Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rwanda, Red Rocks Camping & Gasthuis

Meer afbeeldingen

Rwanda, Red Rocks Camping & Gasthuis
€ 58,81
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Musanze

Red Rocks gasthuis en camping is een cultureel centrum, speciaal voor backpackers en studenten, dat tal van mogelijkheden biedt om als vrijwilliger actief te zijn in Rwanda. Bij Red Rocks kun je tegen een lage prijs verblijven en vrijwilligerswerk doen. Ook biedt Red Rocks vele activiteiten in de omgeving en in samenwerking met de lokale bevolking. Red Rocks is een absolute aanrader voor mensen die de bevolking van Rwanda beter willen leren kennen!


Omdat wij dit project van harte ondersteunen berekenen wij slechts bemiddelingskosten van € 50,00 per persoon. Alle overige kosten dient u zelf ter plaatse met de lokale bevolking te verrekenen.

Datum selecteren
Datum selecteren  :  

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Red Rocks & vrijwilligerswerk

Red Rocks is een camping en gasthuis, gelegen in Musanze in Rwanda. Red Rocks is een cultureel ontwikkelings centrum, dat veel bezocht wordt door backpackers en studenten.
Het bijzondere aan Red Rocks is, dat Red Rocks bezoekers de mogelijkheid biedt om als vrijwilliger mee te helpen aan culturele uitewisseling in Rwanda.
Red Rocks heeft een groot scala aan mogelijkheden om aan deel te nemen, of je nou een passie hebt voor lesgeven, werken op een boerderij of in de bouw, het zakenleven, ondernemerschap of gezondheidszorg, er is voor iedereen wat leuks te vinden.
Ook staat Red Rocks geheel open voor eigen initiatieven van bezoekers. Iedereen met een goed idee om een bedrijf of gemeenschap op te richten of te verbeteren kan op de steun van de bevolking rekenen.

 

Activiteiten


Bij Red Rocks kun je je, naast vrijwilligerswerk, opgeven voor diverse activiteiten:

- Kijk mee met de kunst van het weven van manden. Je kunt de gemeenschap steunen door zelf een mand te kopen.


- Maak een bergwandeling in Rugalika. De wandeling start vanaf Red Rocks. Bovenop de berg bevindt zich een school, waar je hartelijk wordt ontvangen. Als je tijdens de pauze arriveert kun je praten met de schoolkinderen, voordat de lessen weer beginnen. Als er nog genoeg tijd is kun je de wandeling voortzetten naar een gezondheidscentrum in Kabere. De wandeling duurt 6 tot 8 uur. Start 09:00, kosten $17 per persoon.


- Als je meer over de geschiedenis en cultuur van Rwanda te weten wilt komen kun je luisteren naar verhalen, die verteld worden door inwonders van een klein dorpje. Deze mensen kunnen al jouw vragen over Rwanda en de bevolking beantwoorden. De activiteit duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoeveel vragen er gesteld worden. Start om 13:00 of 18:00, kosten $30 per groep.

- Ontdek hoe Bananenbier gebrouwen wordt door mee te kijken met het brouwproces. Zodra je een slok geproefd hebt zul je onder de indruk zijn van deze brouwkunst. Start 09:00 of 15:00, kosten $25 per persoon.

- Maak een wandeling door Musanze. Door kleine dorpjes te bezoeken zul je een goede indruk krijgen van het dagelijkse leven in Rwanda. Ontdek de gezelligheid van de lokale markten, en geniet van de prachtige natuur van Rwanda. Red Rocks bevindt zich in een gebied met veel vulkanen, waardoor je soms spectaculaire uitzichten tegen zult komen. Neem ook vooral een kijkje in het vogelbos, waar je heel veel verschillende soorten vogels kunt bekijken. Deze wandeling is uitstekend te combineren met een picknick in de natuur. Start 09:00 of 15:00, kosten $10 per persoon.

- Kom dichter bij de bevolking van Rwanda door een nacht bij één van de vele Rwandese families door te brengen. Help mee met het bereiden van het lokale voedsel, maak kennis met de gewoontes van de inwoners en luister 's avonds naar indrukwekkende verhalen. Check in om 15:00 of 16:00, kosten $35 per persoon.

- Rwanda is beroemd vanwege de tradionele dansers en danseressen. Bezoek één van de dansvoorstellingen, waar je niet alleen kunt kijken, maar ook zelf mee kunt doen. Start 11:00 of 16:00, kosten $150 per groep.

- Verrijk je talenkennis met lessen in Kinyarwanda, de nationale taal van Rwanda, of Swahili. Start 10:00 of 17:00, kosten $10 per persoon.

- Maak een fietstocht door de omgeving, waarbij je kunt genieten van prachtige landschappen en regelmatig zal stoppen in dorpjes. Je kunt gesprekken voeren met de inwoner terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden. Als je door fietst naar de stad kun je eventueel nog even winkelen. Start 09:00 of 14:00.

- Maak kennis met de landbouw van Rwanda door een dag mee te kijken bij verschillende kwekerijen/plantages. Door de eeuwen heen hebben boeren in Rwanda hun eigen speciale manieren en methodes in de landbouw ontwikkeld. Bezoekers zijn vaak onder de indruk van de veelomvattende gedachten en de geavanceerde traditionele methodes van de lokale boeren. Je zult meer te weten komen over het kweken van fruit, zoals bananen, maar ook over het kweken van groentes zoals broodwortels, zoete aardappels en pluimgierst. Start 09:00 of 15:00, kosten $40 per persoon.

- Breng een bezoek aan de twee beroemde meren van Musanze; het Bulerameer en het Ruhondomeer. Deze twee prachtige meren bevinden zich direct naast de vulkanen. Je kunt aan boord gaan van een kano om de eilanden te ontdekken, of mee gaan met de lokale vissers om te zien hoe zij te werk gaan. Start 09:00 of 14:00, kosten $80 per groep van 6 personen.

 

Accommodaties

Alle accommodaties bevinden zich bij Red Rocks, namelijk op de camping of in het gasthuis.

- Verblijf in het gasthuis met gedeelde badkamer, inclusief ontbijt. Kosten $20 per persoon per nacht.
- Een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt. Kosten $30 per kamer per nacht.
- Een plaats op de camping met eigen tent, exclusief ontbijt. Kosten $6 per persoon per nacht.
- Een plaats op de camping met een tent van Red Rocks, exclusief ontbijt. Kosten $9 per persoon per nacht.

Er is een keuken die gratis te gebruiken is om een ontbijt/lunch/diner te bereiden. Tevens is er een restaurant met een bar.

Transfers

U kunt op eigen gelegenheid van het vliegveld naar Red Rocks reizen en terug. U kunt op het vliegveld voor $18 een taxi nemen naar het busstation. Vanaf het busstation rijdt er een bus voor $5. De busrit duurt ongeveer 2 uur. De bus stopt in het centrum van Musanze, waarvandaan het nog een tocht van 7 kilometer naar Red Rocks is. Als u bekend bent met de omgeving is het mogelijk deze reis lopend af te leggen.

Wij kunnen vervoer van het vliegveld naar Red Rocks en terug regelen. U wordt dan opgehaald van het vliegveld met een sedan auto. De kosten hiervoor zijn $100 per auto voor 3 personen.

 

Tevens kunnen wij uw vlucht van en naar Rwanda regelen, de kosten voor deze vlucht zijn afhankelijk van het seizoen en tijdstip.

Kosten

Omdat wij dit project van harte ondersteunen, rekenen wij slechts €50,- bemiddelingskosten per persoon.
Alle overige kosten dient u ter plaatse met de lokale bevolking te verrekenen.

Wensen m.b.t. transfers en accommodaties dient u wel vooraf kenbaar te maken.
Alle kosten voor visa, transfers en overige zaken vallen buiten onze bemiddeling.Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14172
Thema Culturele uitwisseling
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Rwanda
Reisduur in dagen x
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.