Rondreizen Laos

Voor een keuze voor één van onze rondreizen Laos is het goed wat algemene informatie van het land te kennen.
Een rondreis Laos kunt u op dit moment aanvragen bij Venture travels door het offerteformulier in te sturen. We zullen dan voor u een maatwerk rondreis Laos uitwerken.

Algemene informatie over Laos

Laos is een republiek in Zuidoost-Azië en ligt op het schiereiland Achter-Indië. De oppervlakte van het land is 236.800 km2 en is daarmee ongeveer 5,6 keer zo groot als Nederland. Laos grenst in het noorden aan China en Myanmar, in het oosten aan Vietnam , in het zuiden aan Cambodja en in het westen aan Thailand.

Landschap van Laos

Het hele land is heuvelachtig met verschillende berggebieden. De helft van het land is bedekt met bossen. Door het noordelijk deel van Laos, met bergen van gemiddeld 1500 m hoog, stromen vele rivieren. Verdeeld over Laos liggen vier bergplateaus. De westelijke grens wordt bijna geheel gevormd door de Mekong rivier, waarop de meeste andere rivieren in het land afwateren. In deze rivier liggen de twee grootste watervallen van Zuidoost-Azië; de Li Phi waterval en de Phong Phapheng waterval.

Klimaat in Laos

Laos heeft een tropisch moessonklimaat. In de droge tijd van november tot april zijn er noordoostelijke winden, en in de regentijd van mei tot oktober is er de Aziatische Zuidwestmoesson. Maart en april zijn met gemiddelden van boven de 30⁰C de warmste maanden, met in de Mekongvallei temperaturen die kunnen oplopen tot 35⁰C. In de hogere berggebieden kan de temperatuur in december en januari tot onder het vriespunt dalen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren