Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreizen Cambodja

Voor een keuze voor één van onze rondreizen Cambodja is het goed wat algemene informatie van het land te kennen.
Een rondreis Cambodja kunt u op dit moment aanvragen bij Venture travels door het offerteformulier in te sturen. We zullen dan voor u een maatwerk rondreis Cambodja uitwerken.

Informatie over Cambodja

Cambodja is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De totale oppervlakte inclusief een aantal eilandjes bedraagt 181.035 km2. Het land is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland. Na Singapore en Brunei is Cambodja het kleinste land van Zuidoost-Azië. Cambodja grenst in het westen en noorden aan Thailand, in het noorden aan Laos, in het oosten aan Vietnam en in het zuiden aan de Golf van Thailand.

Landschap Cambodja

Het hart van Cambodja bestaat uit vruchtbare laaglanden, die omringd worden door berggebieden. Ongeveer 5% van het land bestaat uit rivieren en meren. De grootste zijn de Mekong rivier en de Tonlé Sap met het gelijknamige meer in het westen. De Mekong stroomt ca. 500 km door Cambodja en is op sommige plaatsen 5 km. Breed.

Klimaat Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. In het natte seizoen van mei tot november valt meer dan driekwart van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag, met als natste maand september. De temperaturen kunnen per regio erg verschillen, afhankelijk van de ligging en de hoogte. Het droge seizoen van november tot mei kent een koele en een hete periode. In de koele periode, van november tot februari, stijgt de temperatuur in de hoofdstad Phnom Penh tot ca. 28⁰C. In de hete periode van februari tot mei kan het vooral in de laaggelegen gebieden erg heet zijn, met als heetste maand april waarin de temperaturen kunnen oplopen tot 40⁰C.

Geen producten gevonden voor deze selectie.