berg heen ligt een groot natuurgebied, genaamd Mount Kenya National Park. Dit natuurgebied staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst, wat volkomen terecht is gezien de prachtige natuur die het park te bieden heeft. Na aankomst bij Mount Kenya stapt u in de auto voor een safari door het park.
Overnachting in Mt. Kenya Region.

 

Dag 5: Mt. Kenya - Lake Nakuru National Park (O/L/D)

Onze volgende bestemming is Lake Nakuru National Park, waar we tegen lunchtijd met de auto zullen arriveren. Het park bestaat uit het Nakurumeer en de bossen die het meer omringen. Lake Nakuru National Park is beroemd vanwege de duizenden flamingo's die leven aan de rand van het Nakurumeer. 's Middags gaan we direct op safari om het park te verkennen.
Overnachting in Nakuru.

 

Dag 6: Nakuru - Masai Mara Reservaat (O/L/D)

Na het ontbijt zetten we de reis door Kenia voort naar Masai Mara, waar we tegen de middag aan zullen komen. Na de lunch zullen we aan onze eerste safari door het Masai Mara Reservaat beginnen. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, bekend van de massale seizoenstrek van gnoes en zebra's. In het Masai Mara Reservaat zijn heel veel verschillende dieren te vinden, waaronder cheeta's, leeuwen, luipaarden, olifanten en gazelles.
Overnachting in Masai Mara.

 

Dag 7: Masai Mara Reservaat (O/L/D)

Ook vandaag zullen we een safari maken door het Masai Mara Reservaat. Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we richting de Mara, een rivier die door het reservaat stroomt. Deze rivier wordt bewoond door nijlpaarden en krokkodillen, die u met een beetje geluk te zien zult krijgen. De rivier Mara is een plek waar tijdens de seizoenstrek duizenden gnoes en zebra's zullen verzamelen om te drinken, een geweldig schouwspel dat sommige mensen zullen kennen van tv. Aan het einde van de dag keren we terug naar uw lodge.
Overnachting in Masai Mara.

 

Dag 8: Kenia - Tanzania (O/L/D)

Vandaag zullen we het prachtige Kenia verlaten en starten met onze reis door Tanzania. We zullen de grens oversteken bij het dorpje Isebania en doorrijden naar een accommodatie in Mwanza (Tanzania). Eenmaal aangekomen in Mwanza wacht u een heerlijk diner bij het bungalowpark. U zult overnachten in een traditionele bungalow aan de rand van het Victoriameer.
Overnachting in Mwanza.

 

Dag 9: Mwanze - Serengeti National Park (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we verder door Tanzania naar het Serengeti National Park, waar we tegen luchtijd zullen arriveren. De oppervlakte van het park bedraagt bijna 15.000 km2, bestaande uit grasvlaktes, savanne en bossen. Het park is beroemd vanwege de grote trek van gnoes en zebra's die jaarlijks in het park plaatsvindt. In het trekseizoen kunnen deze dieren kuddes vormen met aantallen groter dan 100.000. Na de lunch neemt de gids u mee op uw eerste safari in het Serengeti National Park.
Overnachting in Serengeti.

 

Dag 10: Serengeti National Park (O/L/D)

Op de tiende dag van uw safari door Afrika zullen we wederom een tocht maken door het Serengeti National Park. Naar schatting leeft in het park de grootste populatie leeuwen van heel Afrika, dankzij de grote overvloed aan prooidieren van de leeuw. Ook olifanten en luipaarden zijn relatief veel geziene zoogdieren in het park. Een wat minder voorkomende diersoort is de zwarte neushoorn, waarvan er slechts enkele tientallen exemplaren voorkomen in de Serengeti. De neushoorns leven vooral rond de 'kopjes' in het centrum van het park. Kopje is een Afrikaanse term voor een kleine granietberg in een overwegend vlak landschap.
Overnachting in Serengeti.

 

Dag 11: Serengeti National Park (O/L/D)

Ook vandaag gaan we op safari in het Serengeti National Park. Tijdens de drie dagen safari op de Serengeti laat uw gids u de mooiste plekjes zien en legt u van alles uit over de flora en fauna van deze prachtige streek. De naam van de streek, Serengeti, is bedacht door het Masai-volk, dat leeft in de omgeving van Tanzania en Kenia. De letterlijke vertaling van Serengeti is 'Eindeloze vlaktes'.
Overnachting in Serengeti.

 

Dag 12: Serengeti - Ngorongoro (O/L/D)

Na nog een laatste ochtendsafari op de Serengeti verlaten we de streek, en reizen we door naar de Ngorongoro, een gigantische krater op een hoogte van ruim 2 kilometer boven de zeespiegel. Met een doorsnee van 20 kilomter is de Ngorongoro de grootste caldera ter wereld. De kraterwand van de Ngorongoro-krater is ongeveer 600 meter hoog, waardoor er in de krater een afwijkend klimaat heerst. In het midden van de krater bevindt zich een zoutmeer, veroorzaakt door de verdampging van water in de krater. Na een middagsafari wacht bij de accommodatie een diner.
Overnachting in Ngorongoro.

 

Dag 13: Ngorongoro (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we wederom op safari in de Ngorongoro-krater. De krater, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst staat, wordt bewoond door verschillende soorten zoogdieren en is één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Afrikaanse dieren als leeuwen, zebra's, nijlpaarden, neushoorns, gnoes en olifanten zijn allemaal in de krater te vinden. Door de afscheiding met de buitenwereld vertonen sommige diersoorten tekenen van inteelt, waaronder de leeuwen. Opvallend is dat er geen giraffen te vinden zijn in de krater. De oorzaak hiervan is de bouw van giraffen. Door de lange poten en nek kunnen giraffen de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.
Overnachting in Ngorongoro.

 

Dag 14: Lake Manyara (O/L/D)

De volgende bestemming van onze safari in Afrika is het Manyarameer, waar we na het ontbijt naartoe zulen rijden. Het Manyarameer is gelegen in het Lake Manyara National Park, een park dat vooral bekend is om de grote hoeveelheid bavianen. Rondom het Manyarameer zijn heel veel diersoorten te vinden. Er leven zo'n 300 verschillende soorten trekvogels, waaronder flamingo's, maar ook grotere dieren zoals nijlpaarden, olifanten, buffels, giraffen en knobbelzwijnen. Tijdens de tocht door het park zullen we onderweg lunchen.
Overnachting in Lake Manyara National Park.

 

Dag 15: Tarangire National Park (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we een klein stukje door de Manyara-regio, naar het Tarangire Nationaal Park. Dit park is vernoemd naar de rivier Tarangire, die door het park stroomt. Tijdens de jaarlijkse migratie trekt deze rivier veel verschillende dieren naar zich toe. Het park bestaat uit een overwegend vlak landschap, met een grote verscheidenheid van vegetatie, van kleine graspollen tot grote bomen. Zodra we bij het park gearriveerd zijn gaan we op safari, met een picknick-lunch onderweg.
Overnachting in Tarangire.

 

Dag 16: Tarangire National Park (O/L/D)

Vandaag gaan we de hele dag op safari in het Tarangire Nationaal Park. Bezoekers van het park kunnen verwachten een glimp op te vangen van zebra's, gnoes, giraffen, bavianen en daarnaast ook nog van een grote hoeveelheid typisch Afrikaanse dieren zoals leeuwen en olifanten. Aan vogels is er in dit park geen gebrek; er leven namelijk meer dan 550 verschillende vogelsoorten in deze omgeving. Typerend voor het park zijn de grote termietenheuvels die hier en daar te vinden zijn.
Overnachting in Tarangire.

 

Dag 17: Arusha - Taita Hills Sanctuary (O/L/D)

Na het ontbijt verlaten we het Tarangire Nationaal Park en rijden we via Arusha terug naar Kenia. Eenmaal terug in Kenia brengen we een bezoek aan het Taita Hills Wildlife Sanctuary, een reservaat van ongeveer 100 km2 grootte. In dit reservaat zijn nagenoeg alle typisch Afrikaanse zoogdieren te vinden. Na een middagsafari keert u terug naar uw lodge voor een diner.
Overnachting in Tsavo.

 

Dag 18: Tsavo West National Park (O/L/D)

Na het ontbijt maken we een korte rit door Kenia naar Tsavo West National Park, waar we bij aankomst direct een safari zullen starten. In dit park leven grotte kuddes olifanten, nijlpaarden, en enorme krokodillen. Ook kunt u hier de bijna uitgestorven zwarte neushoorn tegenkomen. In het park is een speciaal reservaat voor deze beschermde diersoort aangelegd, genaamd Ngulia Rhino Sanctuary.
Overnachting in Tsavo West.

 

Dag 19: Amboseli National Park (O/L/D)

Vandaag reizen we verder in het zuiden van Kenia om een kijkje te nemen in het Amboseli Nationaal Park. Dit park vormt samen met het Masai Mara Reservaat en het Nakurumeer de drie drukstbezochte parken van Kenia. Amboseli Nationaal Park is bijzonder geschikt om olifanten te bestuderen tijdens de paartijd, gezien het vele aantal kuddes die in dit gedeelte van Kenia leven. Tevens zijn er luipaarden, leeuwen, impala's, elanden en vele andere soorten zoogdieren te spotten. Met meer dan 400 verschillende soorten biedt het park ook een grote verscheidenheid aan vogels. Vandaag zullen we met een gids het park betreden voor een safari.
Overnachting in Amboseli.

 

Dag 20: Amboseli National Park (O/L/D)

Na het ontbijt gaan we weer op safari in het Amboseli Nationaal Park. Het park is gelegen naast de Kilimanjaro, een vulkaan van bijna 6 kilometer hoog. Met de Kilimanjaro op de achtergrond en de vele wilde dieren in de omgeving is Amboseli Nationaal Park een paradijs voor fotografen.
Overnachting in Amboseli.

 

Dag 21: Amboseli National Park - vertrek Nairobi (O/L/-)

Vroeg in de morgen stappen we nog één keer in de auto om een safari te maken in de prachtige natuur van Kenia. Na de safari staat er een ontbijt voor u klaar, waarna u helaas weer zult vertrekken, terug naar huis of naar uw volgende bestemming. Transfer naar de luchthaven van Nairobi.

 

Prijzen zijn inclusief:
- Accommodaties
- Maaltijden zoals aangegeven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Entreegelden voor parken
- Vervoer met een busje
- Transfer van en naar luchthaven Nairobi
- Engels sprekende gids + services
Prijzen zijn exclusief:
- Internationale vlucht
- Visa
- Luchthaventarieven
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14226
Thema Wild safari's
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Kenia, Tanzania
Reisduur in dagen 21
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.