Venture travels Verre rondreizen specialist voor Azie en Afrika

Prive rondreizen Filipijnen

Phillipines Beach and sea

Algemene informatie

De Filipijnen (Filippijnen, Philippines) is een land in Azië dat uit ongeveer 7000 eilanden bestaat. De twee grootste eilanden zijn: Luzon en Mindanao. Een aantal andere grote en bekende eilanden zijn: Samar, Negros, Palawan, Panay en Mindoro. De hoofdstad van de Filipijnen is Manilla, gelegen op het eiland Luzon. Een aantal grote steden op de Filipijnen zijn: Quezon city, Caloocan, Davao City, Cebu City en Zamboanga City.

Landschap

De Filipijnen staan bekend om de prachtige stranden, groene rijstvelden en natuur. Er zijn verschillende Nationale parken waar o.a. grotten, regenwouden en vulkanen zijn te vinden. Daarnaast is het een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Het water is helder en je kunt er duiken naar koraalriffen, wrakken en grotten. In deze onderwaterwereld leven veel vissoorten, zoals: rifhaaien, clownsvissen, vleermuisvissen en scheermesvisjes. Daarnaast komen duikers veelal voor de grote verscheidenheid naaktslakken. De Filipijnen heeft ook altijd al bekend gestaan om de vele natuurrampen. Zo krijgt de bevolking regelmatig te maken met aardbevingen, tyfoons en vulkaanuitbarstingen.

Beste reistijd

Januari, februari, maart, april, mei en december zijn de beste maanden om naar de Filipijnen te reizen. Hiermee vermijdt u het regen- en tyfoonseizoen.

Weer en klimaat

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. Op vrijwel alle eilanden ligt de temperatuur tussen de 25 en 35 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

 

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 item(s)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 item(s)