Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreizen Myanmar

Myanmar Bagan temple

Rondreizen Myanmar

Veiligheid en actuele situatie: Myanmar is compleet veilig en zelfs één van de meest veilige landen in Zuidoost Azië. Rondreizen Myanmar zijn dan ook prima aan te bevelen. Het land is geopend, heel wat politieke gevangenen zijn vrijgelaten en heeft eeh 'democratisch verkozen' regering. Aung San Suu Kyi is ook vrijgelaten en zit nu in de oppositie, maar dat is dan op politiek niveau. We hebben een goed jaar geleden wel wat opstanden gehad in het Noordwesten ( clashes tussen buddhisten en moslims) maar dit gebied is ver weg van de standaard toeristische routes. (aldus onze agent te plaatse, januari 2014)

Algemene informatie

Myanmar is een land in Azië, grenzend aan Thailand, Laos, Bangladesh, India en China. De hoofdstad van Myanmar is sinds 2005 Naypyidaw. De grootste stad van Myanmar is Rangoon (5 miljoen inwoners), en is tot 2005 de hoofdstad van Myanmar geweest. Veel landen beschouwen Rangoon nog steeds als de hoofdstad van Myanmar. Myanmar is ingedeeld in zeven divisies: Yangon, Bago, Ayeyarwady, Sagaing, Tanintharyi, Magwe en Mandalay en zeven staten: Kayin, Kachin, Kayah, Rakhaing, Shan, Chin en Mon State.

Myanmar is decennia lang een Britse kolonie geweest, en is sinds 1948 onafhankelijk. Het land is in 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, binnengevallen door Japan, wat het land en de inwoners erg onder geleden hebben. In 1945 werden de Japanners door de geallieerden verdreven uit Myanmar.

Landschap

Myanmar wordt in het oosten en in het westen begrensd door uitlopers van het Himalayagebergte. Tussen deze gebergtes ligt een grote laagvlakte. Over deze laagvlakte loopt de rivier de Irrawaddy, die eindigt in een rivierdelta van meer dan 300km breed.  De Hkakabo Razi is met zijn 5881 meter de hoogste berg van Myanmar.  

Myanmar wordt voor 50% bedekt door bossen, met in het centrum een droger gebied met lagere vegetatie. De bossen van Rwanda worden bewoond door meer dan 250 soorten zoogdieren, 680 vogelsoorten, 70 soorten amfibieën en 200 soorten reptielen.

Klimaat

Myanmar heeft een tropisch klimaat met 3 seizoenen;

  1. Het regenseizoen, van eind mei tot eind oktober.
  2. Het warme seizoen, in de maanden maart, april, mei, oktober en november.
  3. Het droge seizoen, wat loopt van november tot maart.

Rondreizen Myanmar kunnen het beste gemaakt worden in het droge seizoen, hoewel het soms koud kan zijn in de bergen. De temperaturen in het land liggen tussen de 20°C (winter) en maximaal 40°C (zomer).

Kentallen Myanmar

 
Hoofdstad Naypyidaw
Oppervlakte 675.00 km²
Aantal inwoners 55.167.000
Regeringsvorm Republiek
Belangrijkste luchthaven Mandalay International Airport
Overige luchthavens Yangon International Airport, Naypyidaw International Airport
Vliegafstand tot Amsterdam 8.197 km
Vliegduur vanaf Amsterdam ca. 11 uur
Klimaat Tropisch klimaat. De temperaturen variëren tussen minimaal 20 graden in de winter tot maximaal 40 graden in de zomer.
Reisadvies Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.
Voor meer informatie en actuele status zie Minbuza.
Taal Birmaans is de officiële taal in Myanmar. Er wordt op kleine schaal Engels gesproken
Visa vereisten  Een visum voor Myanmar is noodzakelijk, maar over het algemeen niet moeilijk te verkrijgen
Geen producten gevonden voor deze selectie.